مدیرعامل بانک صنعت و معدن، راههای حصول به جهش تولید را معرفی کرد.
*** اهمیت و ضرورت جهش تولید
به گزارش خبرگزاری صنایع، حسین مهری در خصوص سال جهش تولید، اظهار داشت:
در حالی روز صنعت و معدن را گرامی میداریم که سال جاری براساس منویات مقام معظم رهبری مزین شده است به سال جهش تولید، جهشی که بهفرموده ایشان میبایست باعث ایجاد تغییرات ملموس مثبت در زندگی مردم شود.
در مورد اهمیت و ضرورت جهش تولید تردیدی وجود ندارد، جهش تولید بهوسیله بهبود شاخصهای اقتصادی کشور، از قبیل ایجاد اشتغال مولد، افزایش تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه و نیز شاخصهای اجتماعی و فرهنگی از قبیل تقویت همبستگی، عزت و اعتماد به نفس ملی راهبردی عالمانه برای ایجاد اقتصادی سالم، مقاومتی و تابآور محسوب میشود.
این مهم به ویژه در بخش صنعت و معدن به عنوان یکی از اصلیترین و مهمترین بخشهای اقتصادی کشور حائز اهمیت است.
با این وجود، مساله و چالش اصلی چگونگی نیل به این هدف ارزشمند و به عبارت دیگر شناسایی ارکان کلیدی و جهتدهی و تسهیل رفتار ذینفعان و عاملان اصلی در تحقق این مهم، بهخصوص صنعتگران، معدنکاران و کارآفرینان، میباشد.
*** راههای حصول به جهش تولید
وی با بیان اینکه جهش تولید از دو مسیر کلی قابل حصول است، گفت:
مسیر اول شکلگیری کسب و کارهای جدید است که به ارائه محصولات و خدمات جدید میپردازند که در علم کارآفرینی به عنوان کارآفرینی مستقل شناخته شده است.
مسیر دوم، بوسیله توسعه محصولات و خدمات جدید در بازارهای موجود و جدید توسط شرکتهای فعال است که در پژوهشهای کارآفرینی به عنوان کارآفرینی سازمانی یا شرکتی شناخته شده است.
توسعه کارآفرینی به مفهوم افزایش نرخ رفتارهای کارآفرینانه مستقل و شرکتی، میتواند مسیری قابل اتکا برای تحقق جهش تولید در کشور باشد. بنابراین، جهش تولید در بخش صنعت و معدن مستلزم تسهیل و توسعه رفتارهای کارآفرینانه مستقل و شرکتی صنعتگران و معدنکاران و کارآفرینان بالقوه و موجود است.
*** ارکان توسعه و تسهیل کارآفرینی
به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرعامل بانک صنعت و معدن با بیان اینکه برای توسعه و تسهیل کارآفرینی در این بخش و با هدف جهش تولید، سه مؤلفه اصلی در علم کارآفرینی شناخته شده است، اظهار داشت:
به نظر میرسد برنامهریزی به منظور توسعه و تحقق همزمان سه رکن میتواند جهش تولید و توسعه کارآفرینی را در بخش صنعت و معدن بهدنبال داشته باشد.
رکن اول فعالیتهای کارآفرینانه وجود و یا ایجاد فرصت است بهنحوی که کارآفرینی اساساً به عنوان شناسایی و بهرهبرداری از فرصتها شناخته شده است. فرصت به عنوان موقعیتهای مناسب برای انجام عمل و یا اقدامی تعریف میگردد و از حیث رفتارهای کارآفرینانه، فرصتها زمانی وجود دارند که نواقص و عدم تعادل در جنبه های تقاضا و عرضه در یک سیستم وجود دارد.
به عبارت دیگر، فرصتها زمانی وجود دارند که به نیازها درست پاسخ داده نشده و یا از منابع بدرستی استفاده نشده است.
نگاهی گذرا به بخش صنعت و معدن کشور نشان میدهد که فرصتهای بیشماری در بخشهای مختلف صنعتی و معدنی کشور وجود دارد که به نحو مطلوب پاسخ داده نشده است.
به عنوان مثال، در بخش معدن، ایران به عنوان یکی از ۱۵ کشور دارای غنیترین و متنوعترین منابع معدنی شناخته شده است، در حالیکه سهم این بخش از تولید ناخالص داخلی کشور به علت مشکلاتی از قبیل خامفروشیها و غیره بسیار نازل است و شکلگیری رفتارهای کارآفرینانه جدید و شرکتی در این حوزه میتواند جهش تولید در این بخش را بهدنبال داشته باشد.
۲-رکن دوم توسعه رفتارهای کارآفرینانه، عاملان و کارآفرینان هستند.
فرصتها زمانی به منافع اقتصادی و اجتماعی تبدیل خواهند شد که افراد و عاملانی باشند که انگیزه و توانایی کارآفرینی و استفاده از فرصتها را داشته باشند به همین خاطر است که کارآفرینان به عنوان موتور محرک توسعه اقتصادی-اجتماعی جوامع شناخته شدهاند.
از حیث بینشها و تواناییهای کارآفرینانه در کشور مشکل چندانی وجود ندارد، هرچند از طریق آموزشهای بلندمدت وکوتاه مدت، برای نمونه، آموزشهای کارآفرینی شرکتی یا سازمانی و کارآفرینی مستقل و شکلگیری کسب و کارهای دانشبنیان، به خصوص در بخش معدن میتوان به پرورش عاملان توانمندتر پرداخت، اما شاید مشکل عمدهتر در این حوزه در کشور فقدان انگیزه برای رفتارهای کارآفرینانه در مقابل سایر استراتژیها و رفتارهای جایگزین از قبیل واسطهگری و سفتهبازی و یا هدایت منابع به سمت فعالیتهای غیر تولیدی و نامولد و یا خام فروشی باشد.
انتهای پیام///
منبع
خبرگزاری صنایع