دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل، صادرات مشروط فولاد، شفافسازی تقاضا و مدیریت قیمتها در بورس کالا را به عنوان سه مصوبه جدید کمیته تخصصی فولاد تصریح کرد.
*** مصوبات مشروط کمیته تخصصی فولاد
به گزارش خبرگزاری صنایع، امیرحسین کاوه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری پیرامون جدیدترین مصوبات کمیته تخصصی فولاد، اظهار کرد:
موضوعات تخصصی تنظیم بازار ابتدا در کمیته تخصصی فولاد مطرح میشود و پس از اینکه موارد در کمیته مطرح و به تصویب رسید، مصوبات را برای ستاد تنظیم بازار ارسال میکنند.
تا زمانی که ستاد تنظیم بازار، مصوبات کمیته تخصصی فولاد را تصویب نکند، این مصوبات قابلیت اجرایی ندارد.
*** صادرات مشروط به تامین نیاز داخل
دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل با اشاره به مصوبات اخیر کمیته تخصصی فولاد، بیان کرد:
در جلسه اخیر کمیته تخصصی فولاد، چند موضوع مهم مشخص شد، ابتدا در حوزه صادرات فولاد مقرر شد که موانعی در این مسیر ایجاد نشود و صادرات ورق سرد و گرم منوط به تامین نیاز داخل باشد.
در خصوص شمش فولاد نیز مقرر شد، ابتدا نیاز داخل تامین شود و سپس صادرات انجام شود.
*** صادرات مشروط محصولات فولادی
وی در خصوص پیامدهای مصوبات مذکور، اظهار داشت:
این موضوع باعث میشود که سهمیه بندی و موضوع کمبود ارز تا حدودی برطرف شود و حتی شاید در تعادل قیمتها نیز تاثیرگذار باشد.
در خصوص موضوع ارز نیز، یکی از موضوعاتی که تاکید فراوانی بر آن وجود دارد، بازگشت ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد است و هر واحدی که ارز حاصل از صادرات را به کشور برنگرداند، به هیچ عنوان حق صادرات محصولات فولادی را نخواهد داشت.
*** شفافسازی تقاضا
کاوه در ادامه پیرامون سایر موضوعات در دست پیگیری در سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی، اظهار داشت:
سهمیههای بهینیاب با هدف حذف تقاضاهای کاذب و شفافسازی تقاضای واقعی، باید مورد بازنگری قرار گیرد که این موضوع به تصویب رسید.
این موضوع با تشکیل کمیته مشترک فولاد مبارکه و سندیکا و حضور یک نماینده از وزارت صنعت به راحتی قابل انجام است.
در حال حاضر کمیته ظرفیت سنجی مشترک سندیکا و فولاد مبارکه در حال ظرفیتسنجی واحدهای تولید هستند که با اتمام آن کمک بسیار خوبی انجام میشود.
*** رینگ صادراتی بورس کالا
دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل در خصوص مصوبهای دیگر پیرامون رینگ صادراتی بورس کالا نیز، بیان کرد:
فعال شدن رینگ صادراتی بورس کالا مصوبه ای بود که به واسطه آن بخش صنایع پایین دستی محصولات خود را صادر و تامین مواد اولیه خود را از طریق رینگ صادراتی خواهند داشت.
*** تعیین قیمتها در بورس کالا
وی در ارتباط با تعیین قیمتها نیز، گفت:
موضوع مهم دیگر تعیین کف و سقف قیمتها در بورس کالا است.
کف قیمت پایه شمش، حدود ۸۸ درصد متوسط هفتگی نرخ فوب صادراتی ایران در نرخ ارز نیما تعیین شده است و حداکثر قیمت میانگین نیز میانگین هفتگی نرخ فوب صادراتی ایران است.
در رابطه با قیمت ورق نیز مقرر شده است که ۹۵ درصد از میانگین هفتگی نرخ فوب صادراتی ایران در نرخ ارز نیما قیمت پایه باشد و سقف قیمت نیز، میانگین هفتگی نرخ فوب صادراتی ورق گرم ایران در نرخ ارز نیما باشد.
در مورد ورق سرد نیز تقریبا به همین صورت خواهد بود.
خوشبختانه قیمتها در بورس کالا سقف دارد و این سقف باعث شده قیمت ها رشد بی رویه و جهشی نداشته باشد و از سوی دیگر همه تکلیف خود را میدانند و قیمتهای نامتعارف نمیزنند.
*** آرامش در زنجیره فولاد
به گزارش خبرگزاری صنایع، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی کشور در پایان با اشاره به بحثهای اساسی که در کمیته تخصصی و سپس در ستاد تنظیم بازار تصویب میشود، اظهار کرد:
امیدوارم با این بحثها شاهد کم شدن تنشها از زنجیره فولاد باشیم که خوشبختانه جلسههای کمیته تخصصی با حضور تمام تشکلهای ملی ذیربط انجام میشود و مدیران محترم وزارت صنعت به خوبی به نظرات گوناگون توجه دارند.
امیدوارهستیم در اجرا نیز شاهد این همدلی و هماهنگی باشیم.
انتهای پیام///