شرکت بی پی انگلیس با صدور اعلامیهای به دولتها توصیه کرد، داشتن اقتصادی شکستناپذیر در شرایط پساکرونا در گرو گذار از سوخت فسیلی به انرژی پاک است.
*** تاثیر کرونا بر بازار انرژی
به گزارش خبرگزاری صنایع، شرکت بی پی ( شرکت نفت بریتانیا ) طی یک اعلامیه پیامدهای همهگیری کرونا و تاثیر آن بر بازار انرژی را مورد بررسی قرار داده است.
در اعلامیه شرکت بی پی که پیرامون انرژی پاک در مقابل سوخت فسیلی میباشد، آمده است:
بحران سلامت میتواند تاثیری طولانی مدت بر اقتصاد جهان بگذارد که کم شدن تقاضای انرژی برای مدت طولانی و کاهش قیمت پیشبینی شده نفت خام برنت تا ۲۷ درصد در طول سه دهه آینده، از نتایج آن است.
قیمت کمتر به معنی این است که سرمایه شرکت شامل، نفت استخراج نشده و ذخایر گاز ارزش کمتری پیدا خواهند کرد.
*** رویکرد شرکت بی پی در صنعت انرژی
شرکت بی پی اعلام کرده است با سرمایه گذاری در انرژی پاک ممکن است توسعه در برخی حوزههای نفت و گاز را متوقف کند.
مدیریت شرکت بی پی انتظار روز افزونی نسبت به پیامدهای گسترش کرونا دارد که بدنبال آن بر آهنگ گذار به سیستم انرژی پاک و اقتصادی بر پایه کربن کمتر، تسریع خواهد شد و از آنجایی که کشورها به دنبال بازگشتی قویتر هستند، با پیگیری این رویکرد و برنامه، اقتصاد شکست ناپذیرتری را در آینده خواهند داشت.
شرکت بی پی از پیش اطمینان داده بود تا تابش گازهای گلخانهای حاصل از عملیاتهایش در سراسر جهان و تابش حاصل از تولید نفت و گاز را تا سال ۲۰۵۰ به صفر کاهش دهد.
این شرکت همچنین تا این تاریخ هدفگذاری کرده بود، میزان کربن در محصولاتش را به نصف برساند.
*** شرکتهای نفتی و کرونا
همه گیری کرونا به تقاضا برای نفت و گاز و ذغال سنگ آسیب زد و همچنین کارخانهها را تعطیل، هواپیما ها را متوقف و رانندگان را خانه نشین کرد.
نرخ جهانی نفت خام برنت در آوریل به پایینترین نرخ خود در ۲۰سال اخیر رسید و با وجود اینکه پس از آن تا کنون این نرخ بیش از دو برابر شده است اما هنوز ۴۲درصد از این افت قیمت را جبران نکرده است.
بی پی برای کاهش هزینهها اعلام کرد که ۱۵ درصد معادل ۱۰هزار نفر از کارکنان خود را تعدیل خواهد کرد.
آژانس بین المللی انرژی ماه پیش اعلام کرد که ممکن است با کاهش میزان مصرف نفت و رسیدن آن به میزان مصرف سال ۲۰۱۲، تقاضا برای نفت به طور متوسط ۹میلیون بشکه در روز کاهش مییابد.
با حذف محدودیتها و خانه نشینیها میزان مصرف به مرور در حال بهبود است اما شرکتهای نفتی با چشمانداز غمانگیز طولانی مدتتری مواجه هستند.
*** پیامدهای کرونا در بازار انرژی
از آنجایی که همه گیری ویروس کرونا، تغییر در حال وقوع در بازار انرژی را تسریع کرد، برخی تحلیل گران هشدار میدهند که میزان تقاضا ممکن است هرگز به میزان آن در سال ۲۰۱۹ بازنگردد.
این تغییر شامل انتخاب انرژیهای تجدیدپذیر و تاثیر بسیار طولانی مدت بر نحوه کار و سفر افراد است.
*** رویکرد دولتها در قبال انرژیهای پاک
به گزارش خبرگزاری صنایع، در پایان این اعلامیه امده است:
برخی دولتها از این تغییرات رفتاری، و به طور گسترده بحران، استفاده میکنند تا در انرژیهای پاک سرمایه گذاری کنند و از سوختهای فسیلی روی برگردانند.
به عنوان مثال فرانسه بسته حمایتی ۱۷میلیارد دلاری را برای توسعه و تحقیق با هدف تولید سوخت بدون کربن هواپیما تا سال۲۰۳۵برای ایرباس و بخش وسیعتری از صنعت هواپیمایی کشور، اختصاص میدهد.
در همین زمان، آلمان نیز میلیاردها دلار برای کاهش قیمت ماشینهای الکترونیکی هزینه میکند که بنابر گفته دولت بخشی از مسیر رسیدن به ماشینهای بدون کربن تا سال ۲۰۵۰ است.
انتهای پیام///