سرپرست وزارت صنعت با اشاره به امکان داخلیسازی سه میلیارد دلار کالا از آمادگی این وزارتخانه برای ایجاد زونهای فناوری در شهرکهای صنعتی خبر داد.
*** اهمیت ساخت داخل
به گزارش خبرگزاری صنایع، حسین مدرس خیابانی در دیدار با معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ساخت داخل بدون فناوری معنا نخواهد یافت، گفت:
وقتی صحبت از ساخت داخل در قطعات و ماشینآلات صنعتی به میان میآید حتما باید این نکته را مورد تاکید قرار دارد که بدون فناوری، داخلیسازی قطعات و تجهیزات معنا نخواهد داشت و بر این اساس، هر چقدر در کالاهایی که وابستگی بیشتری به خارج از کشور وجود دارد، افزایش یابد، به همان نسبت سطح ارزبری نیز بیشتر خواهد شد؛ بنابراین تولید بدون به کارگیری فناوری، به مفهوم افزایش ارزبری خواهد بود.
*** تعامل با معاونت علمی و فناوری
وی در ادامه بیان داشت:
خوشبختانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با تمرکزی که بر روی مباحث مرتبط با نوآوری و به کارگیری آخرین فناوریهای روز دنیا در کشور صورت داده، پتانسیل بینظیری را در اختیار بخشهای مختلف کشور قرار داده است که بر اساس آن، هر فردی که صحبت از فناوری به میان میآورد، حتما باید مسیر اصلی خود را در همکاری با این معاونت تعریف کند.
سرپرست وزارت صمت در ادامه تصریح کرد:
در سالهای گذشته، هر زمان که صحبت از به کارگیری فناوری در بخشهای مختلف صنعتی به میان آمده است، کار پراکنده بسیاری صورت گرفته و اکنون شکلگیری و وجود معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهترین فرصت برای حفظ تمرکز در تصمیمگیریهای مرتبط با این حوزه و وحدت رویه است؛ بنابراین حتما باید تلاش شود که از حوزه فناوری، بهترین بهرهبرداری را در حوزه ساخت داخلی صورت دهیم.
*** آمادگی وزارت صنعت برای ایجاد زونهای فناوری
مدرس خیابانی ضمن اعلام آمادگی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اختصاص مناطقی به عنوان زونهای فناوری در شهرکهای صنعتی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، افزود:
این زونها از جنس تامین و تدارک کالاهای فناورانه هستند؛ ضمن اینکه باید ارتباط هر چه نزدیکتر بخش صنعت با حوزه فناوری و نوآوری را برقرار کرد.
وی در ادامه افزود: همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت آمادگی دارد تا در سازمانهای توسعهای اعم از ایدرو و ایمیدرو، محلهایی را در اختیار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دهد تا بتوان ارتباط موثرتری را میان این ارگان با زیرمجموعههای وزارت صمت برقرار ساخت.
*** امکان داخلیسازی سه میلیارد دلار کالا
مدرس خیابانی از امکان ساخت داخلی سه میلیارد دلار کالاها خبر داد و گفت:
سال گذشته یک میلیارد دلار قرارداد ساخت داخل منعقد شده است.
وی در ادامه اضافه کرد:
مشخصا در حوزه خودرو و موتورسیکلت برقی، این آمادگی وجود دارد که بتوان با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کار را پیش برد؛ ضمن اینکه در حوزه لپتاپ و تلفن همراه نیز این زمینه همکاری وجود دارد.
*** تجاریسازی ایدههای فناورانه
به گزارش خبرگزاری صنایع، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در پایان، خاطرنشان کرد:
تمامی ایدههای مرتبط با محصولات فناورانه باید تجاریسازی شده و در چرخههای صنعتی به حرکت دربیایند؛ این در حالی است که سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت آن است که به موازات افزایش توانمندی تولیدکنندگان داخلی، ثبت سفارش واردات این کالاها را ممنوع کند.
انتهای پیام///
منبع
خبرگزاری صنایع