کد خبر:182171
پ
صرفه جویی یک هزارتنی در مصرف کاغذ با الکترونیکی شدن قبض برق
با دستور وزیر نیرو

صرفه جویی یک هزارتنی در مصرف کاغذ با الکترونیکی شدن قبض برق

با دستور وزیر نیرو طرح حذف قبض کاغذی برق در سال ۹۸ وارد مرحله عملیاتی شد که با اجرای آن یک هزار و ۱۰۰ تن کاغذ از چرخه تولید قبض خارج شد.

با دستور وزیر نیرو طرح حذف قبض کاغذی برق در سال ۹۸ وارد مرحله عملیاتی شد که با اجرای آن یک هزار و ۱۰۰ تن کاغذ از چرخه تولید قبض خارج شد.

 

*** قبض برق الکترونیکی

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، طرح ملی قبض سبز با هدف حذف قبض‌های کاغذی و تسهیل در ارائه خدمات غیر حضوری به مشترکان در سال ۹۸ و از مهرماه اجرا شد.

شماره تماس‌های نزدیک به ۳۶ میلیون مشترک معادل ۹۸ درصد از کل مشترکان در این طرح جمع آوری شد تا در ارائه قبض پیامکی و ایجاد ارتباط دوسویه با مشترکان مورد استفاده قرار گیرد.

ایجاد قطب متمرکز قبض سبز و نیز برقراری امکان رویت و پرداخت صورتحساب‌های برق به صورت مجازی از مهمترین اقدام‌ها در این طرح به شمار می‌رود.

 

*** دستاوردهای طرح ملی قبض سبز

 

وزیر نیرو مهرماه سال ۹۸ گفت:

حذف قبض کاغذی مانع قطع ۱۲ هزار اصله درخت شده و از محل صرفه‌جویی هزینه‌ها برای ۱۰۰ هزار دانش‌آموز محروم وسایل آموزشی تهیه شده است.

 

حذف چاپ و توزیع سالانه بیش از ۲۲۰ میلیون قبض برق و بی‌نیازی از مصرف یک هزار و یکصد تن کاغذ (معادل حدود هفت میلیون دفترچه) یکی از مهمترین دستاوردهای اجرای این طرح محسوب می‌شود.

 

جلوگیری از قطع سالانه ۱۲هزار اصله درخت، بهبود پوشش و صحت قرائت، امکان ارتباط دوسویه با مشترک و اطلاع رسانی به مشترک در بخش مدیریت مصرف، بهبود وصول مطالبات با تسهیل و افزایش شیوه‌های پرداخت از دیگر مزیت‌های طرح حذف قبض کاغذی است.

 

مشاهده و پرداخت سریع و آسان قبض برق فقط با یک کلیک، مشاهده سوابق و پرداخت، امکان ایجاد و توسعه سایر خدمات غیر حضوری مبتنی بر تلفن هوشمند، فراهم آوردن زمینه کاهش دوره وصول مطالبات با کاهش دوره قرائت از دوماه به یک ماه و جلوگیری از واردات بخش قابل توجهی کاغذ در شرایط تحریم کنونی از دیگر مزایای اجرای این طرح مهم ملی است.

 

روش‌های مشاهده و پرداخت غیرحضوری قبض برق شامل استفاده از وب سایت‌های شرکت‌های توزیع، اپلیکیشن‌های تلفن همراه، مشارکت ۱۲سامانه پرداخت الکترونیک(psp)، سامانه تلفنی ۱۵۲۱، دستگاه های ATM بانک‌ها و POS فروشگاه ها و نیز دفاتر پیشخوان دولت و ICT روستایی است که همچنان در حال توسعه و ارتقاء سطح خدمات هستند.

مجموع اقدام های صورت گرفته در این طرح به رشد پرداخت‌های غیر حضوری تا ۹۸.۴ درصد منجر شد.

 

*** شامل ۲۴ برنامه در مدت ۲ سال

 

غلامعلی رخشانی‌مهر بهمن ماه سال گذشته درباره این طرح افزود:

اولویت نخست شرکت توانیر اجرای طرح تحول دیجیتال است، این طرح در کشور آغاز شده و تحول زیادی در توزیع نیروی برق ایجاد می‌کند.

 

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر عنوان کرد:

این طرح شامل ۲۴ برنامه است و به مدت ۲ سال بر اساس طرح هوشمندسازی انجام می‌شود.

 

*** حرکت به سمت مدل‌های نوین پرداخت

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در پایان با بیان اینکه طرح‌های هوشمندسازی این شرکت مطابق با آخرین فناوری روز دنیا اجرا می‌شود، اظهار داشت:

طرح قبض سبز در راستای طرح تحول دیجیتال، امسال آغاز و بر اساس آن بخشی از مطالبات معوق مشترک‌ها نیز وصول شد. این طرح موجب شد مدل سنتی کسب و کار کنار گذاشته شده و به سمت مدل‌های نوین حرکت شود.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع

ایران سرور