رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان این که نرخ بیکاری در کشور کاهش یافته است، اشارهای هم به برنامه دولت برای اقتصادی بدون نفت داشت.
*** نرخ بیکاری در مسیر کاهش
به گزارش خبرگزاری صنایع، محمد باقر نوبخت در جلسه علنی مجلس و در گزارش اقتصادی اعضای دولت به نمایندگان مجلس، اظهار داشت:
آثار آن برنامهها که شامل اشتغال گسترده، اشتغال روستایی و جهش تولید است، این شده که نرخ بیکاری در سال ۹۸ حدود ۱۰.۷ بود و در سال قبل ۱۲.۱ بود را کاهنده کرد به این معنا که از سال ۹۷ تا ۹۸ معادل یک و چهار دهم واحد درصد نرخ بیکاری کم شد.
وی درباره آمارهای شاغلین در کشور، افزود:
جمعیت شاغل نیز از ۲۳ میلیون و ۷۳۱ هزار نفر در سال ۹۷ به ۲۴ میلیون و ۲۷۳ هزار نفر افزایش یافت، یعنی ۵۴۲ هزار نفر خالص اشتغال از ۹۸ نسبت به ۹۷ افزایش پیدا کرد.
جمعیت بیکار هم که سه میلیون و ۲۵۴ هزار نفر بود به دو میلیون و ۸۹۳ هزار نفر تقلیل پیدا کرد، یعنی ۳۶۱ هزار نفر از جمعیت بیکار کاسته شد اما همچنان دو میلیون و ۸۹۳ هزار نفر از جمعیت، بیکار است و این نشان میدهد که باید عزم جدیتری برای افزایش فرصتهای شغلی داشت.
*** اقتصاد بدون نفت همزمان با کاهش نرخ بیکاری
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه به اقتصاد بدون نفت در کشور پرداخت و گفت:
وضعیت صادرات نفت همواره با یک نشیب و فراز اما به سمت کاهنده با صادرات نفت و گاز و درآمد های ناشی از آن مواجه بودهایم.
به طوری که از ۱۱۹ میلیارد دلار درآمد نفتی آغاز دهه ۱۳۹۰، در سال گذشته به حدود ۸.۹ میلیارد دلار رسید و اینکه در سال جاری این عدد به چه عددی خواهد رسید در یک جلسه غیر رسمی عرض می شود.
همت دولت و سازمان برنامه بودجه این است که این نفت را اقتصاد دور کند و برنامههای کشور بدون نفت در مسیر کاهش بیشتر نرخ بیکاری سوق دهد.
نوبخت با اشاره به ساختار بودجه در اقتصاد بدون نفت، اظهار داشت:
در برنامه اصلاح ساختار بودجه که تقدیم نمایندگان خواهدشد ما اقتصاد بدون نفت طراحی شده و اعتقاد داریم کشور می تواند بدون نفت اداره شود مشروط به اینکه منابع جایگزین داشته باشد.
به رغم اینکه در طی سال های گذشته ما حتی نرخ رشد مثبت دو رقمی داشتهایم اما در سال گذشته نرخ رشد اقتصادی با نفت از منفی ۱۰.۱ به منفی ۱.۸ رسیده یعنی هنوز رشد اقتصادی ما با نفت به خصوص به خاطر تولید و صادرات نفت کاهنده است.
رشد اقتصاد بدون نفت که درسه ماهه نخست ۹۸ منفی یک بود در سه ماهه دوم صفر شد و در سه ماهه سوم، هشت دهم مثبت شد به این معنا که اگر نفت از اقتصاد خارج شود فقط هشت دهم درصد رشد اقتصادی مثبت محقق می شود.
*** کاهش نرخ بیکاری و حذف نفت در اقتصاد
به گزارش خبرگزاری صنایع، رییس سازمان برنامه و بودجه در پایان با اشاره به کاهش سهم نفت و کاهش بیشتر نرخ بیکاری، گفت:
سهم نفت در سال ۸۹ در بودجه ۳۷ درصد بود که در سال گذشته به ۱۱ تا ۱۲ درصد کاهش یافت و در سال ۹۹ این رقم به ۱۰درصد رسید. اکنون بهترین فرصت است تا مجلس و دولت در کنار هم قرار گیرند تا نفت از بودجه کنار و نرخ بیکاری به پایینترین درصد برسانند.
انتهای پیام///