معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری از آغاز ثبتنام تسهیلات حمایتی حمل و نقل هوایی و ثبت اطلاغات در سامانه کارا خبرداد.
*** آسیب حمل و نقل و گردشگری از کرونا
به گزارش خبرگزاری صنایع، پس از شیوع کرونا در کشور و تقاضای ستاد ملی مقابله با کرونا بابت انجام ندادن سفر و ماندن مردم در خانه خصوصا در ایام پیک شیوع (اسفند ۹۷ و فروردین ۹۹) کسب و کارهای زیادی بابت شیوع این بیماری اسیب دیدند اما در این میان بخش حمل و نقل و گردشگری در دنیا بیشترین آسیب را از کرونا بین کسب و کارها دید.
در کشور ما نیز همه ساله روزهای پایانی اسفندماه و ۲۰ روز اول فروردینماه ایام پیک تقاضای سفر محسوب میشود که نوروز سال۹۹ به دلیل کاهش تقاضای سفر تا ۹۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، شرکتهای حمل و نقل مسافری آسیب جدی دیدند به طوری که بخشی از آنها مدعی بودند امکان پرداخت حقوق پرسنل خود را هم ندارند چون اغلب ناوگان خوابیده است.
*** عودت بلیطهای مسافربری
از سوی دیگر از ۵ اسفند ۹۸ هم وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد هر یک از مسافران انواع مدلهای حمل و نقلی که برای ۵ اسفند ۹۸ تا پس از ایام نوروز بلیت خریداری کردهآند، میتوانند بلیت خود را عودت دهند و شرکتهای حمل و نقلی هم موظف هستند بدون کسر جریمه مبالغ بلیت را به مسافران برگردانند.
به عنوان مثال در بخش حمل و نقل ریلی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به مسافران برگردانده شد. البته ما به تفاوت جریمه ابطال بلیت توسط شرکتها کسر نشد اما دولت این را به شرکتهای حمل و نقلی پرداخت کرد.
به هر حال شیوع این بیماری اقتصاد دنیا را تحت تأثیر قرار داد و طبیعتا در کشور ما نیز بنگاههای اقتصادی ضرر و زیان متحمل شدند.
*** تسهیلات حمایتی دولت برای بنگاههای اقتصادی
پس از این موضوع دولت تلاش کرد در راستای حمایت از کسب و کارهای آسیبدیده از کرونا تسهیلات حمایتی برای بنگاههای اقتصادی در نظر بگیرد که در این میان سهم حمل و نقل حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
وزیر راه و شهرسازی چندی پیش در این خصوص، اظهار داشت:
این رقم به فعالان بخش حمل و نقل مسافری و شرکتهای حمل و نقل مسافری اختصاص مییابد ضمن آنکه این تسهیلات مشمول شرکتهایی که پرسنل خود را در این ایام تعدیل کردهاند نمیشود و بیمه پرسنل از سوی کارفرما در بهمنماه ۹۸، مبنا قرار میگیرد.
بانک عامل هم همان بانک شرکتها است و بدین ترتیب، مبالغ تأییدشده از سوی حاکمیت به عنوان مثال در بخش ریلی مبالغ تأیید شده از سوی شرکت راهآهن دراختیار شرکتهای ریلی قرار میگیرد.
در این راستا بخش حمل و نقل مسافری جادهای و رانندههای فعال در این بخش تسهیلاتی در یافت کردند. در گام اول ۲ فقره تسهیلات ۱۰ میلیون ریالی به رانندههای ناوگان مسافری حمل و نقل جادهای پرداخت شد و در گام دوم تهسیلات ۶۰ میلیون ریالی برای رانندهها با سادهسازی ضمانت تسهیلات در نظر گرفته شد.
همچنین مقرر است شرکتهای حمل و نقل مسافری بینشهری نیز بابت هر دستگاه ناوگان ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات بابت ضرر و زیان حاصل از شیوع کرونا دریافت کنند.
سهم حمل و نقل هوایی نیز از این میزان تسهیلات حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
*** زیان شرکتهای هوایی با شروع کرونا
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی پیش از این در خصوص تسهیلات حمل و نقل هوایی، اظهار داشت:
طبق برآورد خسارات و محاسباتی که انجام دادهایم، از اول اسفند ۹۸ تا ۲۰ فروردین ۹۹، ۱۶ شرکت حمل و نقل هوایی کشور حدود ۳ هزار میلیارد تومان از شیوع کرونا و کاهش سفرها زیان دیدهاند. میزان پروازها تا ۸۰ درصد کاهش یافت و همین امر موجب زیان شرکتهای هواپیمایی شد به هر حال آنها تعهداتی از قبل داشتند که باید پرداخت میکردند.
شرکتهای هواپیمایی معتقد بودند ضرورت دارد در این ایام هزینه پارکینگ هواپیما، از شرکتها دریافت نشود و بابت مطالبات قبلی شرکت فرودگاهها،مطالبات شرکت پالایش و پخش و غیره، برای شرکتهای هواپیمایی تنفس چند ماهه در نظر بگیرند.
به هر حال رقم ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد برای شرکتهای حمل و نقل هوایی زیاندیده از کرونا توسط دولت در نظر گرفته شد که از امروز ۱۲ خرداد امکان ثبتنام برای دریافت این تسهیلات فراهم شده است.
*** ثبت تقاضای شرکتهای هوایی در سامانه کارا
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی پیرامون این موضوع، ادامه داد:
به شرکتهای هواپیمایی اعلام شده است اگر متقاضی دریافت تسهیلات حمایتی هستند، ضرورت دارد تقاضای خود را در سامانه کارا ثبت کنند.
مقرر شد شرکتهای هواپیمایی در راستای دریافت تسهیلات حمایتی از روز ۱۲ خرداد نسبت به ثبت تقاضای خود در سامانه کارا اقدام کنند. رقم این تسهیلات هنوز مشخص نشده است اما پیش از این وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده بود ۲۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی به دلیل رکود حاصل از شیوع کرونا و کاهش تقاضای سفر، در اختیار شرکتهای هواپیمایی قرار میگیرد.
از روز ۱۲ خرداد ثبت نام متقاضیان تسهیلات حمایتی به دلیل رکود حاصل از کرونا، در بخش حمل و نقل هوایی در سامانه کارا آغاز شده است و این در حالی است که طبق گفته فعالان صنعت، تقاضای حمل و نقل هوایی به تدریج در حال افزایش است.
*** برآورد خسارت کرونا به شرکتهای فعال در حمل و نقل هوایی
معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری درباره تسهیلات حمایتی از بخش حمل و نقل مسافری هوایی، اظهار داشت:
شیوع کرونا در دنیا تاثیرات بسزایی بر کل اقتصاد کشورها گذاشت و خصوصاً اقتصاد مرتبط با حمل و نقل و گردشگری از کرونا آسیب زیادی دیدند. شرکتهای هواپیمایی، فرودگاهها و سایر بخشهای مرتبط با زنجیره خدمات حمل و نقل هوایی، بیش از همه از شیوع کرونا و کاهش تقاضای سفر متاثر شدهاند چون به هر حال بسیاری از پروازها لغو شد.
*** دو موضوع مهم در دستور کار سازمان هواپیمای کشوری
مرتضی دهقان پیرامون دو موضوع مهم در دستور کار سازمان هواپیمای کشوری، اعلام کرد:
سازمان هواپیمای کشوری پس از شیوع کرونا و کاهش تقاضای حمل و نقل هوایی ۲ موضوع مهم را در دستور کار قرار داد و پیگیری کرد.
اول آنکه شرکتهای هواپیمایی نیروی انسانی خود را حفظ کنند، و دوم آنکه سازمان هواپیمایی کشوری، خسارات مرتبط با شیوع کرونا در شرکتهای هواپیمایی را برآورد کرد.
*** برآورد خسارت کرونا به شرکتهای فعال در حمل و نقل هوایی
وی پیرامون برآورد خسارتهای ناشی از شیوع کرونا، ادامه داد:
خسارت سایر شرکتهایی که در حوزه حمل و نقل هوایی هم فعال بودند نظیر شرکتهای خدمات فرودگاهی، شرکتهای تعمیر و نگهداری هواپیما و غیره از سوی سازمان هواپیمایی کشوری برآورد شد، این خسارات به وزارت راه و شهرسازی اعلام شد و در راستای کمکهای دولت به کسب و کارها و بنگاههای آسیب دیده از کرونا، حدود ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای هواپیمایی تخصیص یا به شرکتهای هواپیمایی ابلاغ شده است.
*** ثبت اطلاعات در سامانه کارا
به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری در پایان، اعلام کرد:
در سامانه کارا ثبت اطلاعات انجام شد تا شرکتهای بتوانند این تسهیلات را دریافت کنند و به مردم خدمترسانی کنند.
انتهای پیام///