اسامی گزینههای ریاست کمیسیونهای تخصصی مجلس اعلام شد.
*** تشکیل شعب پانزدهگانه
به گزارش خبرگزاری صنایع، یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی روز چهارشنبه هفتم خرداد ۹۹ تشکیل شد، که پس از آن با رأی اکثریت منتخبان به رئیس و اعضای هیئترئیسه دائمی مجلس برای یک سال آینده، شعب پانزدهگانه جهت بررسی اعتبارنامه منتخبان و صلاحیت عضویب در کمیسیونهای تخصصی نیز تشکیل شد.
*** گزینههای ریاست کمیسیونهای تخصصی مجلس
پیگیری و رایزنیها برای عضویت و ریاست در کمیسیونهای تخصصی پارلمان یازدهم از سوی منتخبان در شعب پانزدهگانه آغاز شده است. براین اساس:
مجتبی ذوالنوری، گزینه ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، حمیدرضا حاجی بابایی، گزینه ریاست کمیسیون برنامه و بودجه، اقبال شاکری، گزینه ریاست کمیسیون عمران، مسعود پزشکیان و حسینعلی شهریاری، گزینه ریاست کمیسیون بهداشت و درمان، احسان قاضیزاده هاشمی، گزینه ریاست کمیسیون اجتماعی، محمدرضا پورابراهیمی و سید کاظم دلخوش اباتری گزینه ریاست کمیسیون اقتصادی، محمدمهدی زاهدی، گزینه ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات، سید رضا تقوی، مرتضی آقاتهرانی و نصرالله پژمانفرگزینه ریاست کمیسیون فرهنگی، سید سلمان ذاکر، موسی غضنفرآبادی و حسن نوروزی گزینه ریاست کمیسیون قضایی، سید محمد موحد گزینه ریاست کمیسیون اصل نود، وحید جلال زاده و شهریار حیدری گزینه ریاست کمیسیون شوراها و امور داخلی، فریدون عباسی و فریدون حسینوند گزینه ریاست کمیسیون انرژی، جواد عسگری و سید جواد ساداتی نژاد گزینه ریاست کمیسیون کشاورزی، سید مصطفی آقامیرسلیم و عزت الله اکبری تالارپشتی، گزینه ریاست کمیسیون صنایع، رحیم زارع کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی هستند.
*** تعیین اعضای کمیسیونها
در ماده ۳۶ قانون داخلی مجلس شورای اسلامی، آمده است:
هریک از نمایندگان برای تعیین کمیسیون تخصصی خود فرمهای امتیازبندی را از شعبه مربوط دریافت میکند و پس از تکمیل فرم به همراه تعیین دو اولویت پیشنهادی، حداکثر تا سه روز پس از افتتاح دوره به هیئت رئیسه مجلس تحویل میدهد.
*** امتیازبندی
در تبصره یک ماده ۳۶، تصریح شده است:
فرم امتیازبندی و دستورالعمل اجرایی این ماده بر اساس شاخصهای تحصیلات و سوابق اجرایی مرتبط و نمایندگی مجلس و سابقه عضویت در کمیسیون ظرف مدت سه ماه از تاریخ تصویب این قانون توسط هیئت رئیسه مجلس تهیه میشود و به تصویب جلسه مشترک هیئت رئیسه و کمیسیون آییننامه داخلی میرسد.
*** آشنایی با سوابق سایر نمایندگان
در تبصره ۲، تأکید شده است:
به منظور آشنایی نمایندگان با سوابق یکدیگر، معاونت قوانین موظف است همزمان با شروع فعالیت شعب، اسامی نمایندگان را به همراه تحصیلات، سوابق اجرایی و سابقه عضویت در کمیسیونها (در صورت برخورداری از سابقه نمایندگی) تکثیر و در اختیار نمایندگان قرار دهد.
*** تکثیر و توزیع گزارش
طبق ماده ۳۷ قانون، هیئت رئیسه پس از دریافت نظر شعب و تعیین امتیاز و رتبهبندی، نسبت به تکثیر و توزیع گزارش آن اقدام میکند. نمایندگان معترض میتوانند ظرف مدت ۴۸ ساعت پس از توزیع گزارش، اعتراض خود را نسبت به امنتیازها به هیئت رئیسه تقدیم کنند تا هیئتی مشترک، متشکل از هیئت رئیسه مجلس و رؤسای شعب با دعوت از نماینده معترض به امتیاز خود، ظرف مدت ۴۸ ساعت پس از انقضای مهلت فوق، به اعتراضها رسیدگی و اعلام نظر کنند. پس از اتمام این مراحل هیئت رئیسه نسبت به تعیین و اعلام فهرست اعضای کمیسیونهای تخصصی بر مبنای امتیازهای هر فرد، اقدام میکند.
*** بررسی اعتراض نمایندگان
در تبصره یک ماده ۳۷، نوشته شده است:
پس از اعلام اسامی اعضای کمیسیونهای تخصصی، در صورتی که هریک از نمایندگان به کمیسیون انتخاب شده اعتراض داشته باشد، میتواند ظرف مدت ۲۴ ساعت اعتراض خود را مکتوب به هیئت رئیسه مجلس تقدیم کند تا هیئت مشترک فوقالذکر با استماع نظرهای معترضان و بررسی اعتراضهای واصله نسبت به تعیین نهایی اعضای کمیسیونهای تخصصی تا ۴۸ ساعت پس از انقضای مهلت اعتراض اقدام کند.
*** قرعهکشی نمیاندگان با امتیازهای یکسان
در تبصره۲، آمده است:
بین افرادی که رأی مساوی آورده و احتساب آنان به عنوان عضو یک کمیسیون باعث افزایش سقف آن کمیسیون میشود قرعه کشی انجام میگیرد.
*** امتیازبندی و تعیین اعضای هر کمیسیون
در تبصره ۳، تصریح شده است:
امتیازبندی و تعیین اعضای هر کمیسیون به ترتیب از کمیسیونهایی که بیشترین متقاضی را دارد، انجام میشود و پس از تکمیل اعضای کمیسیونهای مذکور، نمایندگان بازمانده از اولویت اول انتخابی خود، با متقاضیان اولویت اول کمیسیون بعدی امتیازبندی و تعیین کمیسیون میشوند.
*** نمایندگان انتخاب نشده
به گزارش خبرگزاری صنایع، در پایان با اشاره به تبصره ۴ ماده ۳۷ قانون داخلی مجلس نمایندگانی که در هیچیک از اولویتهای خود انتخاب نشدهاند، موظفند از دیگر کمیسیونهای تکمیل نشده دو اولویت دیگر را تعیین کنند.
انتهای پیام///