کاپیتان نفتکش فورچون بخشهایی از ۱۴۰۰۰ کیلومتر دریانوردی نفتکشهای ایرانی تا ونزوئلا را تشریح کرد.
*** حرکت نفتکشهای ایرانی به سوی ونزوئلا از زبان کاپیتان فورچون
به گزارش خبرگزاری صنایع، از ساعتهای قبل نفتکش فورچون، در حال لنگراندازی و استقرار در ساحل ،بندر ال پالیتا، و تخلیه محموله خود میباشد.
کاپیتان نفتکش فورچون، که اولین شناور از ناوگان ۵ فروندی وارد شده به بندر،ال پالیتا، میباشد، در خصوص چگونگی طی این مسیر طولانی و دریانوردی پرماجرای انجام شده گفت:
ما با دریانوردی از مسیر کانال سوئز، دریای مدیترانه، تنگه جبل الطارق، اقیانوس اطلس و دریای کارائیب حوالی ساعت ۲۳ روز ۲۴ می، وارد آبهای منطقه انحصاری اقتصادی ونزوئلا شدیم و علیرغم حضور برخی شناورهای نظامی در محدوده حرکتی ما، میشود گفت که با مزاحمت خاصی روبرو نبودیم.
وی با اشاره به حضور معاون رییس جمهور، وزیر انرژی و وزیر دفاع ونزوئلا در بندر، ال پالیتا، برای استقبال از ورود نفتکش فورچون به این بندر، خاطر نشان ساخت:
بنده و همکارانم که در طول این سفر زحمات زیادی را متقبل شدند بسیار خوشحال هستیم که توانستیم با تحویل محموله به کشور مقصد به وظیفه حرفهای خود به صورت کامل عمل کنیم.
کاپیتان فورچون ادامه داد:
با ورود ما به آبهای انحصاری اقتصادی ونزوئلا، شناورهای نظامی این کشور و بالگردهای هوا دریای ارتشی، به صورت کاملا حرفهای، ما را تا بندر،ال پالیتا،اسکورت کردند.
کاپیتان نفتکش ایرانی «فورچون» با اشاره به اینکه تمام فرآیند طی شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای ارسال این محموله به ونزوئلا، کاملا مطابق قوانین بینالمللی تجارت آزاد و حقوق دریانوردی وازادی کشتیرانی بوده و بدون هیچگونه تخطی از پروتکلها صورت گرفته است.
وی در ادامه، افزود:
در طول مسیر حدود ۱۴۰۰۰ کیلومتری طی شده تمام سیستمهای ارسال سیگنال ردیابی مانند همیشه روشن بوده و عملیات دریانوردی در شرایط کاملا طبیعی انجام شده است.
*** اولویت آزادی دریانوردی بر اهداف سیاسی
به گزارش خبرگزاری صنایع، کاپیتان نفتکش فورچون در پایان، خاطر نشان کرد:
موفقیت آمیز بودن عملیات نفتکشهای ایرانی نشان دهنده آن است که قواعد، مقررات و معاهدات بینالمللی از جمله آزادی دریانوردی و حق تجارت آزاد بین کشورها بر اهداف سیاسی ارجحیت دارد و این موضوع برای ما دریانوردان که بر اجرای وظیفه حرفه ای خود تاکید داریم بسیار مهم است.
وی در پایان با ابراز امیدواری در خصوص ورود سایر نفتکشهای ایرانی به بنادر ونزوئلا مطابق برنامه تعیین شده، گفت:
اجرای این ماموریت ناگفتههایی نیز دارد که قطعا مسئولین کشور در صورت صلاحدید، در زمان مقتضی بدان خواهند پرداخت.
بر اساس گزارش شرکتهای ردیابی نفتکشها، محمولههایی که از سوی پنج نفتکش ایرانی به ونزوئلا ارسال شده طی فروردینماه سال جاری در بندر شهید رجائی بارگیری شده و از طریق کانال سوئز، تنگه جبل الطارق و اقیانوس اطلس به سمت ونزوئلا حرکت کرده است.
ارزش این محمولهها در بازارهای منطقهای آمریکا حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار است.
انتهای پیام///