یک کارشناس پدافند غیرعامل تروریسم اقتصادی را یکی از حوزههای بسیار مهم در عرصه جنگهای نوین محسوب کرد که به عنوان یک مکانیزم و بصورت نرم توسط استکبار در برخی از کشورها از جمله ایران اعمال میشود.
*** تروریسم اقتصادی و اصناف
به گزارش خبرگزاری صنایع، کیارسی در تحلیلی تروریسم اقتصادی را از حوزه های بسیار حائز اهمیت در عرصه جنگ های نوین دانست که طی چند سال اخیر به عنوان یک مکانیزم و بصورت تقابل نرم توسط استکبار در برخی کشورها از جمله ج. ا. ا. اعمال شده است.
*** نابودی اقتصاد کشور، هدف تروریسم اقصادی
به گزارش خبرگزاری صنایع، کیارسی هدف تروریسم اقتصادی را نشانه رفتن پایههای اقتصادی کشور مقابل دانست که میتواند بصورت مستقیم یا غیر مستقیم صورت پذیرد.
امروز دشمنان قسم خورده نظام ج. ا. ا. میدان مبارزه را از جنگهای سخت افزاری به جنگهای نرم افزاری تغییر دادند.
وی در ادامه، مینویسد:
تروریسم اقتصادی که در طی یک دهه اخیر با شدت بیشتر شاهد نمای جدیدی از آن هستیم راهبرد اصلی دشمن در عرصه جنگ نوین به شمار می رود.
دشمن با بهره مندی از اصول جنگ نرم تمرکز خود را معطوف به هدف گیری پایه های اقتصادی کشور قرارداده تا بواسطه ایجاد شکاف میان حاکمیت با ملت و ایجاد آشوب و اخلال در امنیت داخلی بتواند بهره برداری های مورد نظر خود را بانجام برساند.
کما اینکه بخشی هایی از این توطئه را در حوادث پی در پی سه سال اخیر ۹۶، ۹۷ و ۹۸ شاهد بودیم.
*** تروریسم اقتصادی و بازار داخلی کشور
کیارسی اولین آسیب تروریسم اقتصادی را بازار داخلی دانسته، مینویسد:
بطور معمول اولین آثار آسیب پذیری پیکره اقتصادی کشور، در بازار داخلی و در کیفیت و کمیت سفره های مردم نمایان می شود.
که این موضوع می تواند در صورت تداوم و به تدریج، زمینه های رکود اقتصادی، تورم، بیکاری، آسیب های اجتماعی و افزایش پدیده هایی مانند رانت، جرائم اجتماعی، جرائم اقتصادی و در نهایت ظهور نارضایتی های اجتماعی، اعتراضات و آشوب های خیابانی و به خطر افتادن امنیت ملی را به همراه داشته باشد.
*** تاثیرات منفی کرونا و مدیریت نادرست
این کارشناس پدافند غیرعامل، در ادامه میگوید:
در این میان بروز حوادث غیر منتظره مانند شیـوع بیمـاری کـرونـا ویـروس یا مواردی مانند کسری بودجه و مسائل ناشی از سوء مدیریتها که عمدتا هزینه های جبران ناپذیری را به پیکره امنیتی و اقتصادی کشور تحمیل میکند قطعا می تواند شرایط بازار داخلی را ملتهبتر و فضا را برای ظهور آشوبهای خیابانی آماده نماید.
*** پدافند غیرعامل در حمایت از اصناف
کیارسی در خصوص رویکرد پدآفندی و حفظ اصناف در این شرایط خاص، میافزاید:
آنچه مورد نظر این یادداشت است مصونسازی لشکر سه میلیونی اصناف از تهدیدات فوق الاشاره می باشد.
چنانچه تدابیر لازم در دستگاه های ذیربط با رویکرد پدآفندی و با محور مدیریت و تنظیم بازار در شرایط بحران اتخاذ نگردد بخش قابل ملاحظه ای از جمعیت کشور که ذیل ارتزاق این لشکر می باشند را مشمول هزینه های گزافی خواهد کرد.
نتیجه آن را میتوان به عنوان یک تهدید جدی برای امنیت کشور به شمار آورد.
وی در ادامه گفت:
در تصدیق مباحث مطروحه و پیرو شیوع کـرونـا ویـروس در کشور و تاثیرات مخرب این رویداد بر بازار داخلی و اصناف، عریضه ای از سوی عده کثیری از اقتصاددان به دفتر رئیس جمهور ارسال گردید.
در این عریضه نگرانی هایی در خصوص وضعیت معیشتی مردم به ویژه اصناف در شش ماه دوم سال ۱۳۹۹ و سال ۱۴۰۰ مطرح گردیده.
امید است دولت محترم با همکاری اتاق اصناف ایران تمهیدات لازم را در این ارتباط پیش بینی نمایند.
*** بسیج اصناف کشور متولی امنیت اقتصادی
به گزارش خبرگزاری صنایع، کیارسی در پایان، مطرح میکند:
با عنایت به شرایط پیش رو و وقوع بحران های پی در پی در کشور، قبلا پیشنهاد شد سازمان بسیج اصناف کشور به عنوان نهادی متولی در عرصه امنیت و اقتصاد در راستای منویات فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) پیرامون لزوم کاربست سیاست های پدافند اقتصادی، تدابیر و زیر ساخت های لازم را جهت مصون سازی اصناف از حوادث و بحران های احتمالی پیش رو اعمال نمایند.
هرچند این مهم از دغدغه های ریاست محترم اتاق اصناف کشور است.
لیکن علی الظاهر به دلیل برخی حاشیه سازی ها، علی رغم پیگیری ها و هشدارهای مکرر اینجانب در طی ۲ سال اخیر، تاکنون اقدامی از سوی متولیان این امر صورت نگرفته است.
همواره این نگرانی از بابت وقوع بحران های جدی تر در بازار و شیوع ویروس آن به سفره های مردم وجود دارد.
امید است با تدبیر اتاق اصناف کشور، دولت محترم و همت سازمان بسیج اصناف کشور تدابیر لازم در خصوص مدیریت بازار در طی ماه های اخیر اتخاذ گردد.
انتهای پیام///