سخنگوی دولت از عرضه سهام چهار پالایشگاه کشور از اول تیرماه سا ۹۹ خبر داد.
*** تاثیرات واگذاری شرکتهای دولتی
به گزارش خبرگزاری صنایع، علی ربیعی واگذاری سهام شرکتهای دولتی را از مهمترین اقدامات دولت برای رشد اقتصادی کشور دانست و گفت:
این واگذاریها منجر به سرمایهگذاریهای مجدد در اقتصاد و صنعت خواهد شد که عامل اصلی برای رونق تولید، افزایش اشتغال و سرمایهگذاریهای جدیدتر میشود.
سخنگوی دولت با اشاره به برنامه واگذاری سهام شرکتهای دولتی گفت:
عرضه سهام و واگذاری شرکتهای دولتی، گام دیگری برای کوچکسازی دولت و بزرگ کردن حوزه عمومی و بخشهای صنعتی خصوصی در کشور به عنوان یک استراتژی از سوی دولت دنبال میشود.
ربیعی با بیان اینکه دولت با اجرای سیاستهای واگذاری سهام و شرکتها بدنبال کسب درآمد و هزینهکرد درآمدهای خود نیست، گفت:
این واگذاریها در نهادهای عمومی و یا در بخشهایی از دولت هم این درامدها منجر به سرمایه گذاریهای مجدد شده که همین امر زمینه ساز تولید، افزایش اشتغال و سرمایه گذاریهای جدیدتر میشود.
*** درآمدهای حاصل از این واگذاریها
سخنگوی دولت با اشاره به استراتژیها دولت در اصل ۴۴، خصوصیسازی و واگذاری شرکتها، گفت:
این برخی این روزها الفاظی به کار می برند که دولت با این واگذاریها میخواهد هزینههای جاری خود را تامین کند و یا پول آن را به بخشهای غیرمولد ببرد که به طور قطع این گونه نیست.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود:
قطعا بخشهایی از درآمدهای این واگذاریها به بخشهای مولد اختصاص خواهد یافت به خصوص در نهادهای عمومی مثل تامین اجتماعی یا سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) که (سهام) خود را عرضه خواهند کرد بنابراین است که منجر به سرمایهگذاری جدید شود.
*** آغاز عرضه سهام دولت در پالایشگاههای اصفهان، تهران، تبریز و بندرعباس
ربیعی با بیان اینکه مرحله اول واگذاریها از طریق صندوقهای واگذاری قابل معامله در بورس که یی تی اف (ETF) به صورت پذیرهنویسی باقیمانده آن انجام میشود، گفت:
پذیرنویسی باقیمانده سهام دولت در بانکهای صادرات، ملت و تجارت و بیمه البرز و بیمه اتکای امین از فردا(یکشنبه) ۱۴ اردیبهشت آغاز میشود و تا ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ ادامه خواهد داشت.
سخنگوی دولت افزود:
مرحله دوم واگذاریها از طریق صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس که در مرحله دوم واگذار خواهند شد، باقیمانده سهام دولت در پالایشگاههای اصفهان، تهران، تبریز و بندرعباس است که از اول تیرماه سال جاری آغاز شود.
***عرضه سهام ایران خودرو، سایپا، فولادمبارکه و صنایع مس در نیمه دوم سال
ربیعی درباره مرحله سوم واگذاری صندوقهای سرمایه گذاری اضافه کرد:
مرحله سوم واگذاری اسیی تی اف از طریق صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس، باقی مانده سهام دولت در ایران خودرو، سایپا، فولادمبارکه و شرکت صنایع مس است که این هم طبق برنامه ریزی انجام شده باید در شش ماهه دوم سال ۱۳۹۹ انجام شود. بخشی از واگذاری از طریق ای تی اف انجام خواهد شد که در سه مرحله انجام می شود.
وی با بیان اینکه بخشی از واگذاری هم در قالب هلدینگهای تخصصی و به صورت مجزا خواهد بود، گفت:
اینها برای این است که ما تمام شرکتهای غیربورسی را هم بتوانیم تحت عنوان شرکتهای بورسی واگذار کنیم. برای غیر بورسی ها هم اولویت ما شرکتهای سودده است. اینها را در قالب هلدینگهای تخصصی یا به صورت مجزا میبریم.
ایجاد هلدینگهای تخصصی البته به شرط آنکه هیچ شرکت جدیدی ایجاد نشود یعنی یک هلدینگ تخصصی ایجاد میشود با توجه به پوستههایی که وجود دارد، از ظرفیتهای این پوستههااستفاده میشود و شرکت جدیدی تاسیس نخواهد شد و از ظرفیت شرکتهای موجود استفاده می شود بنابراین اشکال شرکتهای جدید را نخواهد داشت.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد:
بخشی هم به صورت مجزا و پذیرش آنها بازار سرمایه و واگذاری آنها تا ۴۹ درصد سهام است که اگر بخواهم به موارد مهم اشاره کنم واگذاری در قالب هلدینگهای پالایش نفت، هلدینگهای نیروگاهی و هلدینگهای کشاورزی است.
*** شرکتهای سرمایه گذاری صنعت آب و برق واگذار میشوند
سخنگوی دولت واگذاریها را به دو دسته «هلدینگها» و «شرکتهای مجزا» تقسیم کرد و گفت:
در واگذاری شرکتهای مجزا، شرکت «فولاد آذربایجان» که به همراه طرح «فولاد میانه» قرار دارد و شرکت «آلومینیوم ایران»، هواپیمایی «کیش ایر» و مجموعههای فرهنگی و ورزشی «پرسپولیس» و «استقلال» هستند؛ البته شرکتهای سرمایه گذاری صنعت آب و برق هم واگذار خواهد شد.
ربیعی پیرامون واگذاری شرکتهای مادر افزود:
دولت یک برنامه جامع و مفصل در زمینه واگذاریها دارد؛ به طوری که در قالب سازمانهای توسعهای و شرکتهای مادرتخصصی تا سقف ۳۰ درصد در این بخش، پس از این که در بازار سرمایه پذیرش شوند، واگذاریها انجام خواهد شد.
سخنگوی دولت با اشاره به فهرست واگذاری سازمانها و شرکتهای دولتی، اظهار داشت:
«ایدرو» و «ایمیدرو» از مهمترین سازمانهای توسعهای هستند که هر کدام با ارزشهایی که مشخص شده واگذار خواهند شد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت:
تولید نیروی برق حرارتی، سازمان «تهیه کالای آب و برق» (ساتکاپ) و در نهایت در بخش تخصصیها «شرکت ملی پالایش پخش فرآورده های نفتی» است که دولت بنا دارد در مراحل مختلف و با شیوههای مختلف آنها را به بخش خصوصی واگذار کند و با تامین مالی آنها بتواند در دوران کرونا از سرمایه گذاریهای جدید و ایجاد اشتغالهای جدید و یا حتی اتمام پروژه های نیمه تمام حمایت کند.
*** تکمیل پروژههای نیمه تمام
به گزارش خبرگزاری صنایع، سخنگوی دولت در پایان، افزود:
برخی پروژه در کشور ۹۰ درصد آن تکمیل شده است و فقط ۱۰ درصد آن باقی مانده است که با توجه به شرایط تحریم و شرایطی که بودجه سال ۹۹ دارد، بودجه عمرانی کافی برای اتمام آنها در دست نیست، و دولت بخشی از درآمد واگذاریها را برای اتمام پروژههای نیمه تمام به استفاده خواهد کرد.
انتهای پیام///