رئیس اتاق بازرگانی ایران بر لزوم تغییر جهت اقتصاد ایران از واسطهمحوری به تولیدمحوری تاکید کرد.
*** لزوم تغییر جهت اقتصاد از واسطهمحوری به تولیدمحوری
به گزارش خبرگزاری صنایع، غلامحسین شافعی امروز سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸ در نشستی با خبرنگاران با بیان اینکه مشکل اصلی کشور در اقتصاد کلان یا خرد نیست بلکه در سیستم قاعدهگذاری اقتصادی است، اظهار داشت:
تا زمانی که این قاعدهگذاری را اصلاح نکنیم، تلاشهای ما به نتیجه نخواهد رسید، این در شرایطی است که ۹۰ درصد از حرفهایی که ۲۰ سال پیش فعالان اقتصادی به عنوان مشکل مطرح میکردند همچنان پابرجا است و ما نتوانستهایم یک تغییر بنیادین و قابل توجه در اقتصاد کشور ایجاد کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران بر لزوم تغییر جهت اقتصاد از واسطهمحوری به تولیدمحوری تأکید کرد و افزود:
در مورد صنعت و صادرات، اشتغال و تولید همان حرفهایی در مطبوعات منتشر میشود که ۱۰ سال قبل نیز همانها وجود داشته است، بنابراین اگر ریشه مسائل اقتصادی را پیدا کنیم، آن گاه میتوانیم کار را به نحو بهتری پیش ببریم، این در شرایطی است که اگر ریشه مسئله دارای آفت است به سراغ برگ رفتن مشکلی را حل نمیکند.
وی، تصریح کرد: در شرایط کنونی که وضعیت غیرعادی و بسیار سخت است، کشور در یک جنگ تمامعیار اقتصادی به سر میبرد و در تصمیمگیریها میان بخش دولتی و مجلس همه به دنبال آن هستند که رضایت مردم را در کوتاه مدت جلب کنند، در حالی که در بلندمدت مصلحت مردم در اجرای چنین تصمیماتی نیست.
*** نظام انگیزشی کشور به سمت کارهای غیرمولد
شافعی، خاطرنشان کرد:
اگر به دنبال جلب رضایت کوتاه مدت مردم باشیم، از انجام اصلاحات اقتصادی عقب خواهیم ماند و این منجر به اتلاف منابع بسیار در کشور میشود به خصوص اینکه اکنون نیز با کمبود منابع مواجه هستیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران، بیان کرد:
ما مرتب در کشور حرف از تولید میزنیم و از روزی که رهبر معظم انقلاب سالها را به عنوان حمایت از تولید نامگذاری کردهاند بسیاری از افراد به این شعارها چسبیدهاند و متأسفانه تصمیمگیریهای کلان را بدون توجه به منویات ایشان انجام میدهند.
وی گفت: متأسفانه نظام انگیزشی کشور به سمت کارهای غیرمولد، واسطهای و دلالی پیش میرود ولی حرف، حرف تولید است، در حالی که تا از حرف به عمل کوچ نکنیم، نمیتوانیم تغییر جهت در اقتصاد را از واسطه محوری به سمت تولیدمحوری تغییر دهیم.
به گزارش خبرگزاری صنایع، رئیس اتاق بازرگانی ایران در پایان، اظهار داشت:
اگر قاعدهگذاری به طور عمیقی مورد توجه قرار نگیرد، اکثر چیزهایی که به آن تکیه میکنیم، کوتاه مدت و مقطعی خواهد بود.
انتهای پیام///