خبرنگار :
پ
سخنگوی انجمن قطعه‌سازان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صنایع:

ارزش واقعی دو شرکت خودروسازی بزرگ کشور باید مجددا ارزشیابی شود/خصوصی سازی دو خودروساز به زمان بیشتری نیاز دارد+فیلم

سخنگوی انجمن قطعه‌سازان با اشاره به اینکه برای واگذاری دو شرکت خودروسازی بزرگ کشور به بخش خصوصی باید ارزش واقعی آنها مجددا ارزشیابی شود، تاکید کرد خصوصی سازی این دو خودروساز به زمان بیشتری نیاز دارد.

 

*** تجدید ارزیابی در ارزش واقعی خودروسازی‌ها

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، فرهاد بهنیا در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صنایع، پیرامون بایدها و نبایدهای خصوصی‌سازی دو خودروساز بزرگ کشور، اظهار داشت:

ما اعتقاد داریم باید در خصوص ارزش واقعی خودروسازی‌ها تجدید ارزیابی انجام شود.

در صورتی که دو خودروسازی دچار زیان شوند، امکان خصوصی‌سازی این دو شرکت وجود نخواهد داشت و از لحاظ قانون تجارت این شرکت‌ها ورشکسته‌ محسوب می‌شوند.

 

*** عزم جدی وزارت صمت در خصوص واگذاری دو خودروساز

 

سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در ادامه در خصوص زمان تعیین شده‌ دوساله برای واگذاری دو خودروساز بزرگ کشور به بخش خصوصی، اظهار کرد:

ممکن است تجدید ارزیابی سهام این خودروسازان حدود ۶ تا ۸ ماه زمان ببرد. خوشبختانه طبق مصوبه دولت، یک مرتبه تجدید ارزیابی از پرداخت مالیات معاف است. لذا خودروساز می‌تواند از این فرصت بهترین استفاده را ببرد.

بهنیا در ادامه بیان کرد: اعتقاد انجمن این است که زمان مطرح شده توسط وزارت صمت نشانه عزم جدی این دستگاه در خصوص واگذاری ایران‌خودرو و سایپا به بخش خصوصی است؛ ولی با توجه به تجربه ما در انجمن، این واگذاری به زمان بیشتری احتیاج دارد.

اگر وزارت صمت با همکاری سازمان گسترش این کار را ظرف دوسال انجام دهد، خبر خوشحال‌کننده‌ای برای صنعت کشور محسوب می‌شود.

 

دو خودروساز

 

*** واگذاری کارشناسی و دقیق‌تر سهام

 

وی در خصوص واگذاری سهام خودرو‌سازان به بخش خصوصی اظهار کرد:

در این خصوص باید به این نکته توجه کرد که این سهام باید به اهلش واگذار شود تا اتفاقی که برای ماشین‌سازی تبریز، فولاد المهدی، نیشکر هفت تپه و سایر واحدهایی که بدون کارشناسی به اهلش واگذار شده و باعث بحران شدند در خصوص دو خودروساز بزرگ کشور تکرار نشود.

بهنیا در ادامه با اشاره به این‌که تصمیماتی که در خصوص این دو خودروسازی اتخاذ می‌شود، دامن‌گیر صنعت قطعه‌سازی کشور نیز خواهد بود، اظهار داشت:

دو خودروساز بزرگ کشور حداقل حدود ۱۲۰ هزار و قطعه‌سازان نیز ۷۰۰ هزار پرسنل دارند که با احتساب خانواده این افراد به عدد ۳ میلیون نفر می‌رسیم که این امر ایجاب می‌کند که در خصوص واگذاری این دو خودروسازی، کارشناسی دقیق‌تری صورت پذیرد.

 

*** ۳۵ قطعه‌ساز داوطلب خریداری سهام خودروسازان

 

وی در ادامه بیان کرد:

در جلسه‌ای که با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم. حدود ۳۵ قطعه‌ساز داوطلب شدند تا از محل مطالبات و بخش نقدی، سهام قابل عرضه دولتی را از خودروسازان خریداری کنند.

در این صورت سهام خودروساز توسط یک قطعه ساز خریداری نمی‌شود.

فرهاد بهنیا در ادامه روند این واگذاری را مثبت ارزیابی کرده و تاکید کرد:

کارشناسی در این امر باید با وسواس و دقت بیشتری انجام گیرد.

 

دو خودروساز

 

*** نیاز ۹۹ درصدی قطعه‌سازان به نقدینگی

 

بهنیا در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صنایع مبنی بر اینکه که آیا قطعه‌سازان نمی‌توانند به جای طلب خود از این دو خودروساز بزرگ از طریق تصدی‌گری بر اموال غیرمولد خودروسازان مانند املاک و شرکت‌های زیر مجموعه آن‌ها طلب خود را وصول کنند، بیان داشت:

در شرایط کنونی و با توجه به انباشت حدود ۱۶۰ هزار خودرو در کارخانجات، تقریبا ۹۹ درصد بنگاه‌های تولیدی قطعه‌سازی نیازمند نقدینگی هستند.

اگر این قطعه‌ساز که نیازمند نقدینگی است یک بنگاه غیرتولیدی را از خودرو‌ساز خریداری کند، سودی برایش در پی نخواهد داشت؛ لذا قطعه‌ساز باید دوباره برای فروش بنگاه خریداری شده اقدام نماید که در این صورت زمان زیادی صرف خواهد شد و این فرایند چیزی جز حبس مطالبات قطعه‌سازان از خودروسازان را در پی نخواهد داشت.

 

*** ۲۰ هزار میلیارد تومان طلب قطعه‌سازان

 

وی در ادامه افزود:

تاکنون انجمن قطعه‌سازی چنین پیشنهادی رابه وزارت صمت ارائه نکرده است؛ چون به عقیده ما این کار خیلی کارشناسی شده نیست.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، سخنگوی انجمن قطعه‌سازان و مجموعه‌های خودرو در پایان میزان طلب قطعه‌سازان از خودرو‌سازان را مبلغی بالغ بر حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع
دریافت ویدیو
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید