رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، با تاکید بر رویکرد حمایتی وزارت صنعت از صنعت فرش ، از ساماندهی فعالیت ۴۰ هزار قالیباف در استان تهران خبر داد.
*** حمایت وزارت صنعت از صنعت فرش
به گزارش خبرگزاری صنایع، نخستین کارگروه فرش دستباف استان با حضور محسنی بندپی استاندار تهران، یدالله صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، علی وقفچی رئیس فراکسیون فرش دستباف مجلس شورای اسلامی و دستپاک رئیس مرکز ملی فرش ایران برگزار شد.
یدالله صادقی با اشاره به فعالیت بالغ بر ۴۰ هزار و ۳۸۰ قالیباف در سطح استان تهران، اظهار داشت:
بیش از هزار واحد شستوشو و پردازش در قالب کارگاههای مرمت و کارخانههای قالیشویی در استان تهران فعال است که در ایجاد ارزش افزوده فرش دستباف نقش به سزایی دارند.
وی تاکید کرد: با توجه به رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حمایت ویژه از صنعت فرش و مشاغل وابسته به آن، سازمان صمت استان تهران نیز ساماندهی فعالیت قالیبافان و توسعه برنامههای ترویجی صنعت ارز آور فرش را در دستور کار جدی خود قرار داده است.
*** صادرات ۹۵ درصد فرش تولیدی کشور از گمرکات استان تهران
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، با اشاره به همکاری با بخش خصوصی برای توسعه صنعت فرش، گفت:
با ابلاغ وزیر صنعت، معدن و تجارت در استانها، کارگروهی تحت عنوان فرش دستباف برگزار میشود تا با بررسی مباحث بازرگانی داخلی و خارجی و حل مسائل موجود، تحرکی ایجاد شده و با تعامل بخش خصوصی شاهد رونق بیشتر این بخش تولیدی و تجاری مهم باشیم.
یدالله صادقی تصریح کرد: یکی از عمدهترین کالاهای صادراتی کشور، فرش دستباف است و البته صادرات بیش از ۹۵ درصد از فرش تولید شده کشور از گمرکات استان تهران صورت می پذیرد.
وی خاطرنشان کرد: برخی از مشکلات حوزه فرش و کارگاههای قالیبافی در کارگروههای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران قابل طرح و حل و فصل میباشد.
*** ضرورت بسترسازی مناسب برای توسعه صنعت فرش در استان تهران
در ادامه این نشست، استاندار تهران نیز با استقبال از تشکیل کارگروه فرش در سال رونق تولید، بیان داشت:
ایجاد بسترهای لازم برای توسعه صنعت فرش و به کارگیری ظرفیتهای اشتغالزای این حوزه که عمدتا بانوان نیز هستند، اهمیت بالایی دارد.
انوشیروان محسن بندپی، افزود: گسترده شدن پوشش بیمه اجتماعی فعالان فرش و بهرهمندی از بیمه روستاییان و عشایر باید مدنظر قرارگیرد و مهارتآموزی و افزایش مهارت، جایگزین مدرکگرایی شود.
وی تصریح کرد: در سال ۹۸ مجاز به تخصیص ۱۰ درصد اعتبارات ارزش افزوده به ایجاد اشتغال هستیم و در استان تهران میتوان در صنعت فرش دستباف سرمایهگذاری کرد.
*** استفاده از قوانین حمایتی
در بخش دیگری از نشست، رئیس فراکسیون صنایع دستی و فرش مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی، اهتمام به اجرایی نمودن کلیه موار مندرج در این قانون را یکی از برنامههای کارگروه فرش برشمرد و بر ضرورت ایجاد یک نمایشگاه دائمی تخصصی فرش درمراکز استانها تاکید کرد.
*** تدوین آییننامه اجرایی کارگروه فرش
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان این که در کل کشور بیش از ۲ میلیون نفر در هنر صنعت فرش فعال هستند، تصریح کرد:
فرش، نماد فرهنگ و تمدن کشور ما است و جزء سه کالای مهم کشور است که بعد از نفت، برترین کالای صادراتی کشور محسوب میشود.
فرشته دستپاک، افزود: مشکلات و موانع فرش دستباف به اندازه عظمت و جایگاه و اعتبار ملی فرش، بزرگ نیست و با تشکیل کارگروههای فرش در استانها میتوان کمک شایانی به شناسایی مشکلات و طرح موانع درشورای عالی فرش نمود.
به گزارش خبرگزاری صنایع، رئیس مرکز ملی فرش ایران در پایان، با اعلام این که نمایشگاه فرش دستباف ایران از سوم تا نهم شهریور سال ۹۸ در محل نمایشگاههای دائمی تهران برگزار میشود، از تدوین آییننامه اجرایی کارگروه فرش خبر داد و اظهار داشت:
این آییننامه به زودی با امضای وزیر صنعت، معدن و تجارت به استانها ابلاغ میشود.
انتهای پیام///
منبع
خبرگزاری صنایع