معاون صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری صنایع، اقدامات صورتگرفته برای کاهش روند و زمان پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان را تشریح کرد.
*** اقدامات صورتگرفته برای کاهش روند و زمان پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان
به گزارش خبرگزاری صنایع، سیاوش ملکیفر در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صنایع مبنی بر این که یکی از انتقادات وارد بر صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی، طولانی بودن زمان دریافت تسهیلات است و چه برنامه ای برای رفع این مشکل دارید، اظهار داشت:
مساله به این خاطر بود که شرکتهای دانشبنیان با نیازها و درخواستهای مختلف، همگی وارد یک صف میشدند. ما ۴۴۰ شرکت دانشبنیان داریم که همگی آنها اعم از کوچک و برزگ، در تهران و سایر استانها از ۱۰۰ میلیون تا ۲۰۰ میلیارد تومان، برای دریافت تسهیلات خود وارد یک صف میشدند که این باعث برخی مشکلات شده بود.
معاون صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی، افزود: کاری که ما کردیم این بود که ما این صفها را به بخشهای مختلف تقسیم کردیم.
وی با تشریح اقدامات انجام شده، تصریح کرد:
در شرایط جدیدی که ایجاد کردیم یک صف، ویژه درخواستهای شرکتهای دانشبنیان کوچک و متوسط رو به پایین است. برای درخواست این گروه، تسهیلات مورد نیازشان را از محل خط اعتباری که به ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری دادهایم اختصاص میدهیم. در حال حاضر با این روش، شرکتهای دانشبنیان با درخواستهای کوچک میتوانند به جای مراجعه به صندوق نوآوری و شکوفایی، به ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری مراجعه و تسهیلات خود را از آنها دریافت کنند.
*** تشکیل صفهای دوم و سوم به منظور تسهیل دریافت تسهیلات
سیاوش ملکیفر در ادامه، گفت: علاوه بر تشکیل صف اول که ویژه درخواستهای کوچک بود، صف دوم، متشکل از شرکتها و درخواستهای بزرگ است. برای اینها از منابع اهرمی خود یا همان تسهیلات بانکی استفاده میکنیم.
معاون صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی افزود: در این راستا با تعدادی از بانکها مانند بانک آینده، سینا، صادرات و تجارت که تعداد آنها رو به افزایش است، تفاهمنامه داریم تا این تسهیلات را پرداخت کنند.
وی با اعلام این که اکنون زمان دریافت تسهیلات کاهش یافته است، خاطرنشان کرد:
اینک تسهیلات بانکی ما بدون صف پرداخت میشود و شرکتهای دانشبنیان بزرگ ما بدون این که وارد آن صف شوند میتوانند تسهیلات بانکی مد نظر خود را درخواست کنند.
صف سوم، مربوط به صف خود صندوق نوآوری و شکوفایی است. صندوق مانند گذشته، از طریق منابع داخلی خودش به شرکتهای دانشبنیان تسهیلات میدهد.
اکنون با تبدیل روند گذشته به سه صف، بخش قابل توجهی از طولانیبودن فرآیند دریافت تسهیلات را جبران کرده و اثر این سیاست را باید به گذشت زمان و قضاوت خود شرکتها سپرد.
به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی در پایان، با بیان این که تفاوت این روند با گذشته در این است که بهره تسهیلات بانکی برای شرکتهای دانش بنیان از این طریق کاهش پیدا کرده است، اظهار داشت:
ما ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات خط اعتباری به ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری ویژه درخواست های کوچک اختصاص دادهایم و مزیت بزرگ این صندوقها این است که تعداد زیادی از آنها در استانها از جمله استان یزد، کرمان و اصفهان مستقر است.
انتهای پیام///