کد خبر:128800
پ
طرح تاپ

رونمایی از طرح تاپ در استان فارس

همایش توانمند‌سازی تولید و اشتغال پایدار (طرح تاپ) با حضور مسئولین استانی و معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در اتاق بازرگانی ، برگزار شد.

همایش توانمند‌سازی تولید و اشتغال پایدار (طرح تاپ) با حضور مسئولین استانی و معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در اتاق بازرگانی ، برگزار شد.

 

*** طرح تاپ به تقویت کارآفرینی می‌انجامد

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، آیین رونمایی از طرح تاپ در استان فارس و نیز مراسم تودیع رضازاده سرپرست سابق ومعارفه حمیدرضا ایزدی،رئیس جدیدسازمان صمت استان فارس ،با حضور قبادیان معاون آموزش،پژوهش وفناوری وتعدادی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی از جمله بهرام پارسایی، مسعود رضایی، رحیم زارع ، یدالله رحمانی معاون هماهنگی وامور اقتصادی استانداری فارس تعدادی از مدیران وزارت،سازمان صنایع کوچک وشهرک های صنعتی استان،مدیران اتاق بازرگانی وصنایع ومعادن،اتاق اصناف، خانه صنعت ومعدن و تجارت، وجمع کثیری ازفعالان اقتصادی استان فارس برگزار شد.

رئیس جدیدسازمان صمت استان فارس بیان کرد: طرح ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (طرح تاپ) به تقویت کارآفرینی می‌انجامد ؛این طرح از اسفند ۱۳۹۷ آغاز شده است و تاکنون ادامه دارد لذا ضرورت دارد تا واحدهای تولیدی با مراجعه به سایت و یا ارتباط با سازمان صنعت ، معدن وتجارت دراین طرح مشارکت وثبت نام انجام دهند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در این همایش گفت: طرح ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) به تقویت کارآفرینی، اشتغالزایی و افزایش فرصت‌های شغلی جدید می‌انجامد.
 

 

*** توسعه دانش بینان بنگاه‌ها از طریق بهره مندی از دانشجویان

 

 
حمیدرضا ایزدی افزود: از دیگر اهداف اجرای این طرح می‌توان به جهت دهی و هدایت پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی، ارتقای سطح مهارت دانشجویان و سربازان تحصیل کرده، فراهم کردن زمینه‌های رسوخ دانش و فناوری‌های جدید در بنگاه‌های اقتصادی و افزایش بهره وری در بخش تولید صنعتی و خدمات اشاره کرد.
وی ادامه داد: این طرح با محوریت معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ستاد کل نیروهای مسلح و در سه بخش برای دانش آموختگان مشمول خدمت سربازی که تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را در بنگاه‌های اقتصادی بگذرانند، دانشجویان تحصیلات تکمیلی که مایل هستند پایان نامه‌های خود را به صورت مساله محور انجام دهند و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزش عالی و پژوهشی که راغبند در قالب طرح پسادکترای صنعتی، فرصت مطالعاتی در بنگاه‌های صنعتی و معدنی و انجام پروژه‌های مستقل یا مشترک فعالیت کنند، اجرا می‌شود.
 
وی اظهار داشت: هدف اصلی از اجرای این طرح، توسعه دانش بینان بنگاه‌ها از طریق بهره‌مندی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ارتقای سطح مهارت دانش آموختگان مشمول خدمت سربازی و تقویت ارتباط و هم افزایی بین صنعت و دانشگاه است.
سامانه این طرح هم اینک از طریق ۲ دامنه به نشانی top.mimt.gov.ir و iranetop.ir در دسترس همگان است.
 
 

*** اهمیت ویژه‌ ضرورت مدیریت و برنامه ریزی در طرح تاپ

 

 
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در همایش توانمندسازی تولید وتوسعه اشتعال پایدار(طرح تاپ) در شیراز با بیان این مطلب، افزود:
ضرورت مدیریت و برنامه ریزی در طرح تاپ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا دانشجویان به مراتب بیشتر از گذشته در تهیه پایان نامه های کاربردی و علمی خود برای توسعه، تولید، اشتغال، علم و صنعت کوشا و بهره برداری لازم را داشته باشند.
قبادیان تصریح کرد: امروزه اقتصاد منبع محور نیست بلکه دانش محور است و کار کردن روی منابع و سرمایه‌های انسانی از اولویت برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه این طرح از نان شب برای ما واحب تر است، بیان کرد: این طرح ما را برای آینده ای توام با رشد، رونق و اقتصاد پیشرفته و بهره مندی از دانش، علم و فنآوری و توسعه واحدهای دانش بنیان وارتباط واقعی صنعت و دانشگاه و بهرمندی از صاحبنظران دانشگاهی کشور آماده می کند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: اکنون حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در کشور داریم اما کمتر از نیم درصد پایان نامه ها و رساله های آنها در مسیر حل مشکلات کشور است.
 
 
*** تحصیل چهار میلیون دانشجو در دانشگاه‌های مختلف کشور

 

 
برات قبادیان، در آیین رونمایی از طرح ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) با اشاره به برخورداری کشور از سرمایه منابع انسانی افزود:
هم اینک حدود چهار میلیون دانشجو در دانشگاه‌های مختلف کشور مشغول تحصیل هستند و در این زمینه جزو کشورهای پیشرو در جهان هستیم اما از این سرمایه استفاده مطلوبی نبرده‌ایم.
او ادامه داد: برای استفاده مطلوب از این سرمایه و با هدف رفع مشکلات کشور باید برنامه داشته باشیم.

قبادیان گفت: ما حدود ۱۰۰ سال صنعت و ۱۰۰ سال دانشگاه داریم و در این یک قرن دانشگاه‌ها چند نسل را پشت سر گذاشته‌اند و الان هم صحبت از دانشگاه‌های نسل چهار است و انقلاب صنعتی چهارم را نیز پیش رو داریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: انقلاب صنعتی چهارم یک سونامی است و اقتصاد کشور را نمی‌توان بدون همکاری و کمک دانشگاه، دانشگاهیان و پژوهشگران در مقابل این سونامی حفظ کرد.

وی اضافه کرد: اکثر بنگاه‌هایی که امروز به شکل سنتی کار می‌کنند در زمان انقلاب صنعتی چهارم دچار ورشکستگی خواهند شد و به همین دلیل همه ما باید خطر انقلاب صنعتی چهارم را جدی بگیریم.
قبادیان، با اشاره به اینکه توسعه همه کشورها از راه علم و مسیر دانشگاه رقم خورده، بیان داشت:
ماندن و رقابت ما با اقتصادهای دانش پایه دنیا از راه همین علم و دانش می‌گذرد.
وی، با اشاره به اجرای طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) در کشور و استان فارس گفت:
البته این پروژه یک طرح جدید نیست چرا که قبل از انقلاب نیز در حوزه سربازی در کشور، سپاه دانش و سپاه بهداشت را داشتیم.
 
 
*** یکسال فرصت مطالعاتی به استادان جوان قبل از شروع بکار
 
بر اساس طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ)، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی و پژوهشی در بنگاه‌های صنعتی به کار گرفته خواهند شد.
در ادامه معان آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت مزایای این طرح را برشمرد:
 
۱- دانشجویان کارشناسی ارشد حداقل یک سال انجام پایان‌نامه را در محیط واقعی کار می‌گذرانند و با شرایط واقعی کار و اشتغال آشنا می‌شوند.
۲- دانشجویان دکتری حداقل دوسال انجام رساله دکتری را در محیط واقعی کار می‌گذرانند و با شرایط واقعی کار و اشتغال آشنا می‌شوند
۳- دارندگان مدارک ارشد و دکتری وظیفه بجای خدمت سربازی در پادگانها، ٢٢ ماه در واحدهای تحقیق و توسعه و واحدهای طراحی و توسعه بنگاههای صنعتی و معدنی به صورت تخصصی خدمت کرده و تجربه کسب می‌کنند.
۴- استادان جوان قبل از شروع بکار در دانشگاهها، یکسال فرصت مطالعاتی را در بنگاههای صنعتی و معدنی خدمت می کنند و سپس وارد دانشگاه می‌شوند(بدین ترتیب ارتباط آنها با صنعت بر قرار می شود).
۵- استادان دانشگاه برای فرصت مطالعاتی، هر ۵ سال یک بار به مدت ۶ ماه در بنگاههای صنعتی و معدنی حضور پیدا کرده و ضمن آشنایی با محیط واقعی کسب و کار، در واحدهای تحقیق و توسعه به حل معضلات آن بنگاهها به صورت علمی کمک می‌کنند.
 

 

***  جذب دانشجویان ارشد و دکتری و سربازان وظیفه در واحدهای تحقیق

 

 
۶- استادان راهنما و مشاور پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی برای هدایت دانشجویان خود به محل اجرای پایان نامه و رساله(بنگاه‎های اقتصادی) سرکشی می‌کنند، یعنی ارتباط مستمر صنعت و دانشگاه. نتایج قابل انتظار: ١- حداقل یک سال تجربه برای دانشجویان کارشناسی ارشد و ٢ سال تجربه برای دانشجویان دکتری در حین تحصیل. ٢- حل یک مسأله واقعی علمی و فنی از بنگاه‌های صنعتی و معدنی که پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری برای حل آن مساله تعریف شده است.
٣- دو سال تجربه کاری برای سربازان وظیفه با مدارک ارشد و دکتری ضمن بکارگیری دانش خود در محیط واقعی کسب و کار برای حل مشکلات علمی و فنی بنگاه‌های اقتصادی. ۴- یک سال تجربه کاری در محیط کار واقعی برای استادان جوان قبل از ورود به تدریس در دانشگاه و آشنایی با مشکلات بنگاه‌های اقتصادی(پس از ورود به دانشگاه با انجام طرحهای تحقیقاتی این ارتباط ادامه پیدا کرده و گسترش می‌یابد).

۵- آشنایی استادان دانشگاه در فرصت مطالعاتی صنعتی با مشکلات علمی و فنی بنگاه‌های تولیدی(صنعتی معدنی) به منظور کمک به حل آن مشکلات.

۶- جذب دانشجویان ارشد و دکتری و سربازان وظیفه در واحدهای تحقیق و توسعه و واحدهای طراحی و توسعه بنگاه‌های صنعتی، معدنی و تجاری.

٧- حل معضلات و مشکلات موجود بنگاه‌های اقتصادی(صنعتی، معدنی و تجاری)
٨- دانش بنیان کردن محصولات تولیدی بنگاههای صنعتی و معدنی به منظور استاندارد کردن محصولات تولیدی و کمک به صادرات(توانمندسازی تولید).
٩- تقویت واحدهای تحقیق و توسعه موجود و یا کمک به ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه جدید در بنگاه‌های اقتصادی.
١٠- نفوذ فناوری در بنگاههای تولیدی صنعتی و معدنی
 

 

*** آماده سازی بنگاه‌های اقتصادی برای ورود به انقلاب چهارم صنعتی

 

١١- تقویت بنیه تخصصی بنگاه‌های تولیدی از طریق جذب متخصصان با مدارک ارشد و دکتری(تزریق متخصصان در بدنه بنگاههای اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار و زایشی).
١٢- بطور کلی کمک به تقویت و برقراری ارتباط پایدار صنعت و دانشگاه.
١٣- آماده سازی بنگاه‌های اقتصادی ( صنعتی، معدنی و تجاری) برای ورود به انقلاب چهارم صنعتی و رقابت‌پذیر کردن بنگاه‌های اقتصادی در ایران و جهان.
١۴- ایجاد خلاقیت و نوآوری و به روز رسانی فناوری در بنگاههای اقتصادی(عبور از مونتاژکاری و ورود به نوآوری).

١۵- گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع طبیعی و خام فروشی به اقتصاد مبتنی بر دانش(اقتصاد دانش پایه) و خلق ارزش افزوده.

رئیس مجمع نمایندگان فارس ونماینده مردم سیراز در مجلس شورای اسلامی، دراین آئین و در ادامه سخنان خود، ضمن تاکید بر لزوم رفع موانع پیش روی صنعت‌گران به ویژه در مقطع کنونی که کشور با تحریم مواجه است، گفت: در چنین شرایطی وارد آوردن فشار به صنعتگر و تولید کننده ظلم به این قشر و نوعی خود تحریمی است.

بهرام پارسایی اظهار داشت: در شرایطی که خواسته تولید‌کنندگان رفع موانع است، همه باید کمک کنیم که تولید کننده بتواند از این شرایط سخت عبور کند اما شاهد صدور بخشنامه‌های دست و پاگیر و متناقض هستیم.
وی، با اشاره به اینکه راه توسعه و پیشرفت کشور از مسیر هم افزایی، هماهنگی و همراهی صنعت و دانشگاه می‌گذرد، بیان کرد:
استان فارس در بخش دانشگاهی ظرفیت‌های قابل توجهی دارد که باید از این ظرفیت به خوبی بهره گرفت.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ورئیس مجمع نمایندگان فارس اضافه کرد: در این استان گروه‌های مختلف با اختلاف نظرها و سلایق متفاوت حضور دارند اما باید همگی فارغ از هرگونه نگاه سیاسی و جناحی با همکاری و همدلی برای تحقق اهداف حرکت کنیم.
 

 

*** دانش بنیان کردن اقتصاد

 

 
وی بیان داشت: مجمع نمایندگان استان فارس این آمادگی و توانایی را دارد که با همکاری و همراهی همه مسئولان و مدیران استانی، فارغ از مسائل و رویکرد سیاسی برای توسعه این استان همکاری کند. نداشتن مهارت، مانعی در راه جذب دانش آموختگان دانشگاه‌ها در بخش تولید است مهندس یداله رحمانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز در این آئین، نداشتن مهارت را یکی از موانع اصلی در راه جذب دانش آموختگان دانشگاه‌ها در بخش تولید دانست و گفت: طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) کمک می‌کند که دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی قبل از ورود به بازار کار از مهارت‌های لازم برخوردار شوند.

معاون هماهنگی وامور اقتصادی استانداری فارس افزود: علاوه بر این، صنعت و واحدهای تولیدی هم می‌توانند با اجرای این طرح از توان و قابلیت‌های این نیروها استفاده کنند و در حقیقت این خود معادله‌ای برد برد هم برای بخش صنعت و هم برای آموزش عالی است.

یدالله رحمانی ادامه داد: همچنین این طرح می‌تواند یک گام مثبت برای راه اندازی واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای تولیدی باشد.

وی، دانش بنیان کردن اقتصاد را از سیاست‌های محوری اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب دانست و بیان کرد: اجرا و عملیاتی شدن طرح توانمند سازی و توسعه اشتغال پایدار می‌تواند در این زمینه نیز گره گشا باشد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، در بخش دیگری از سخنان خود، روند توسعه شرکت‌های دانش بنیان این استان در دولت تدبیر و امید را خوب ارزیابی کرد و افزود: امروز هسته‌های فناور استان از حدود ۲۷۰ هسته به حدود ۸۰۰ هسته رسیده است.
 
 
به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون هماهنگی وامور اقتصادی استانداری فارس در پایان، اظهار کرد:
همچنین شرکت‌های دانش بنیان استان فارس که مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته‌اند از پنج شرکت به ۱۵۳ شرکت افزایش یافته‌اند.
 
 
 
 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع

ایران سرور