کد خبر:127558
پ
درآمدهای ارزی
نایب رئیس اول انجمن اقتصاددانان کشور:

هیچ صنعتی در کشور ما قادر به جایگزینی درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت نخواهد بود

بنا بر گفته نایب رئیس اول انجمن اقتصاددانان کشور هیچ صنعتی در کشور ما قادر به جایگزینی درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت نخواهد بود.

بنا بر گفته نایب رئیس اول انجمن اقتصاددانان کشور هیچ صنعتی در کشور ما قادر به جایگزینی درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت نخواهد بود.

 

*** یافتن راه‌های جایگزین برای درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، چندی قبل رئیس بانک مرکزی از یافتن راه‌های جایگزین برای درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت خبر داد که این اظهارنظر او موافقان و مخالفان زیادی را به همراه داشت.

 نایب‌رئیس اول انجمن اقتصاددانان کشور اظهار کرد: وضعیت صنایع به‌قدری وخیم است که هیچ صنعتی نمی‌تواند حتی یک‌سوم درآمدهای نفتی را هم حاصل کند بنابراین صحبت‌های ناصر همتی تنها یک شعار است.

 لطفعلی بخشی بیان کرد: البته درآمدهای ارزی به‌اصطلاح یک‌شبه حاصل نمی‌شود و با ممارست در ایجاد بازار و مراوده خوب با همسایگان و جهان می‌توان انتظار پیشرفت داشته باشیم.

 اکنون کشور ما تحریم بوده و به این واسطه مشکلات زیادی را متحمل شده است.

 

*** کشورمان به‌جز نفت درآمد مطمئن دیگری ندارد

 

متأسفانه به وجه‌المصالحه کشورها تبدیل‌شده‌ایم. به‌عبارت‌دیگر کشورهایی که با یکدیگر مشکل‌دارند، ما را وجه‌المصالحه قرار می‌دهند.

وی بیان کرد: متأسفانه کشورمان به‌جز نفت درآمدهای ارزی مطمئن دیگری ندارد؛ بنابراین باید سعی در ایجاد کانالی برای ارتباط‌گیری و فروش آن پیدا کنیم.

نایب‌رئیس اول انجمن اقتصاددانان کشور بیان کرد:

اکنون تحریم‌ها شکل جدی‌تری به خود گرفته و تنگناهای بیشتری برای فروش نفت به وجود آمده است. ازاین‌رو باید قیمت‌های جذاب‌تر و شرایط پرداخت آسان‌تری به خریداران پیشنهاد دهیم تا آنها ترغیب به معامله با ایران شوند.

 ساختار اقتصاد کشورمان به‌قدری ضعف دارند که نمی‌توانیم هیچ جایگزینی برای نفت در نظر بگیریم.

 

*** باید به دنبال راهی برای تقویت ارتباط خود با دیگر کشورها باشیم

 

وی بابیان اینکه نقل‌وانتقال پول شرط نخست تجارت است و بودن لحاظ این فاکتور مهم نمی‌توانیم به اهداف خود برسیم، اظهار کرد:

بیشتر محصولات کشور کیفیت استاندارد جهانی را دارا نیستند اما با فرض وجود مشتری برای اجناس نیز بازهم با چالش‌های دیگری همچون نبود شبکه بانکی مناسبی برای نقل و انتقالات مالی گریبان گیر هستیم.

کشورهایی همانند ترکیه به علت تحریم‌های موجود مراوده خود را با ایران قطع کرده‌اند، چراکه با اروپا و امریکا حجم معامله گسترده‌ای دارند.

درنتیجه بین کشور ما و امریکا و اتحادیه اروپا، قطع همکاری با ایران را ترجیح می‌دهند.

لطفلی بخشی تأکید کرد: باید به دنبال راهی برای تقویت ارتباط خود با دیگر کشورها جهت درآمدهای ارزی باشیم چراکه در غیر این صورت معامله در مورد هر محصولی با دیگر کشورها برایمان مشکل خواهد بود.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، نایب‌رئیس اول انجمن اقتصاددانان کشور در پایان پیش‌نیاز توسعه صادرات غیرنفتی را تعاملی سازنده با جهان دانست واظهار کرد:

بیشترین مشکل ما به نبود بستر مناسبی برای ارتباط‌گیری با دیگر کشورها برمی‌گردد و با تقویت این موضوع می‌توان به آینده امیدوار بود.

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری گسترش نیوز