اقدامات و دستاوردهای صنعت نمایشگاهی در سالی که گذشت + فیلم
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بین المللی ایران اقدامات و دستاوردهای صنعت نمایشگاهی در سال ۹۷ را تشریح کرد.
*** صنعت نمایشگاهی یک صنعت اشتغالزا
به گزارش خبرگزاری صنایع، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بین المللی ایران در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صنایع، ضمن تبریک سال جدید اظهار کرد:
در بخش اقدامات صورت گرفته در سالی که گذشت در ابتدا میتوان به تشکیل شورای هماهنگی صنعت نمایشگاهی در کشور که یک صنعت اشتغالزا و تاثیرگذار در بحث توسعه تجارت و حتی افزایش GDP است اشاره کرد.
حسین زاده در ادامه گفت: حدود بیش از ۵۰۰ رویداد نمایشگاهی در کشور برگزار میشود که پیش از این هماهنگی چندانی با هم نداشتند.
وی افزود: درکشور حدود ۳۲ سایت نمایشگاهی داریم که سابق بر این به صورت جداگانه فعالیت میکردند (مثل انجمن غرفهسازی و انجمن مجریان) که با توجه به دستور وزیرصنعت نمایشگاهی با هم متشکل شدند.
*** نمایشگاه بین المللی تهران هویتی تاریخی
حسین زاده، نمایشگاه بین المللی تهران را هویتی تاریخی دانست و اظهار داشت:
نمایشگاه بین المللی تهران یا همان نمایشگاه بین المللی جمهوری اسلامی مستقر د رتهران با بیش از ۵۰ سال فعالیت در تهران هویتی تاریخی است و یکی از بزرگترین و مهم ترین برندهای سایت نمایشگاهی در دنیا است که باید به این هویت تاریخی احترام گذاشت.
*** دسترسی مترو تهران به نمایشگاه بینالمللی
وی درباره تلاش برای دسترسی نمایشگاه بینالمللی به مترو گفت:
با مذاکرات و موافقت شورای شهر و مکاتبات با شهرداریهای مناطق ۲ و ۳ و همچنین شرکت متروی تهران در نظر داریم با اتصال نمایشگاههای بینالملی به شبکه مترو زمینه حضور مخاطبین متخصص در سایت نمایشگاهی برای اجرای نمایشگاه های تخصصی بینالمللی را ایجاد کنیم.
*** گمرک مستقر در نمایشگاه
حسین زاده افزود: یکی از کارهای دیگر سال ۹۷ فعال کردن گمرک مستقر در نمایشگاه بود که باعث ترغیب شرکتهای متعدد خارجی برای ترخیص موقت کالا و یا نمایشگاهی است که موجب راحتی حضور این شرکتها در نمایشگاه بینالمللی ایران و افزایش مشتریان خارجی است که موجب کمک به صنعت و تسهیل ورود تکلونوژی به کشور میشود.
*** اکسپو ۲۰۲۰
وی با بیان این که اکسپو ۲۰۲۰ در دوبی برگزار خواهد شد افزود:
در بدو فعالیت بنده عملاً کار برای اکسپو ۲۰۲۰ متوقف شده بود که با پیگیریهای انجام شده و موافقت وزیر صنعت و وزیر خارجه به عنوان کمسیر ژنرال ایران در اکسپو ۲۰۲۰ شرکت خواهم کرد.
برای شرکت در این نمایشگاه مکاتبات لازم صورت گرفته که در این زمینه نیز با تخصیص ۲۰۱۴ متر زمین و عقد قراردادهای لازم نسبت به بسیاری از کشورها برتری داریم.
همچنین برای بحث اجرای اکسپو نیز اقداماتی از جمله اخذ مصوبه هیئت وزیران صورت گرفته و بودجههای لازم را پیشبینی کردیم و مهمترین اقدامات در بحث اجرا اکسپو نیز مسابقه طراحی فضای مسابقه با داوری دانشکده هنرهای زیبای تهران و دانشگاه هنر اسلامی تبریز است.
وی افزود: کارها به خوبی انجام شده و انشالله در اکسپو ۲۰۲۰ حضور بسیار قوی خواهیم داشت و مقدمات حضور قوی در اکسپو ۲۰۲۰ فراهم شده است.
*** حمایت از شرکتهای دانش بنیان
حسین زاده اظهار کرد: تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عقد کردیم که با تخصیص ۵۰ درصد تخفیف به شرکتهای دانشبنیان حمایت کرده و با توجه به ارزش افزوده بالای شرکتهای دانش بنیان لزوم حمایت و توجه بیش از پیش مورد توجه است.
وی به ورود ایدههای نو، فناوریهای نو و مباحث نمایشگاهی در صنعت نمایشگاهی تاکید کرد و گفت:
یکی از برنامههای ما در نمایشگاه بین المللی، برگزاری نمایشگاههای مختلف در حوزه Inovation ، خلاقیت نوآوری, فناوری اطلاعات و کسب و کارهای حوزه فناوری و استارت آپ است.
***حضور در نمایشگاههای بین المللی اولین گام توسعه صادرات
حسین زاده به تلاش برای درآمدزایی حداکثری نمایشگاه بینالمللی اشاره کرد و افزود:
دومین دوره صنعت نمایشگاهی را در کشور برگزار کردیم و برای حداکثر درآمدزایی نمایشگاههای بینالمللی تلاش میکنیم.
وی با اشاره به تاثیر حضور در نمایشگاههای بینالمللی در توسعه صادرات افزود:
تفاهمنامهای با ۱۳ کشور همسایه و ۲ کشور هند و چین درصنعت نمایشگاهی صورت گرفته و با مذاکرات انجام شده و برای حضور فعال در نمایشگاههای کشورها تلاش میکنیم؛ چرا که اعتقاد داریم اگر ما در نمایشگاهها به صورت قوی شرکت کنیم و در این امر از بخش خصوصی حمایت داشته باشیم، قطعاً توسعه صادرات را در پی خواهد داشت.
برای این منظور با دستو وزیر صنعت، برنامه توسعه تجارت خارجی به همراهی سازمان توسعه تجارت و معاونت برنامهریزی وزارت صمت در دستور کار است که انشاالله در سال آینده با توسعه صادرات و تفاهمنامه با کشورهای مختلف با طرح تهاتری، مانع خروج ارز از کشور شویم.
***پژوهش و تحقیق در حوزه صنعت نمایشگاهی
حسین زاده گفت: یکی از مباحث مهم در بحث صنعت نمایشگاهی بحث پژوهش و تحقیق در این صنعت است که متاسفانه تاکنون هیچ پژوهشی در این صورت نگرفته و اکثراً به آمارهای یوفی اشاره میکنند.
*** اقدامات پیش رو در سال جدید
حسین زاده با اشاره به اجلاس یوفی در بحث منطقه خاورمیانه و آفریقا اظهار داشت:
برای کسب کرسی ایران تلاش میکنیم و همچنین ۱۶ نمایشگاه بینالمللی را پیش رو است که ۳ نمایشگاه در فروردین ماه صورت میگیرد.
وی همچنین افزود: هماهنگی برای ۶۰۰ رویداد در کشور و ۳۲ سایت رسمی در دستور کار است همچنین با رایزنی با سازمان توسعه تجارت قرار به کاهش مجوز نمایشگاهها شد.
وی همچنین به نمایشگاهها در ماه مبارک رمضان اشاره کردو گفت: قرار است در ماه مبارک رمضان نمایشگاههای تخصصی صورت گرفته است.
تفاهم نامهای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد که در ۲۱ خرداد ماه نیز، نمایشگاه Inotex با حضور کشورهای عرب صورت پذیرد.
*** گستردگی روابط
به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بین المللی ایران در پایان به تلاش برای گستردگی روابط اشاره کرد و افزود:
برای گستردگی روابط، اقداماتی از جمله دیدار با سفرا، رایزنان بازرگانی و اقتصادی کشورهای مختلف صورت گرفته است.
همچنین در این امر مهم با مجریان و برگزارکنندگان نمایشگاههای بینالمللی تخصصی تفاهمنامه و قراردادهایی پیشبینی شده است تا حضور شرکتهای خارجی و ورود تکلونوژی به کشورمان بیش از پیش انجام شود.
انتهای پیام///