اخبار برگزیده

کد خبر:112149
پ
تولید بنزین
با راه‌اندازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس اتفاق افتاد

جلوگیری از خروج یک میلیارد دلار از ایران با قطع واردات بنزین

راه‌اندازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس موجب جلوگیری از خروج یک میلیارد دلار از ایران با قطع واردات بنزین شد.

راه‌اندازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس موجب جلوگیری از خروج یک میلیارد دلار از ایران با قطع واردات بنزین شد.

 

*** قطع وارات بنزین با راه‌اندازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، راه‌اندازی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، پرونده واردات‌بنزین را بست و ایران در تولید بنزین خودکفا شد؛ این اتفاق در حالی افتاد که قبل از خودکفایی در تولید بنزین، روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین وارد می‌شد.

به گزارش ایسنا، کم‌تر از یک ماه پیش بود که با راه‌اندازی فاز سوم پالایشگاه خلیج فارس به تولید روزانه بنزین ایران، ۱۲ تا ۱۵ میلیون لیتر اضافه شد و میزان تولید بنزین در این پالایشگاه از ۳۰ میلیون لیتر به حدود ۴۵ میلیون لیتر در روز رسید.

 

*** میزان تولید بنزین در ایران

 

در این راستا، علیرضا صادق آبادی – مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی – اعلام کرد که میزان تولید بنزین در ایران به مرز ۱۰۵ میلیون لیتر در روز رسیده و واردات بنزین از مهرماه قطع شده است.

این در حالی است که آمار و ارقام نشان می‌دهد اگر در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ هیچ اقدامی در جهت افزایش تولید بنزین صورت نمی‌گرفت، باید دو میلیارد لیتر واردات بنزین به ایران صورت می‌گرفت.

متوسط واردات بنزین در سال گذشته، روزانه ۱۲.۶ میلیون لیتر بوده است.

با فرض رشد مصرف هشت درصدی مصرف بنزین، اگر هیچ اقدامی در جهت افزایش تولید بنزین صورت نمی‌گرفت، در پنج ماه و نیم سال جاری (از اواسط مهر تا آخر اسفندماه) باید بیش از دو میلیارد لیتر بنزین وارد می‌کردیم.

 

*** صرفه‌جویی ارزی با قطع واردات بنزین

 

هم‌چنین اگر برای واردات بیش از دو میلیارد لیتری بنزین نرخ ۵۰ سنتی در بازار فوب خلیج فارس در نظر گرفته شود، باید بیش از یک میلیارد دلار برای واردات بنزین طی این مدت پرداخت می‌کردیم.

از سوی دیگر، کل بنزین سوپر مورد نیاز ایران نیز در پالایشگاه شازند اراک تولید می‌شود و نیازی به واردات در این حوزه نیز وجود ندارد.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، متوسط میزان مصرف بنزین در نیمه دوم سال ۸۷ میلیون لیتر در روز بوده است.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری سروش