دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه خودروهای کشور از پرداخت وام ۴ هزار میلیارد تومانی به قطعهسازان خبر داد.
*** نحوه پرداخت تسهیلات
به گزارش خبرگزاری صنایع، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه خودروهای کشور درباره نحوه پرداخت تسهیلات ۴ هزار میلیارد تومانی دولت به خودروسازان گفت:
با هماهنگیهای انجام شده قرار است این تسهیلات به صورت مستقیم در اختیار قطعهسازان قرار گیرد بنابراین دو خودروساز بزرگ کشور با نظارت انجمن قطعهسازان لیستی از قطعهسازان کشور تهیه کردهاند و این لیست برای پرداخت تسهیلات در اختیار بانکهای عامل قرار گرفته است.
مازیار بیگلو بیان کرد: برای پرداخت مبلغ ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات دولت کنسرسیومی از بانکهای عامل به ریاست بانک ملت تشکیل شده که هر بانک عامل تعهد کرده بخشی از این مبلغ را به قطعهسازان پرداخت کند.
*** معرفی قطعهسازان به بانکها
وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات دولت توسط بانکهای عامل از امروز به قطعهسازان آغاز شده است، گفت:
این مبلغ از سوی بانکهای عامل به صورت مستقیم به قطعهسازان پرداخت میشود و خودروسازان، قطعهسازان را برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی کردهاند.
بیگلو بیان کرد: بانکها هم براساس لیست اعلامی از سوی خودروسازان پرداختها را انجام میدهند که از امروز فرآیند پرداختها آغاز شده است.
*** سهم قطعهسازان در زنجیره تامین
وی با بیان اینکه این لیست براساس میزان مطالبات، تاخیر در پرداخت و سهم قطعهسازان در زنجیره تامین تهیه شده است، گفت: با دریافت این تسهیلات قطعهسازان از ۸ هفته دیگر میتوانند شیب افزایش تولید را آغاز کنند.
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه خودروهای کشور اظهارکرد:
قطعهسازان با دریافت مبلغ ۴ هزار میلیارد تومان میتوانند مواد اولیه مورد نیاز خود را از فروشندگان داخلی و خارجی تامین کنند و بنابراین میتوان پیشبینی کرد که بعد از عید افزایش تولید خواهیم داشت.
*** افزایش تیراژ خودرو
وی با بیان اینکه امیدواریم در آیندهای بسیار نزدیک تیراژ تولید را به ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ خودرو برای هر خودروساز افزایش دهیم گفت: به این ترتیب تیراژ تولید دو خودروساز کشور به ۵ هزار خودرو در روز خواهد رسید.
*** دلایل کاهش تولید برخی خودروها
بیگلو در پاسخ به این سوال که چرا درحالحاضر خودروسازان بیشتر اقدام به پیشفروش خودروهایی مثل پراید و تیبا میکنند و کمتر شاهد عرضه خودروهایی مثل دنا یا دنا پلاس هستیم، گفت:
درصد خودکفایی در خودرویی مثل دنا پلاس پایینتر از خودروهای تیبا یا پراید است.
بنابراین با توجه به مشکلات تحریمی، مشکلات نقل و انتقالات مالی و همچنین بوروکراسی داخلی برای تخصیص ارز و حواله آن امکان واردات قطعات این قبیل خودروها کاهش یافته است و این امر منجر به کاهش تولید شده است.
وی گفت: قطعهسازان امیدوارند با دریافت تسهیلات ۴ هزار میلیارد تومانی دولت بتوانند به سرعت مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کرده و به تولید بپردازند.
*** تامین نقدینگی
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودروهای کشور اظهارکرد:
حتی این امیدواری وجود دارد که با تامین نقدینگی کمکم میزان واردات مواد اولیهای که منشاء خارجی دارد هم افزایش یابد و به مرور شاهد تولید انواع بیشتری خودرو توسط خودروسازان باشیم.
وی درباره پرداخت بقیه مبلغ ۱۱ هزار میلیارد تومانی تسهیلات دولت به خودروسازان اظهارکرد:
۴ هزار میلیارد تومان از این مبلغ از منابع ریالی است که سازوکار آن ذکر شد اما ۷ هزار میلیارد تومان دیگر باید از منابع ارزی تامین شود که هنوز سازوکار تخصیص آن مشخص نشده است.
*** تعیین سازوکار پرداخت
بیگلو اظهارکرد: خودروسازان، بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار در تلاش برای تعیین سازوکار پرداخت بقیه تسهیلات دولت به خودروسازان هستند که به محض تعیین شدن ساز و کار آن قطعا اطلاعرسانی هم انجام میشود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم قولهای وزیر صنعت برای کاهش نرخ خودرو این اتفاق در بازار مشاهده نمیشود، گفت: فعلا تیراژ تولید خودرو پایین است به همین دلیل عرضه کم است اما با توجه به اقدامات صورت گرفته و همچنین کمک دولت به خودروسازان و قطعهسازان پیشبینی میشود به زودی تیراژ تولید افزایش یابد که در صورت وقوع این اتفاق کاهش نرخ در بازار هم مشاهده خواهد شد.
*** افزایش تولید خودرو
بیگلو اظهارکرد: قطعهسازان پس از ۸ هفته از دریافت تسهیلات میتوانند شیب افزایش تولید خود را آغاز کنند و پس از این مدت افزایش تیراژ محسوس خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صنایع، دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه خودروهای کشور در پایان با بیان اینکه امیدواریم بانکهای عامل در پرداخت این تسهیلات اقدام لازم را در اسرع وقت انجام دهند، اظهارکرد:
با سیر فرآیندهای مذکور پیشبینی میشود از اردیبهشت ۹۸ افزایش تیراژ تولید خودرو مشاهده شود.
انتهای پیام///