مدیر پروژه حفاری هفت حلقه چاه میدان نفتی آذر در شرکت ملی حفاری ایران از پایان عملیات پروژه حفاری هفت حلقه چاه در میدان نفتی آذر در استان ایلام خبر داد.
*** وجود سه میدان نفتی با ویژگیهای منحصربفرد
به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیر پروژه حفاری هفت حلقه چاه میدان نفتی آذر در شرکت ملی حفاری ایران در اینباره گفت:
بر اساس اطلاعات موجود، در جهان سه میدان نفتی با ویژگیهای منحصربهفرد از نظر تنوع سازندها، کشف و شناسایی شده که یکی از آنها میدان آذر در جنوب غرب ایران است.
حسین رحیمی، افزود: پروژه حفاری هفت حلقه چاه در این موقعیت در سال ۹۰ از سوی شرکتی ایرانی به عنوان مجری طرح توسعه میدان به شرکت ملی حفاری ایران واگذار شد و عملیات حفاری نخستین حلقه چاه در سال ۹۱ کلید خورد.
با توجه به نبود اطلاعات جامع از مخزن، متنوع بودن سازندها و متغیر بودن دما و فشار در واقع نخستین چاه در قالب توصیفی و توسعهای در مدت ۶۲۷ روز حفر شد.
*** زمان حفاری هفت حلقه چاه در میدان نفتی آذر
وی ادامه داد: با کسب اطلاعات زمینشناسایی و شناخت بیشتر از رفتار مخزن، مدت حفاری چاههای دیگر کاهش و میانگین مدت زمان حفاری هفت حلقه چاه ۴۷۰ روز رقم خورد که با توجه به شرایط و محدودیتها قابل قبول است.
مدیر پروژه حفاری هفت حلقه چاه میدان نفتی آذر در شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد:
هماکنون هفتمین و آخرین حلقه چاه این پروژه در مراحل تکمیل نهایی و پایان کار قرار دارد و این در حالی است که ۶ حلقه چاه پس از پایان حفاری و تولیدی شدن برای بهرهبرداری در اختیار کارفرما گذاشته شده بود.
*** مسئول اجرای پروژه حفاری هفت حلقه چاه در میدان نفتی آذر
وی با اشاره به اینکه این پروژه به صورت کلید در دست (EPDS) انجام شد و از صفر تا ۱۰۰ اجرای آن از سوی شرکت ملی حفاری بود، افزود:
در اجرای این پروژه دو دستگاه حفاری سنگین ۳۵ و ۳۷ فتح و دستگاه حفاری فوق سنگین ۶۰ فتح به کار گرفته شد و هماکنون تنها دستگاه ۳۵ فتح در منطقه استقرار دارد.
حفاری ۱۶ حلقه چاه در این میدان در دهه ۸۰ در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت.
رحیمی اظهار کرد: حفاری این چاهها نخست به شرکت نروژی نورسک هیدرو واگذار شده بود که این شرکت دو حلقه چاه حفاری کرد و حفاری یک حلقه ناتمام متوقف و چاه دوم به صورت اکتشافی حفر شد.
به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیر پروژه حفاری هفت حلقه چاه میدان نفتی آذر در شرکت ملی حفاری ایران در پایان اظهار داشت:
با توقف کار از سوی شرکت هیدرو، حفاری هشت حلقه چاه به شرکتی ایرانی و هفت حلقه به شرکت ملی حفاری ایران واگذار شد.
انتهای پیام///