کد خبر:110257
پ
آهن اسفنجی
رئیس دفتر فنی تولید احیا مستقیم فولاد هرمزگان خبرداد

تثبیت پارامترهای کیفیت آهن اسفنجی تولیدی در واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان

رئیس دفتر فنی تولید احیا مستقیم فولاد هرمزگان از تثبیت پارامترهای کیفیت آهن اسفنجی تولیدی در واحد احیا مستقیم این شرکت خبرداد.

رئیس دفتر فنی تولید احیا مستقیم فولاد هرمزگان از تثبیت پارامترهای کیفیت آهن اسفنجی تولیدی در واحد احیا مستقیم این شرکت خبرداد.

 

*** تولیدات مدول‌های احیا فولاد هرمزگان

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، رئیس دفتر فنی تولید احیا مستقیم فولاد هرمزگان گفت:

با تثبیت پارامترهای کیفیت آهن اسفنجی، تولیدات مدول‌های احیا فولاد هرمزگان از نظر دستیابی در کسب متالیزاسیون بالای ۹۲ درصد به وضعیتی مطلوب رسیده است.

 

*** تثبیت متالیزاسیون آهن اسفنجی

 

حمید نظرنژاد افزود: با توجه به نمودار ذیل روند تثبیت متالیزاسیون آهن اسفنجی تولیدی احیا را در بازه ۹ ماهه نشان می‌دهد که نکته مهم در نمودار ذیل استفاده از تعریف درصد در رنج مطلوبیت است در این روش علاوه بر میانگین توزیع فراوانی داده‌ها نیز مد نظر بوده ودرمحاسبه متالیزاسیون محصولات احیا مستقیم استفاده شده است.

وی بیان داشت: با تثبت مواد در رنج بالای کیفیت آهن اسفنجی با درجه متالیزاسیون بالای ۸۸ بر اساس طراحی واحد احیا به عنوان محصول محسوب می شود که واحد فولادسازی می تواند کنترل آسان تری بر پروسه تولید خود داشته باشد.

 

*** آهن اسفنجی چیست؟

 

آهن اسفنجی منبعی با عیار بالا برای ساخت آهن و فولاد است که از بازیافت کانی‌ آهن طبیعی یا فرآوری شده بدون رسیدن به دمای ذوب، به دست می آید. در این روش گندله سنگ آهن که دارای عیار ۶۷% می باشد احیا گردیده و حاصل آن آهن اسفنجی (گندله متخلخل) با متالیزاسیون fe ( حدود ۹۲ درجه) بدست می آید. محصول واحد احیاء بدون گذراندن قسمت خنک کاری در کوره و با دمای در حدود ۶۰۰ درجه سانتی گراد توسط سیستم انتقال مواد ویژه به بخش فولادسازی برای شارژ مستقیم کوره انتقال می‌یابد.

آهن اسفنجی پس از ذوب و احیا در فولاد سازی، در فرآیند ریخته گری به شکل محصولات مورد نیاز در می‌آید و به سه شکل اسلب (تختال)، بیلت( شمش) و میلگرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه در حدود ۵% از فولاد جهان از آهن اسفنجی (DRI) تولید می‌شود و این روند رو به افزایش است.

 

*** میکس سازی مناسب گندله

 

نظرنژاد با اشاره به نتایج این اقدام گفت: از جمله نتایج این اقدام می‌توان به مواردی همچون رعایت دستور العمل‌‌های بهره برداری، میکس سازی مناسب گندله علی رغم تنوع گندله وردی از منابع مختلف وکاهش توقفات اضطراری اشاره نمود.

به گزارش خبرگزاری صنایع، رئیس دفتر فنی تولید احیا مستقیم فولاد هرمزگان در پایان از زحمات همه همکاران تولید و تعمیرات در دستیابی به این مهم قدردانی نمود.

 

انتهای پیام///

منبع
شرکت فولاد هرمزگان