اخبار برگزیده

کد خبر:110036
پ
خصوصی سازی
معاون سازمان‌خصوصی سازی خبر داد

کاهش سرعت خصوصی‌سازی در کشور

معاون سازمان‌خصوصی سازی با اشاره به کاهش تعداد شرکت‌های دولتی در بورس از کاهش سرعت خصوصی‌سازی در کشور خبر داد.

معاون سازمان‌خصوصی سازی با اشاره به کاهش تعداد شرکت‌های دولتی در بورس از کاهش سرعت خصوصی‌سازی در کشور خبر داد.

 

*** اعتصابات کارگری در شرکت‌ها

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون واگذاری و امور سهام سازمان خصوصی‌سازی در گفتگو با رادیو گفتگو اظهار داشت: زمانی که یک شرکت از طریق سازمان خصوصی‌سازی واگذار یا از سرمایه‌گذاری به سرمایه گذار دیگر واگذار شود، ممکن است به دلایل مختلف دچار مشکل شود، بنابراین اعتصابات کارگری و اعتراضات در این زمینه را نباید مشکلات امنیتی قلمداد کنیم.

زهره عالی پور افزود: در زمینه خصوصی‌سازی مشکلات ناشی از واگذاری که منجر به اعتصاباتی کارگری شده بسیار ناچیز است، چرا که هم رقم واگذاری‌ها کم شده و هم این که نظارت زیادی بر واگذاری‌ها است که اتفاقاتی این چنینی رخ ندهد.

وی اذعان داشت: البته بر این اساس مشوق‌هایی نیز برای خریداران تعیین کرده‌ایم که این موضوعات موجب می ‌شود تا انگیزه خریداران بابت انجام تعهدات‌شان بیشتر شود.

 

*** وضعیت خصوصی‌سازی در کشور

 

عالی پور افزود: در سال ۸۷ قانون اصل ۴۴ ابلاغ شده که در این مدت ۱۰ ساله، طبیعی است که بنا بر دستوری که قانونگذار اعلام کرده، در سال‌های ابتدایی ابلاغ این قانون شرکت‌های بورسی واگذار شوند.

به همین دلیل با کاهش تعداد شرکت‌های دولتی که در بورس بوده‌اند، این روزها شاهد کاهش سرعت خصوصی‌سازی در کشور هستیم.

 

*** رددیون سهام شرکت‌های دولتی

 

وی گفت: در برخی موارد هم طی سال‌های گذشته سهام شرکت‌های دولتی در قالب رددیون واگذار شده است که به دلیل تکلیفی بود که قانون‌گذار بر عهده سازمان خصوصی‌سازی گذاشته بود.

عالی پور با اشاره به این که ردیون بابت بدهی که دولت داشته است و به موجب بودجه سنواتی اتفاق افتاده افزود. خوشبختانه با روی کار آمدن دولت یازدهم این نوع واگذاری‌ها متوقف شد.

ضمن این که اگر قانون اجازه دهد این دسته از شرکت‌ها نیز از ظرفیت لازم برای عرضه دوباره در آینده برخوردار هستند.

 

*** فروش مجدد سهام شرکت آلومینیوم المهدی

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون واگذاری و امور سهام سازمان خصوصی‌سازی با بیان این که بازواگذاری موضوع جدیدی نیست، گفت:

دولت اگر نتواند مطالبات خود را از خریداران سهام دولتی دریافت کند می‌تواند از روش‌های مختلف از جمله فروش سهام در وثیقه خود، آن شرکت را دوباره واگذار کند.

به عنوان مثال خریدار شرکت آلومینیوم المهدی به دلیل مشکلاتی از جمله تحریم، کمبود منابع داخلی و … نتوانست باقی اقساط خود را به سازمان خصوصی‌سازی پرداخت کند.

بر این اساس این سازمان با هماهنگی خریدار قبلی، سهام این شرکت را دوباره عرضه کرد و فروخت.

 

 

انتهای پیام///

 

منبع
خبرگزاری صنایع