معاون فنی اداره کل محیط زیست مازندران از همکاری دستگاه قضایی استان در جهت جلوگیری از فعالیت ۷ معدن در دامنه دماوند خبرداد.
*** جلوگیری از فعالیت ۷ معدن در دامنه دماوند
به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون فنی اداره کل محیط زیست مازندران، رها سازی زبالهها، گردشگرهای بدون ضابطه، کوهنوردی غیر اصولی، چرای بی رویه دامها، تخریب بافت روستایی منطقه و فعالیتهای معدنی را از جمله دغدغههای محیط زیست در دماوند دانست و افزود:
با همکاری دستگاه قضایی استان از فعالیت ۷ معدن در دامنه این کوه جلوگیری شد و یک معدن نیز اکنون به صورت نیمه فعال در حال فعالیت است.
*** چالشهای زیست محیطی دماوند
علی اکبر یداللهی افزود: گردشگری بدون ضابطه و فراوانی راههای دسترسی به قله دماوند یکی دیگر از چالشهای زیست محیطی بود که با تلاش فرمانداری شهرستان آمل همه راههای فرعی صعود به این قله بسته شد.
معاون فنی اداره کل محیط زیست مازندران گفت: پیشنهاد محیط زیست استان این است که از چهار راه اصلی صعود به قله سه راه بسته و تنها یک راه برای صعود علاقهمندان به این اثر طبیعی بین المللی باز باشد تا تردد افراد ساماندهی شود.
*** راه اندازی سامانه صعود به قله
وی با بیان اینکه کارگروه ساماندهی دماوند، از مهر ماه امسال با راه اندازی سامانه صعود به قله تلاش کرد از صعود گروههای غیر حرفهای و آماتور جلوگیری کند، افزود: متاسفانه این سامانه هنوز به شکل واقعی جدی گرفته نشده است.
یداللهی افزود: برای حفاظت از این میراث ارزشمند باید صعود کوهنوردان بر اساس ظرفیتهای موجود منطقه تعریف شود. این کوه هنوز دغدغه زیست محیطی فراوانی دارد که حل برخی از آنها نیاز به عزم جدیتر مدیران استانی و کشوری است.
*** امضای تفاهم نامه با سازمان دوستداران دماوند
به گزارش خبرگزاری صنایع، در پایان معاون فنی اداره کل محیط زیست مازندران با بیان اینکه این اداره کل از فعالیتهای مردمی برای ساماندهی به این اثر تاریخی ملی ایران حمایت میکند، افزود:
محیط زیست استان با سازمان مردم نهاد دوستداران دماوند برای بررسی دامهای مازاد و پسماند در دامنه دماوند تفاهم نامهای امضا کرده است که انتظار میرود این سازمان قویتر عمل کند.
انتهای پیام///