کد خبر:108590
پ
بازار مسکن

چشم انداز بازار مسکن در سال ۹۸ + قیمت

تحلیل‌های کارشناسی از آینده بازار مسکن حاکی از آن است که احتمال جهش نرخ واقعی قیمتها بسیار بعید است اما رشد اجاره بها محتمل به نظر می رسد.

تحلیل‌های کارشناسی از آینده بازار مسکن حاکی از آن است که احتمال جهش نرخ واقعی قیمت‌ها بسیار بعید است اما رشد اجاره بها محتمل به نظر می رسد.

 

*** از دست دادن ظرفیت‌های فروش در بازار مسکن

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، حداقل به چهار دلیل، بازار مسکن هم اکنون به طور کامل ظرفیت خود را در بخش فروش از دست داده و این روند در سال آینده نیز ادامه پیدا می کند.

برخی گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که در روزهای اخیر برخی فروشندگان به تدریج قیمت‌های پیشنهادی را در بازار مسکن به نرخ قطعی معاملات نزدیک کرده اند.

 

*** قیمت مسکن در سال ۱۳۹۸

 

کارشناسان معتقدند اگر افزایشی در سال آینده اتفاق بیفتد در بخش اسمی خواهد بود و رشد قیمت در بازار مسکن در سال ۱۳۹۸ پایین تر از نرخ تورم عمومی قرار می‌گیرد.

اما به دلیل آنکه در سال جاری رشد اجاره بها کمتر از یک چهارم رشد فروش بوده، انتظار می‌رود بخشی از این فاصله قیمتی در بازار مسکن سال آینده پر شود.

گزاره محتمل این است که اجاره نشین‌ها به مناطق پایین شهرها، حاشیه ها، واحدهای قدیمی تر و کوچکتر روی بیاورند و فضا برای ثبات قیمت‌های فروش در مناطق متوسط به بالا فراهم شود.

 

بررسی معاملات شهر تهران از نظر موقعیت مکانی در بازار مسکن نشان می‌دهد خرید و فروش هم اکنون بیشتر در جنوب تهران و مناطق ۴ و ۵ انجام می‌شود.
از سوی دیگر با توجه به رشد ۹۲ درصدی قیمت‌ها، اندک متقاضیان واقعی به سمت آپارتمان‌های ارزان قیمت سوق یافته و به همین دلیل در آبان ماه و آذرماه شاهد سرایت گرانی به مناطق جنوبی تهران بودیم.اما این روند نیز نمی‌تواند پایدار باشد؛ چرا که توان طرف تقاضا در مناطق جنوبی به مراتب پایین تر از محله‌های شمال شهر است .

 

*** بالاترین قیمت املاک طی ۲۲ سال اخیر

 

از سوی دیگر گفته می‌شود مقایسه شاخص اجاره بها با قیمت واحد مسکونی در بازار مسکن نشان می‌دهد که قیمت املاک به بالاترین حد خود طی ۲۲ سال اخیر رسیده و احتمالا در نقطه اوج خود قرار دارد.

بنابراین در ماه‌های آینده طبیعتا شیب صعودی قیمت‌ها باید ملایم‌تر شود تا نهایتا در مسیر مستقیم یا حتی نزولی قرار گیرد.

 

*** کوچ به مناطق پایین‌تر و شهرک‌های اطراف کلانشهرها

 

سلمان خادم المله ـ کارشناس اقتصاد مسکن ـ اظهار کرد: در ما‌های پیش رو بعید است که از طریق تقاضای سفته بازی یا سرمایه‌گذاری منابعی وارد بازار مسکن شود.

از سوی دیگر تقاضای مصرفی به دلیل افت ارزش پول ملی و افت توان خریداران اتفاق افتاده و این جریان نمی‌تواند مسیر خود را پرقدرت ادامه دهد.

در این شرایط خریداران ناچارا به سمت واحدهای متوسط وکوچک متراژ می‌روند.

همچنین شاهد کوچ به مناطق پایین‌تر و شهرک‌های اطراف کلانشهرها خواهیم بود.

بخصوص کسانی که مستاجر هستند و توان مالی‌شان متناسب با افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن رشد نکرده، مجبور هستند به سمت واحدهای در استطاعت بروند.

 

*** رشد جدی در بخش اجاره مسکن

 

وی افزود: در سال جاری متناسب با افزایش قیمت مسکن، اجاره‌بها افزایش نیافته و به همین دلیل احتمالا در سال آینده رشد جدی در بخش اجاره در بازار مسکن را خواهیم داشت.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه قیمت و حجم معاملات بازار مسکن در نقطه‌ای متعادل می‌شوند که عرضه و تقاضا به هم نزدیک باشند، تصریح کرد:

بسته‌های مکمل و کمک‌‌های دولتی مفید است ولی اگر قرار است کمکی به بازار مسکن شود باید به ساخت و ساز در مناطق حاشیه شهرها اختصاص پیدا کند که قیمت‌ها ارزان تر است.

می توان خانه‌های کوچک متراژ در شهرهای جدید ایجاد کرد تا کسانی که توان خرید مسکن یا اجاره در کلانشهرها را ندارند صاحب مسکن مناسب شوند.

 

*** پیش‌بینی از قیمت مسکن در سال ۱۳۹۸

 

خادم المله درخصوص پیش‌بینی از قیمت مسکن در سال بازار مسکن ۱۳۹۸ گفت: به نظرم رشد واقعی قیمت بعید به نظر می‌رسد. شاید رشد اسمی کمتر از نرخ تورم داشته باشیم اما رشد واقعی قیمت، دور از ذهن است.

 

 

*** گزارش بانک مرکزی از تحولات قیمنت مرکزی قیمت مسکن

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، بانک‌ مرکزی تازه‌ترین گزارش خود را از تحولات قیمت مسکن در آذرماه سالجاری منتشر کرد که بر اساس آن، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در آذر ماه سال جاری به ۶۸۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۶ و ۶۱.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد. بر اساس این گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در آذرماه سال ۱۳۹۷ معادل ۹میلیون و ۵۵۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۴.۱ و ۹۱.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع