کد خبر:109336
پ
محسن صالحی نیا
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد

سهم شهرک‌های صنعتی در بودجه سال ۱۳۹۸

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از توسعه شبکه‌های حمایت از صادرات صنایع کوچک خبر داد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت سهم شهرک‌های صنعتی در بودجه سال ۱۳۹۸ را مورد بررسی قرار داد.

 

*** توسعه زیرساخت‌ها و اصلاح ساختارها

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگوی تلویزیونی با برنامه بارکد شبکه ایران کالا درخصوص سهم شهرک‌های صنعتی در بودجه سال ۱۳۹۸ اظهار کرد: این مطلب را باید در دو محور توسعه زیرساخت‌ها و اصلاح ساختارها، نوسازی و به‌روزرسانی سیستم‌ها مورد توجه قرار داد.

 

*** استقرار واحدهای تولیدی در مجموعه شهرک‌های صنعتی

 

محسن صالحی‌نیا افزود: استقرار واحدهای تولیدی در مجموعه شهرک‌های صنعتی، تأمین زیرساخت‌هایی از قبیل آب، برق، گاز و تصفیه‌خانه فاضلاب را ایجاب می‌کند که به‌صورت متمرکز فراهم و برای هرکدام ردیف‌های بودجه درنظر گرفته شده است.

 

*** کلینیک‌های کسب و کار

 

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: البته بخشی از منابع نیز صرف کلینیک‌های کسب و کار می‌شود که فعالیت‌های مهندسی، عارضه‌یابی، R&D، توسعه خوشه‌ها و شبکه‌های مربوط را دنبال می‌کنند.

 

*** توسعه شبکه‌های حمایت از صادرات

 

صالحی‌نیا با بیان این‌که درحال توسعه شبکه‌های حمایت از صادرات هستیم، گفت: سیاستگذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت منشعب از سیاست‌های دولت است.

علاوه بر آن، با توجه به این‌که ما یک سازمان درآمد ـ هزینه‌ای هستیم، درآمدهایی هم داریم که در همین بخش‌ها در ترکیب با منابع اعتباری قانون بودجه هزینه می‌شود.

 
*** تعداد شهرک‌ها و ناحیه صنعتی در سراسر کشور

 

وی با اشاره به این‌که حدود ۹۸۰ شهرک و ناحیه صنعتی در سراسر کشور داریم، یادآور شد: این تعداد، ۵۶۰ شهرک‌ صنعتی، ۴۱۲ ناحیه صنعتی و ۹ منطقه ویژه اقتصادی را دربر می‌گیرد.

 
*** بهره برداری از شهرک‌های صنعتی

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که از شهرک‌های صنعتی موجود باید بیشترین بهره‌برداری را داشته باشیم، تصریح کرد: بسیاری از شهرک‌هایی که در استان‌های برخوردار یا بیشتر برخوردار یا در مراکز استان هستند، نیازمند تقویت خواهند بود.

در برخی استان‌ها مرکز استان بیشتر برخوردار است، ولی نقاط دیگر، کم برخوردار هستند.

به عنوان مثال شهرک‌های اطراف تهران، اصفهان، مشهد و قزوین در طول سالیان میزبان واحدهای متعددی شده و به حدی از بلوغ رسیده‌اند.

فرآیند حاکم بر تولید و ارائه خدمات پشتیبان تولید در آن مناطق جا افتاده است.

عمده آن‌ها به‌صورت هیأت امنایی اداره می‌شوند و خودشان در ارتباط با مسائل زیرساختی‌شان برنامه‌هایی را، البته در چارچوب سیاست‌های کلان ما، دنبال می‌کنند.

 

*** تکمیل زیرساخت‌ها

 

صالحی‌نیا در ادامه افزود: بخش دیگری هم شهرک‌‌ها و نواحی صنعتی هستند که حسب ضرورت و پتانسیل‌های مناطق مختلف در رشته‌های گوناگون صنعتی شکل گرفته، ولی هنوز هم جا برای استقرار بیشتر و تکمیل زیرساخت‌ها دارند تا به ظرفیت نهایی و واقعی برسند.

 

*** ایجاد شهرک‌های صنعتی در اقصی نقاط کشور

 

وی با بیان این‌که در اقصی نقاط کشور بنا به توسعه راه‌های مواصلاتی و حمل و نقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، و همچنین وجود دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی اقدام به ایجاد شهرک‌های صنعتی می‌کنیم، گفت:

کشور ما از لحاظ نیروی تحصیل کرده و زیرساخت‌های علمی وضعیت بسیار خوبی دارد.

بسیاری از افراد آمادگی دارند که در صورت آماده شدن زیرساخت‌ها، شروع به کار تولیدی کنند؛ علی‌الخصوص شرکت‌های دانش بنیان، استار تاپ‌ها و حتی صنوف تولیدی و خدماتی.

 

*** نقش خدمات در واحدهای مجاور شهرک‌های صنعتی

 

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به این‌که نقش خدمات در واحدهای مجاور شهرک‌های صنعتی نیز حائز اهمیت است، افزود:

خواسته‌های به‌حق مردم اقصی نقاط کشور است که شهرک‌هایی را در آن مناطق به‌وجود آوریم و کمتر جایی از کشور هست که از ما درخواست استقرار نداشته باشند؛ به‌طوری که از ۱۱۰۰ شهر در ایران، هنوز ۵۵۰ شهر هستند که شهرک‌های صنعتی در جوارشان وجود ندارد.

 

*** لایحه مالیات بر ارزش افزوده

 

صالحی‌نیا با بیان این‌که لایحه مالیات بر ارزش افزوده قرار بود ۵ سال به‌صورت آزمایش‍ی به اجرا درآید و حالا دو سال هم تمدید شده است، خاطرنشان کرد:

هم‌اکنون اصلاحیه این قانون، آخرین مراحل خود را در کمیسیون‌های مربوطه در مجلس می‌گذراند.

من مدافع بخش صنعت هستم و اعتقاد دارم مالیات بر ارزش افزوده نباید بیش از یک بار اخذ شود.

قطعاً پیشنهادهای لازم را برای بهبود وضعیت داده‌ایم و مطلوب‌ترین روش، اخذ مالیات از مصرف کننده نهایی است.

 

*** توسعه شهرک‌ها

 

وی توسعه شهرک‌های صنعتی را منشعب از برنامه بخش خصوصی دانست و گفت:

یک‌سری صنایع، نه‌ تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا، همیشه باید باشند، بومی شوند و ادامه یابند.

این‌ها هیچ‌گاه نمی‌توانند در برآیند کلی صنعت با خدشه‌ای مواجه شوند یا از بین بروند.

ممکن است بعضی از این صنایع تعطیل شوند و برخی نیز ظرفیت‌شان کاهش یابد، ولی هیچ وقت از بین نمی‌روند.

کالاهای مصرفی مثل تولید مواد غذایی، لبنیات، سیمان، کاشی، فولاد و … از این جمله‌اند که همیشه باید در کشور باشند.

 

*** صنایع استراتژیک

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که صنایع استراتژیک تعریف خاص خود را دارند، افزود:

این صنایع امروز در کشورمان ظرفیت‌سازی و فعال شده است.

نمی‌گویم هیچ‌کدام از واحدهای لبنیاتی مشکل ندارند؛ برخی از واحدهای لبنیاتی با مشکل مواجه‌اند و چندی نیز مشغول توسعه و افزایش ظرفیت هستند.

برآیند صنعت لبنیات کشور این‌‌گونه شده است که وقتی به سوپرمارکت می‌رویم، می‌بینیم تمام محصولات از نوع ایرانی با برندهای مختلف و رقابتی موجود است.

گاهی مردم به‌حق می‌گویند قیمت‌ها بالا رفته، ولی بالاخره بعد از مدتی، روند مناسبی را به خود می‌گیرد.

 

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان این گفت‌وگوی تلویزیونی، به سئوالات شماری از صنعتگران مخاطب شبکه ایران کالا نیز پاسخ گفت.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع