در لایحه بودجه سال ۹۸، دولت برنامه توسعه حمل و نقل دریایی را تنها در سه طرح مربوط به بنادر صیادی پیش بینی کرده است.
*** احداث، بهسازی و ساماندهی بنادر صیادی
به گزارش خبرگزاری صنایع، طبق بررسی لایحه بودجه ۹۸ در بخش حمل و نقل دریایی، دولت هیچ برنامهای برای احداث، بهسازی و نگهداری از بنادر تجاری پیشبینی نکرده است.
در لایحه بودجه سال آینده دولت برنامه توسعه حمل و نقل دریایی را تنها در سه طرح پیشبینی کرده که هر سه طرح مربوط به بنادر صیادی است.
احداث بنادر صیادی، بهسازی بنادر صیادی و ساماندهی بنادر صیادی سه طرحی است که در این لایحه پیشبینی شده است.
هر سه طرح نیز با مسئولیت سازمان شیلات ایران اجرا خواهد شد.
*** توسعه حمل و نقل دریایی
اعتبار پیشبینی شده برنامه توسعه حمل و نقل دریایی و در واقع اعتبارات عمرانی برای سازمان شیلات ایران در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ معادل ۵۰۰ میلیارد ریال است که نسبت به اعتبارات قانون بودجه سال ۱۳۹۷، معادل ۶۷ درصد رشد داشته است.
این درحالی است که متولی حمل و نقل دریایی در کشور سازمان بنادر و دریانوردی است.
معمولا در قالب این برنامه باید اعتبارات طرحهای احداث، بهسازی و نگهداری بنادر تجاری کشور و نیز تجهیزات لازم جهت تخلیه و بارگیری کالاهای وارداتی و صادراتی آورده میشد؛ به طوری که ملاحظه میشود در این برنامه تنها به احداث، بهسازی و سازماندهی بنادر صیادی توجه شده و ذکری از طرحها و اعتبارات مربوط به بنادر بازرگانی کشور نشده است.
*** تأمین اعتبار طرحهای احداث، بهسازی و ساماندهی بنادر صیادی
در این باره مرکز پژوهشهای مجلس توضیح میدهد که طرحهای احداث، بهسازی و نگهداری از بنادر بازرگانی کشور از محل درآمدهای سازمان بنادر و دریانوردی تأمین اعتبار میشوند و نظیر سازمان هواپیمایی کشوری، درآمد این سازمان هم که درآمد دولت محسوب میشود به جای واریز به حساب دولت در خزانهداری کل به حساب اختصاصی سازمان بنادر و دریانوردی نزد خزانهداری، واریز میشود.
به گزارش خبرگزاری صنایع، هزینههای عمرانی این سازمان هم سالانه از محل همین درآمدهای اختصاصی تأمین مالی میشود.
با این توضیح میتوان گفت طرحهای برنامه توسعه حمل و نقل دریایی در پیوست شماره ۱ لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ نمیتواند تصویری جامع از برنامه توسعه حمل و نقل دریایی کشور باشد.
انتهای پیام///