کد خبر:107534
پ
IMG_5422
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری صنایع تاکید کرد

ضرورت بازگشت ارز صادراتی به کشور/ بخش چهارم

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری صنایع با اشاره به ضرورت بازگشت ارز صادراتی آن را مختص ارز مصرفی واحدها ندانست.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری صنایع با اشاره به ضرورت بازگشت ارز صادراتی آن را مختص ارز مصرفی واحدها ندانست.

 

 

*** بازگشت ارز صادراتی به کشور

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در حاشیه نمایشگاه ملی فولاد ایران با اشاره به بازگشت ارز صادراتی به کشور و با بیان این سوال که چه اتفاقی برای ارز وارد شده به کشور می‌افتد، گفت:

بازگشت ارز صادراتی بحثی است که همیشه مطرح می‌شود و نکته‌ای که در این رابطه باید به آن اشاره کرد این است که نیازی نیست شرکت‌های بورسی زیر ذره بین قرار بگیرند.

منصور یزدی‌زاده ادامه داد: شرکت‌های بورسی باید اطلاعات خود را مرتب منتشر نموده و روی کدال بگذارند که در نتیجه هر رویداد مالی که انجام می‌شود همگی ثبت و ضبط شده و در نهایت اگر صادراتی انجام شود در کدال می‌آید و همه متوجه می‌شوند.

 

*** ثبت اطلاعات در کدال

 

وی با اشاره به ثبت اطلاعات در کدال گفت: با این وجود همه از ارز حاصل اطلاع می‌یابند که در نتیجه این موضوع باید در حساب‌ها شفاف سازی شود.

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به بازگشت ارز صادراتی به کشور درباره شرکت‌هایی که شفافیت ندارند، گفت: چنین شرکت‌هایی که مبنای شفافی برای فعالیت‌شان ندارند باید در رابطه با بازگشت ارز صادراتی پاسخ دهند اما در مقابل شرکت‌های بزرگ در عرصه فولاد همانند ذوب آهن، فولاد مبارکه، خوزستان، خراسان و سایر شرکت‌های مشابه که شرکت‌های بورسی هستند و اطلاعاتشان مدام منتشر شده و رعایت تمامی قوانین و مقررات را رعایت می‌کنند دیگر نیازی به پاسخ دادن به این سوال را ندارند.

 

*** نیاز ارزی در واحدهای تولیدی

 

یزدی‌زاده با اشاره به نیاز ارزی در واحدهای تولیدی ادامه داد: در حال حاضر در کشور بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ دلار ارزبری بر تن هر محصول در حال تولید است و امیدواریم که طی سال‌های آینده این امر کاهش یابد.

وی با اشاره به فعالیت نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که میزان ارزبری تاکنون به ۷۰ تا ۸۰ دلار رسیده است اما این امر متاسفانه بولد نمی‌شود و هر زمانی که بخواهیم صحبت از بازگشت ارز صادراتی نماییم بدون توجه به ارز مصرفی واحدها است.

یزدی‌زاده با اشاره به بازگشت ارز صادراتی ادامه داد: شرکتی که ۵۰ درصد تولید خود را صادر می‌کند به اندازه کل تولید یا حتی ۲ برابر نیاز به ارز دارد. به عنوان مثال در مورد ذوب آهن اگر ۲ و نیم میلیون تن تولید داشته باشد، بدین معناست که با این عدد حدود ۴۰۰ میلیون دلار نیاز ارزی دارد و اگر ۵۰ درصد آن را نیز صادر کند و ارزش افزوده‌ای که ایجاد می کند حدود همین عدد را صادر می‌کند و ارز وارد کشور می‌کند بدین معنا که به جای اینکه بار خودش را به دوش دولت و بانک مرکزی بیاندازد خودش ارز خودش را تامین کرده و دیگر چیزی برای ارائه نخواهد داشت که در نتیجه در مقاطعی ارز را در سیستم‌های تعریف شده از طرف بانک مرکزی عرضه می‌کند و در مقاطعی هم باید خودش ارز بخرد.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با اشاره بازگشت ارز صادراتی به کشور در ذوب آهن گفت: این شرکت بیش از ۶۰ میلیون دلار و یا معادل آن را به صورت ارزهای دیگر در سیستمی که از طرف بانک مرکزی مشخص شده است به شکل‌های مختلف از ابتدای راه اندازی تا به امروز عرضه کرده است و از طرفی در مقاطعی نیز مجبور شده است که ارز تقاضا را بگذارد و تقاضای مورد نیازش را تامین کند.

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع