کشور ما گرفتار دور باطل نگرانکنندهای شده که نمیتواند خود را به راحتی از مشکلات و اشتباهات اقتصادی در کشور رها کند.
به گزارش خبرگزاری صنایع، یکی از نخستین اصول علم اقتصاد هزینه فرصت است. طبق این اصل هر تصمیمی هزینه دارد و کُنش بدون هزینه قابل تصور نیست. به نظر میرسد صاحبان قدرت سیاسی دوست دارند همه تصمیمات عوامپسندانه خود در حل مشکلات و اشتباهات اقتصادی در کشور را بدون هزینه و «شدنی» معرفی کنند.
شناخت علم اقتصاد انسانها را فروتن میکند و به آنها میفهماند که در دنیای کمیابی منابع، هر کاری شدنی نیست. طبیعتا میتوان انتظار داشت چنین علمی چندان خوشایند ذائقه صاحبان قدرت نباشد؛ اما مساله این است که تصمیمگیریهای کلان اقتصادی در باب مشکلات و اشتباهات اقتصادی اغلب در دستان چنین کسانی است.
در کشورهای پیشرفته که نظامهای سیاسی بهصورت حزبی اداره میشوند، احزاب نه تنها در کوتاهمدت بلکه در بلندمدت هم باید پاسخگو باشند.
ضرورت پاسخگویی در بلندمدت موجب میشود کارشناسان درون حزبی مرعوب و گوش به فرمان سیاستمداران حتی هنگامی که بر سر قدرت هستند، نباشند.
این مکانیسم کنترلی متاسفانه در کشور ما وجود ندارد. سیاستمدارانی که در جامعه ما به قدرت میرسند با افتخار اعلام میکنند که وامدار هیچ گروه و حزب سیاسی نیستند؛ یعنی برای هزینههای بلندمدت حل کردن مشکلات و اشتباهات اقتصادی کشور و تصمیمشان هیچ مسوولیتی نمیپذیرند.
تا زمانی که نظام انتخاباتی از ریاستجمهوری گرفته تا مجلس قانونگذاری و شوراهای شهر مبتنیبر تحزب نباشد، هیچ تلاشی برای پاسخگو کردن مقامات سیاسی ثمربخش نخواهد بود.
انتهای پیام///