مهمترین هدف صندوق توسعه ملی اعطای تسهیلات به بخش غیردولتی برای تولید و توسعه سرمایهگذاری است.
به گزارش خبرگزاری صنایع، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به مصارف صندوق توسعه ملی از ابتدای تاسیس تا پایان سال ۹۶، گفت: مهمترین هدف صندوق توسعه ملی با توجه به اساسنامه قانون آن، اعطای تسهیلات به بخش غیردولتی برای تولید و توسعه سرمایهگذاری بوده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس عنوان کرد:
میزان تحقق اهداف صندوق توسعه ملی با لحاظ ۱۰۰ درصد پرداخت تسهیلات از محل سپردهگذاری، صرفا معادل ۲۴ درصد مصارف بوده است و پرداختی از محل صندوق توسعه ملی به منظور اهداف بودجه و برنامههای توسعه بالغ بر ۳۵٫۲ میلیارد دلار بوده که حدود ۳۸ درصد از مصارف صندوق است که عموما مربوط به تامین کسری بودجه است.
*** بیش از ۵ میلیارد دلار بدهی دولت به صندوق توسعه ملی
نماینده مردم رشت در خانه ملت در خصوص بازپرداخت تعهدات دولت به صندوق توسعه ملی گفت:
در خصوص مطالبات سر رسید گذشته صندوق توسعه ملی از محل تضامین ارزی دولت باید گفت، مجموع تعهدات دولت از جمله اصل و سود تسهیلات اختصاص یافته از محل منابع صندوق توسعه ملی با تضمین و تعهد پرداخت از سوی دولت، منتهی به اسفند سال ۹۷ بیش از ۵ میلیارد دلار است که تاکنون وجهی به حساب صندوق توسعه ملی واریز نشده است.
در خصوص بازپرداخت ریالی تعهدات دولتی نیز این نکته حائز اهمیت است که مجموع تعهدات ریالی دولت ۱۴ هزار میلیارد تومان بوده که بازپرداخت آن باید از سال ۹۸ تا سال ۱۴۰۲ در قالب بودجههای سنواتی پیشبینی شود.
*** واگذاری طرحهای تملک داراییهای سرمایهای از مهم ترین طرحها است
این نماینده مجلس با اشاره به بدهی دولت به صندوق توسعه ملی و منابع عمومی فاقد وصولی گفت:
برای مواردی چون بدهی معوقه اپراتورهای مخابراتی، درآمد حاصل از حق انتفاع بهره برداری از معادن، حق مالکیت دولت در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، درآمد حاصل از واگذاری استخراج و فروش معادن، درآمد حاصل از افزایش ۲۰ درصد نفتگاز، فروش پادگانها به شهرداریها، درآمد حاصل از فروش مجتمعهای دستگاههای اجرایی، درآمد حاصل از فروش زندانهای قدیمی، واگذاری طرح تملک داراییهای سرمایهای و دریافت وام داخلی دولت از شرکتهای آب و برق در بودجه سالهای ۹۳ تا ۹۶ ردیف در نظر گرفته شده است که وصولی آنها صفر بوده است.
واگذاری طرحهای تملک داراییهای سرمایهای از مهم ترین طرحهای است از محل آن که در سال گذشته ۳هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شده بود که میزان وصولی آن صفر است.
*** مدیریت داراییهای دولت
نایب رئیس فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس شورای اسلامی در خصوص مدیریت داراییهای دولت بیان کرد:
اطلاعات ثبت شده در سامانه سادا تا پایان شهریور ماه سال جاری به این قرار بوده است که دولت ۳۵۳هزار و ۲۴۰ فرقه املاک دارد از سوی دیگر ۳۵۶ هزار و ۴۰۸ فقره ملک دولت اسناد دارد و ۷۳هزار و ۹۵۵ فقرره ملک بدون سند است.
وی ادامه داد: میزان فضای اداری دولت ۱۶هزار و ۲۹۲ فقره است که ارزش ریالی داراییهای دولت ۱۸ میلیون و ۸۷۲ هزار میلیارد ریال برآورد میشود.
به گزارش خبرگزاری صنایع، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به بدهی دولت به صندوق توسعه ملی بیان کرد:
محاسبات نشان میدهد که درآمدهای اختصاصی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۰ حدود ۲۷۷ درصد رشد داشته در حالی که نرخ رشد منابع عمومی دولت حدود ۱۵۰ درصد است، به عبارتی دستگاههای اجرایی بیشتر از آنکه به وظایف شان بپردازند بنگاهداری میکنند.
انتهای پیام///