رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به مسئله تصمیمگیری به عنوان چالش بزرگ اقتصاد ایران بر صادرات با بهرهگیری از جهش نرخ ارز در شرایط تحریم تأکید کرد.
*** معضل تصمیمگیری در اقتصاد ایران
به گزارش خبرگزاری صنایع، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، معضل تصمیم نگرفتن یا دیر تصمیم نگرفتن را یکی از مشکلات اصلی نظام مدیریتی و اقتصاد ایران خواند و اظهار داشت:
با گذشت چهار دهه هنوز در مورد مسایل مهمی چون نظام ارزی و قیمت انرژی و یارانه آن تصمیم مشخصی گرفته نشده است و اقتصاد ایران دائما از این ناحیه ضربه میخورد.
مسعود خوانساری افزود: هر دولتی که سرکار میآید، سعی میکند قیمت ارز را ثابت نگه دارد؛ اما پس از مدتی، نهایتا این سرکوب منجر به جهش بزرگ در قیمت ارز میشود که نتیجه آن بیثباتی اقتصاد ایران در حوزه کلان است.
وی تصریح کرد: پس از مدتی تصمیم نگرفتن و تعلل در تصمیمگیری، نهایتا شاهد اتخاذ سیاستی هستیم که هم به تولید و هم به تجارت و نهایتا به اقتصاد ایران ضربه میزند و مجدد باید منتظر گذشت زمان زیادی برای اصلاح خطا در تصمیمگیری باشیم.
*** برخورداری ۲۵ برابری دهک برخوردار از یارانه انرژی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران همچنین با اشاره به پژوهشی که اتاق تهران درباره قیمت بنزین انجام داده است، عنوان کرد:
نتیجه تصمیم نگرفتن و سیاست نامشخص در مورد یارانه انرژی این است که دهک برخوردار، ۲۵ برابر طبقه فقیر از یارانه انرژی بهرهمند میشود.
وی گفت: متاسفانه مساله الحاق به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم هم دچار همین مشکلات در نظام تصمیمگیری کشور شده است.
رئیس اتاق تهران، باور نداشتن به بخش خصوصی را مشکل بزرگ دیگر قلمداد کرد که باعث تضعیف اقتصاد ایران شده است و به خصوص در دورههای سختی مانند تحریم باعث تشدید مشکلات شده است.
به گزارش خبرگزاری صنایع، خوانساری در پایان گفت: انتظار بخش خصوصی این است که در دوره سخت تحریم، و با وجود تمام مشکلاتی که از این ناحیه بر اقتصاد ایران تحمیل میشود، راه برای صادرات غیرنفتی و توسعه آن با بهرهگیری از جهش نرخ ارز هموارتر شود تا حداقل اقتصاد ایران بتواند از این بزنگاه و فرصت ایجاد شده در میانه فشارهای سنگین، نهایت بهره را ببرد.
انتهای پیام///