نایب رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق ایران با اشاره به افزایش تجارت بینالمللی ایران با روسیه در سالهای اخیر، بر مرکزیت این کشور در مراودات تجاری ایران با دنیا تأکید کرد.
*** استفاده از کریدورهای روسیه برای تجارت بینالمللی
به گزارش خبرگزاری صنایع، نایب رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق ایران اظهار داشت:
به خاطر تنگناهایی که به دلیل تحریمهای یک جانبه آمریکا علیه ایران در زمینه تجارت بینالمللی و مبادلات مالی برای ما به وجود آمده، ناچاریم برای تامین نیازهای خود از چند کریدور مشخص مثل روسیه استفاده کنیم.
قدیر قیافه ادامه داد: روسیه و چین از کشورهای دوست ایران شناخته می شوند و در سالهای اخیر مواضعی مطلوب در حوزههای سیاسی اتخاذ کردند و به طور معمول به نفع ما موضع گرفتند.
وی اضافه کرد: در خصوص مسایل اقتصادی هم انتظار است این کشورها همین رویه را در حوزه تجارت بینالمللی ادامه و حتی سطح همکاریهای خود را با ایران افزایش دهند.
*** تمایل پوتین برای تجارت با ایران
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار داشت: با توجه به نگاه و سیاستگذاری که در سطح بالای سران کشور روسیه به ویژه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و مقام های این کشور وجود دارد، تمایل آنها به این است که با ایران کار کنند.
قیافه افزود: هر چند دولت روسیه تمایل به همکاری با ایران دارد اما بانکهای روسیه همچون اغلب کشورهای دیگر متعلق به بخش خصوصی است و مستقل از دولتها عمل می کنند.
وی یادآور شد: بانکهای بزرگ به خاطر اینکه با آمریکا کار میکنند یا سهام آنها در بورسهای آمریکایی عرضه شده است، ترجیح میدهند به صورت مستقیم با ایران کار نکنند؛ با این حال، راه ما برای همکاری با روسها بسته نیست.
*** روابط تجاری ایران با بانکهای روسی بر اساس ارز ملی روسیه
نایب رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق ایران با اشاره به اینکه مراودات تجاری و تجارت بینالمللی در سال جاری و سال آینده، با روس ها افزایش پیدا میکند، گفت:
توجه به اینکه بیشتر مراودات ما با بانکهای روسیه بر اساس ارز ملی آن کشور بوده، تا امروز با مشکل آنچنانی روبرو نشدهایم.
برخی کشورهای جهان از جمله چین، روسیه در کنار اتحادیه اروپا، به صراحت در مخالفت با سیاستهای تحریمی آمریکا علیه ایران و خروج این کشور از برجام موضع گرفتهاند.
چندی پیش، شورای عالی هماهنگی اقتصادی، سیاست تقویت تولید ملی و گسترش تعامل سازنده بر اساس منافع مشترک با دیگر کشورهای جهان را مورد تاکید مجدد قرار داد؛ ارزیابیها نشان میدهد که دولت آمریکا، هم در مجبور کردن دیگر کشورها به کاهش تجارت بینالمللی با ایران و هم در سیاهنمایی آینده و ایجاد فضای منفی روانی در جامعه ایران ناکام خواهد ماند.
*** افزایش ۳۰ درصدی صادرات به روسیه و کاهش واردات
بر اساس آمار گمرک روسیه، میزان صادرات ایران به این کشور در سال گذشته میلادی با افزایش ۳۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۶، از ۳۰۳ به ۳۹۲ میلیون دلار رسید و در مقابل واردات ایران از روسیه از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد و ۳۰ میلیون دلار کاهش یافت.
بررسیها نشان میدهد؛ نسبت تراز تجاری ایران و روسیه در سالهای گذشته یک به ۱۰ به نفع روسیه بوده که در سال ۲۰۱۷ این نسبت «یک به سه» شده است.
به گزارش خبرگزاری صنایع، عمده صادرات ایران به روسیه با سهم ۷۰ درصدی مربوط به مواد غذایی و محصولات کشاورزی است و فلز، سیمان، مواد شیمیایی و معدنی در رتبههای بعدی قرار دارند.
انتهای پیام///