سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در نخستین نشست کمیسیون ملی برند ایران با اشاره به تدوین بسته قانونی حمایت از برندهای منتخب از ایجاد شورای عالی برند در آینده نزدیک خبر داد.
*** برگزاری نخستین نشست کمیسیون ملی برند ایران
به گزارش خبرگزاری صنایع، نخستین نشست کمیسیون ملی نام نشان (برند)های تجاری ایران با حضور اعضای اصلی بخش دولتی در محل سازمان توسعه تجارت برگزار شد.
در این نشست که با حضور نمایندگان دستگاهها و سازمانهای مختلف دولتی و در غیاب اتاقهای بازرگانی و تعاون در سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، به اهم وظائف کمیسیون ملی برند، نقش این کمیسیون در توسعه نشانهای تجاری داخلی، اقدامات انجام شده در طول سالهای گذشته و برنامههای آتی کمیسیون پرداخته شد.
*** تلاش برای ایجاد شورای عالی برند
در ابتدای نشست، سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران و دبیر کمیسیون ملی برند ایران با اشاره به اهمیت برندسازی در توسعه صادرات، بازارهای هدف صادراتی و همچنین بهبود تصویر ایران در نزد افکار عمومی خارج از کشور، موضوع برند را فراتر از مسئولیت یک دستگاه و سازمان برشمرد و اظهار داشت:
امیدوارم در آینده نزدیک شاهد ایجاد «شورای عالی برند» با ریاست عالیترین مقام اجرایی کشور و عضویت ارکان ذیربط حاکمیتی باشیم تا از این ثروت ملی که متعلق به همه مردم ایران است، به نحو شایستهتری بهرهبرداری شود.
مودودی یادآور شد: متأسفانه در طول سالیان گذشته از برند به عنوان ابزاری برای سودجویی استفاده شده و هیچ مرجعی برای ساماندهی موضوع نشانهای تجاری وجود نداشت تا اینکه در سال ۹۴ زیرساختهای قانونی و حقوقی برای ساماندهی فضای تبلیغات و برندینگ ایجاد شد.
*** سهم کمتر از ۰٫۲۵ درصدی صادرات ایران در جهان
وی افزود: علیرغم اینکه ایران، ۱٫۲ درصد از جغرافیای جهان، ۱٫۲ درصد از جمعیت جهان و ۱٫۲ درصد از GDP جهان را در اختیار دارد، ولی متأسفانه جایگاه این کشور متناسب با ثروت، تمدن، فرهنگ و اقتصاد آن نیست و سهم صادرات ما از کل صادرات دنیا کمتر از ۰٫۲۵ درصد است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران مهمترین بستر برای توسعه بازارهای صادراتی را در گام نخست تصویر مطلوب مشتری از کشور مبدأ دانست و افزود:
با توجه به اهمیت ذهنیت مصرفکننده و مشتری نسبت به ظرفیتهای فنی، علمی و تولیدی کشور مبدا، برای اثربخشی و هویت رقابتی دادن به نشان «ساخت ایران» ابتدا باید جایگاه «ایران» را در نزد افکار عمومی دنیا ارتقا داد.
مودودی خاطرنشان ساخت: ایران که به لحاظ GDP هجدهمین کشور بزرگ دنیا، به لحاظ ذخایر زیرزمینی و ظرفیتهای گردشگری (اقلیمی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی) جزو ۱۰ کشور مستعد برتر دنیا و همچنین به لحاظ اندازه، نوزدهمین بازار بزرگ دنیا است، چرا در ارزیابی و رتبهبندی کشورهای دنیا، جایگاه آن (در سال ۲۰۱۸)، چهل و چهارم تعیین شده است؟! در حالی که بسیاری از کشورهای صدرنشین فاقد این ظرفیتها و استعدادهای طبیعی، مادی، انسانی و تاریخی هستند!
وی با اشاره به اینکه ایران نتوانسته داشتههای خود را تا به امروز به درستی تبیین و معرفی کند، افزود:
تصویری که از ایران در ذهن دیگران است، ساخته رسانههایی است که همسوی با واقعیات نیستند و لذا این غفلت باعث از دست رفتن فرصتهای بیشمار در داخل و سودجویی دشمنان انقلاب از این خلاء رسانهای شده است.
*** تکلیف سازمان توسعه تجارت در ساماندهی و توسعه فرهنگ برندینگ
دبیر کمیسیون ملی برند ایران افزود: از سال ۹۴ و با تصویب ماده ۸ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین تصویبنامه شهریور ماه ۹۴ هیأت وزیران، موضوع ساماندهی و توسعه فرهنگ برندینگ به عنوان یکی از تکالیف قانونی با هدف برنامهریزی برای معرفی و ارتقا برندهای تجاری کشور به سازمان توسعه تجارت ایران تکلیف شد.
در همین راستا مودودی به برگزاری نخستین جشنواره برندهای برتر تجاری کشور در سال ۹۵ اشاره کرد و گفت:
از بین متقاضیان حضور در ارزیابی برند داخلی، ۱۸ شرکت انتخاب و موفق به اخذ تندیس برنزی برند تجاری کشور شدند.
امسال نیز ارزیابی مجدد برای معرفی برندهای تجاری برتر در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران قرار دارد و امیدواریم که در نیمه دوم فصل زمستان، این برندها با حضور مقامات عالیرتبه کشور مورد تقدیر قرار گیرند.
*** تدوین بسته حمایتی از برندهای منتخب
وی همچنین یادآور شد: در گام نخست، تعریف و تدوین بسته حمایتی از برندهای منتخب به عنوان مهمترین وظیفه کمیسیون ملی برند ایران ، موجب بینالمللی شدن برندهای برتر داخلی، مدیریت منابع تشویقی با هدف ساماندهی فضای کسب و کار و حمایت از شاگرد اولها و ایجاد انگیزه و کشش در سایر بنگاههای تولیدی و خدماتی برای برندشدن میشود.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران از تدوین استراتژی توسعه برند و ایجاد هسته اولیه انجمن برندهای برتر ایران (بخش خصوصی) به عنوان اقدامات صورت گرفته در این سالها خبر داد و افزود:
امیدوارم که با همگرایی سایر دستگاهها و سازمانهای عضو کمیسیون ملی برند ایران و نیز بخش خصوصی فعال در حوزه برندسازی (به ویژه برندهای منتخب ملی) نه فقط تصویر ایران را به لحاظ جایگاه مذهبی، تاریخی و فرهنگی (به ویژه فرهنگ میهمان نوازی و صلح دوستی ایرانی)، بلکه به لحاظ منابع جوان و باهوش انسانی، سطح دانش و بینش آکادمیک، جایگاه فنی و تکنولوژیکی صنایع و مرغوبیت محصولات تجاری در سطح بازارهای جهانی نیز ارتقا دهیم.
مودودی در ادامه گفت: این اقدامات موجب تقویت حس همبستگی و غرور ملی، کاهش میل به مهاجرت مغزها و سرمایهها، افزایش مشارکت همگانی در توسعه نام و جایگاه ایران و افزایش حمایت از کالای ایرانی شده و کیان این سرزمین را از هر نوع تهدید و بدخواهی حفظ و حراست کرده و موجب ناکامی دشمنان در مخدوش کردن چهره مردمان با تمدن و با فرهنگ این سرزمین همیشه سبز شوند.
به گزارش خبرگزاری صنایع، اعضای اصلی کمیسیون ملی برند ایران متشکل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان ملی استاندارد، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به همراه اتاقهای بازرگانی و تعاون بوده و وزارت کشور، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان صدا و سیما، و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از دیگر اعضای مدعوی کمیسیون ملی برند ایران میباشند.
انتهای پیام///