معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از بازگشت ۱۰۵۷ واحد صنعتی به چرخه تولید خبر داد.
*** بازگشت ۱۰۵۷ واحد صنعتی به چرخه تولید
به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در گفتگو با شبکه خبر، از بازگشت ۱۰۵۷ واحد صنعتی به چرخه تولید خبر داد.
محمدی تعداد واحدهای صنعتی که موفق به اخذ مجوز شدهاند را ۸۲ هزار واحد عنوان کرد و افزود:
حدود نیمی از این واحدها در شهرکهای صنعتی هستند و ۱۰۵۷ واحد در سال جاری به چرخه تولید برگشته است و طبق برنامهریزی که انجام دادهایم، این عدد به بیش از ۳ هزار واحد خواهد رسید.
*** اقتصاد مقاومتی
وی با اشاره به نامگذاری امسال بنام سال حمایت از کالای ایرانی، به پروژههای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت:
وی هزینه بازگرداندن واحدهای صنعتی که از چرخه تولید خارج شدهاند را معادل پانزده درصد سرانه ایجاد شغل جدید در حوزه صنعت دانست و افزود:
بازگرداندن این واحدها از اولویتهای کاری این حوزه بوده که توسط همکاران بنده در سازمان صنایع کوچک، شهرکهای صنعتی استانها و سازمانهای صنعت و معدن استانها و بانکها پیگیری میشود.
*** اشتغال ایجاد شده با بازگشت واحدهای صنعتی به چرخه تولید
محمدی با اشاره به بازگشت ۱۰۵۷ واحد صنعتی به چرخه تولید، اشتغال ایجاد شده از این طریق را ۱۶۲۶۷ شغل اعلام کرد و افزود:
تعدادی واحد صنعتی جدید نیز در این شهرکها راهاندازی شده و به بهرهبرداری رسیده است که حدود ۱۱۰۰ واحد صنعتی است که از این طریق نیز حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار شغل جدید ایجاد شده که جمعا بالغ بر ۳۳ تا ۳۴ هزار شغل جدید بوجود آمده است.
*** واحدهای صنعتی راکد
معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد:
این واحدهای صنعتی به دلایل مختلف از جمله ضعف بازار، استهلاک ماشین آلات، نبود فناوریهای جدید و حتی گاهی به دلیل اختلاف با شرکای خود از چرخه تولید خارج شده بودند که توسط سازمان به چرخه تولید برگشته اند.
وی در خصوص واحدهای صنعتی راکد، اظهار داشت:
برای این واحدها نیز برنامه داریم اما ممکن است همه اینها توانایی برگشتن به چرخه را نداشته باشد چون هر واحد صنعتی یک عمری را دارد، همه واحدهای صنعتی باید در کنار خود واحد تحقیق و توسعه ( R&D) را داشته باشند
چون همیشه حق با مشتری است و تولید کننده باید محصولی تولید کند که مشتری پسند باشد و بایستی با گذر زمان کیفیت محصولاتشان را بروز کرده و مدلهای جدیدتری ارائه دهند.
*** ضرورت وجود واحد تحقیق و توسعه در واحدهای صنعتی
وی از کم توجهی مدیران واحدهای صنعتی به بخش تحقیق و توسعه انتقاد کرد و گفت:
برخی از این ۴۲ هزار واحد صنعتی به بخش توسعه و تحقیق بهایی نمیدهند، در حالیکه باید پا به پای بازار حرکت کنند، به عنوان مثال، واحدهای تولید گوشی موبایل را در نظر بگیرید، اگر واحد تحقیق و توسعه نداشته باشند از گردونه رقابت حذف خواهد شد.
*** ذخایر معدنی
چه بسا شرکتهایی که بخش تحقیق و توسعه فعال نداشتهاند و در مرزهای دانش حرکت نکردهاند و اکنون با مشکل مواجه شدهاند.
محمدی ادامه داد: شاید توجیهی نداشته باشد که ما همه محصولات مورد نیاز را خودمان تولید کنیم، چه بسا باید محصولاتی که مبتنی بر مزیتهای نسبی ماست، به آنها بیشتر بپردازیم، کشور ما در زمینه ذخایر معدنی غنی است.
حدود ۵۵ میلیارد تن ذخایر مواد معدنی با ۶۶ نوع ماده معدنی در کشور شناسایی شده است و جزو ده کشور اول دنیا هستیم.
*** رقابت در بازار
وی عمدهترین مشکل واحدهای صنعتی راکد را بازار دانست و تصریح کرد:
بخشی از مشکلات این واحدها پایش نکردن نیاز مصرف کننده و کیفیت محصول و میزان تقاضای بازار است.
به عنوان مثال، یک واحد صنعتی، با وجود اینکه محصولات خوبی را تولید میکرده است، اما چون تولید محصولش رقابتی نبوده است، نتوانسته است پا به پای رقبای داخلی و خارجی به کار خود ادامه دهد.
به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون پشتیبانی و توسعه منابع سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در پایان گفت:
اگر تولید کنندهای بخواهد فقط به بازار داخل فکر کند، قطعا به جمع آن ده هزار واحد صنعتی راکد خواهد پیوست، باید جهانی فکر کرد و در عین توجه به بازارهای داخلی، بازارهای خارجی را نیز مدنظر قرار داد.
انتهای پیام///