کد خبر:101931
پ
معاون سازمان استاندارد
معاون سازمان ملی استاندارد:

سنگ بنای ارزیابی‌های کیفی مدل‌های کیفیت است

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران در مراسم روز ملی کیفیت، سنگ بنای ارزیابی‌های کیفی را در مدل‌های کیفیت دانست.

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران در مراسم روز ملی کیفیت، سنگ بنای ارزیابی‌های کیفی را در مدل‌های کیفیت دانست.

 

*** موضوع روز ملی کیفیت امسال اعتماد است

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران در مراسم روز ملی کیفیت و اختتامیه پانزدهمین دوره ارزیابی ملی کیفیت ایران که با حضور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بخش خصوصی و صاحبان صنایع و نمایندگان مجلس امروز در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در حال برگزاری است، در خصوص تعریف کیفیت و و مدل‌های کیفیت ، اظهار داشت:

با توجه به این‌که دلایل مختلفی برای توجه به مقوله کیفیت وجود دارد، از نگاه یک تولیدکننده، کیفیت یعنی ارتباط با ویژگی‌هایی که تعریف شده و می‌تواند به نوعی بیانگر استانداردها باشد و باید بدانیم که موضوع روز ملی کیفیت امسال اعتماد است.

مسلم بیات در تعریف دیگری از کیفیت با بیان این‌که در این تعریف کیفیت در محصول گره‌خورده و به عبارتی جزو ویژگی‌های یک محصول به شمار می‌رود، گفت:

این تعریف به‌معنای میزان پولی است که یک مشتری تمایل دارد برای یک محصول پرداخت کند.

 

*** با وجود استانداردها نیازمند ارائه مدل‌های کیفیت هستیم

 

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد در ادامه با اشاره به این‌که سازمان جهانی استاندارد میزان یا درجه‌ای از الزامات و نیازمندی‌هایی که یک مسوول به عنوان خدمت می‌تواند ارائه کند، به‌عنوان تعریف کیفیت بیان می‌کند، خاطرنشان کرد:

لازمه بودن در یک جامعه نقش‌آفرینی است و مقوله کیفیت از این قاعده مستثنی نیست.

بیات با تاکید بر این‌که با وجود استانداردها نیازمند ارائه مدل‌های کیفیت هستیم، عنوان کرد:

در استانداردها تمرکز بر ویژگی‌های محصول است، اما در مدل کیفیت به‌دنبال نیازهای فراتر از استانداردها هستیم، اما نیازها به دنبال منافع حداکثری است.

وی ادامه داد: در مدل تعالی، مدیر در جهت حصول اطمینان پیش‌بینی لازم را انجام می‌دهد و متناسب با آن واکنش‌های لازم را در نظر می‌گیرد.

بیات گفت: نقش یک مدیر، رهبری است و ما در مدل‌ها و سیستم‌های کیفیت به‌دنبال این هستیم که بین منافع سازمانی و جامعه تعادل ایجاد کنیم و به‌دنبال تعامل با ذی‌نفعان در مدل‌های کیفیت هستیم.

 

*** تعریف هفت معیار برای کیفیت

 

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد، با بیان این‌که در شرایط فعلی راه حلی جز ارتقای سیستم نداریم، تاکید کرد:

سنگ بنای ارزیابی‌های کیفی، مدل‌های کیفیت است و در همین راستا هفت معیار برای کیفیت تعریف کرده‌ایم که تعدادی از آن‌ها به عنوان معیار توانمندسازی است.

بیات افزود: مسوولان اگر بخواهند بخشنامه‌ای صادر کنند، باید تعامل خوبی با ذی‌نفعان برقرار کنند و سپس بخشنامه صادر و تصمیم اتخاذ شود چرا که بسیاری از آسیب‌هایی که در جامعه رخ می‌دهد به‌دلیل نداشتن ارتباط خوب با ذی‌نفعان است.

وی با بیان این‌که ارتباط خوب با ذی‌نفع به یک رابطه خوب در اجتماع منجر خواهد شد که می‌تواند به وفاداری کارکنان و افراد جامعه ختم شود، یادآور شد: هر کدام از ما در این چرخه می‌توانیم نقش بسیار مهمی را ایفا کنیم.

 

*** بررسی ۲۷ هزار مدرسه در مدل تعالی کیفیت

 

بیات با بیان این‌که در سال جاری توجه ویژه‌ای به بخش آموزش و پرورش صوت پذیرفته است، ادامه داد:

 بیش از ۲۷ هزار مدرسه در مدل تعالی کیفیت مورد بررسی قرار گرفته‌اند و بیش از چهار میلیون نفر ساعت روی این موضوع فعالیت انجام شده است.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد، پیرامون مدل‌های کیفیت با تاکید بر این‌که این مدل مذکور می‌تواند به ما کمک کند تا نقاط ضعف و قوت خود را بشناسیم، گفت:

۹۲۵۰ مدرسه در سطح استان شناسایی می‌شوند و بر حسب امتیازات در نهایت ۴۱۷ مدرسه به سطح کشوری ارتقا می‌یابد که پس از پایش نهایی ۱۲۵ مدرسه به عنوان ممتاز شناخته می‌شوند.

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری ایسنا