اخبار برگزیده

کد خبر:101222
پ
نیروگاه‌های کشور

خودکفایی ۹۰ درصدی در ساخت تجهیزات نیروگاه‌های کشور

معاون راهبری تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی از خودکفایی ۹۰ درصدی ایران در ساخت قطعات و تجهیزات نیروگاه‌های کشور خبر داد.

معاون راهبری تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی از خودکفایی ۹۰ درصدی ایران در ساخت قطعات و تجهیزات نیروگاه‌های کشور خبر داد.

 

*** اختصاص رتبه اول خاورمیانه به نیروگاه‌های کشور

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون راهبری تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی امروز ۱۴ آبان ۹۷ در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران در جمع خبرنگاران با بیان این‌که از نظر ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های کشور رتبه اول خاورمیانه و رتبه ۱۴ دنیا را داریم، اظهار کرد:

از نظر تولید برق در نیروگاه‌های کشور ، ۸۰ درصد ظرفیت نصب شده کشور در دست شرکت مادر تخصصی برق حرارتی است و با این میزان ۹۵ درصد تولید را انجام می‌دهیم.

عبدالرسول پیشاهنگ با بیان این‌که بهره‌برداری از تمامی نیروگاه‌های کشور در دست ما است، افزود:

از هر نیروگاه از زمان تحویل و آغاز به کار می‌توان تا ۳۰ سال به بهترین نحو بهره‌برداری کرد.

به گفته وی سه دسته نیروگاه دولتی، بخش خصوصی و دولتی‌هایی که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند، در کشور وجود دارد که راهبری و برنامه‌ریزی آن‌ها در زمینه‌های هدایت و سوخت‌رسانی در دست شرکت مادر تخصصی برق حرارتی است که عدم انسجام در آن کنترل نیروگاه‌های کشور را سخت می‌کند، چراکه تمام این نیروگاه‌ها باید از یک نقطه هماهنگ شوند.

 

*** بررسی راندمان نیروگاه‌های کشور

 

معاون راهبری تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی درباره راندمان نیروگاه‌های کشور نیز گفت:

اکنون ۳۹ نیروگاه دولتی با ۱۸۹ واحد، ۴۱ نیروگاه خصوصی با ۲۱۵ واحد و ۱۱ نیروگاه که بخش خصوصی تاسیس کرده و دولت برق آن‌ها را خریداری کرده و منتقل می‌کند با ۴۴ واحد، در مدار است.

پیشاهنگ ادامه داد: هم‌چنین اکنون در کشور ۴۴۸ سیستم نیروگاهی در حال فعالیت است که ۱۸۰ واحد آن ساخت داخل است.

به گفته وی آمادگی و برنامه‌ریزی برای تابستان سال آینده از ۱۵ شهریورماه امسال آغاز شده و ۴۴۸ واحد نیروگاهی باید از نظر کارکرد ساعتی، سوخت قطعات یدکی، گروه‌های تعمیراتی، آمادگی نیروگاه‌های کشور و … برنامه‌ریزی شوند.

 

*** سالانه تعداد ۵۰۰۰ مگاوات به تولید برق افزوده می‌شود

 

معاون راهبری تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی با بیان این‌که ۲۷۰ روز در سال فرصت تعمیرات داریم، افزود:

سالانه تعداد ۵۰۰۰ مگاوات به تولید برق اضافه می‌شود اما تغییری در تعداد روزهایی که برای تعمیرات داریم، ایجاد نمی‌شود و امیدواریم این تعمیرات را تا خرداد سال آینده به پایان برسانیم.

پیشاهنگ با اشاره به این‌که موضوع سوخت و تامین آن برای کلیه نیروگاه‌های کشور به عهده شرکت مادر تخصصی برق حرارتی است، تاکید کرد:

سال گذشته ۹۵.۵ درصد از این سوخت را گاز، ۲.۱۸ درصد از آن را گازوییل و ۲.۳۲ درصد از آن را مازوت تشکیل داد.

 

*** افزایش ۶ درصدی تولید گاز در سال جاری

 

وی ادامه داد: امسال ۶.۶ درصد نسبت به سال گذشته گاز بیش‌تری به ما تحویل داده شد و ۲۱.۱۹ درصد گازوییل و ۲۷.۱۵ درصد مازوت کمتری مصرف کردیم.

معاون راهبری تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی اظهار کرد: شاخص مهم برای تولید برق میزان آمادگی نیروگاه‌های کشور است و به همین دلیل داده‌هایی برای تعمیرات و اطلاع از خرابی‌ها به‌صورت هفتگی در اختیار ما قرار می‌گیرد.

در این راستا به‌ صورت هفتگی ۲ میلیون داده در اختیار ما قرار می‌گیرد که در ۷۴ گروه دسته‌بندی می‌شوند و ما فراوانی خرابی‌ها را در گروه‌های مختلف پیدا می‌کنیم و تعمیرات را به نقطه‌ای که فراوانی بیش‌تری در آن وجود داشته باشد، متمرکز می‌کنیم.

پیشاهنگ همچنین گفت: بیش از ۹۰ درصد تجهیزات استفاده شده در نیروگاه‌های کشور، ساخت داخل است.

 

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون راهبری تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی با بیان این‌که سالانه ۲۸۰۰ میلیارد تومان هزینه تعمیرات نیروگاه‌های کشور است، افزود:

عمر مفید نیروگاه‌ها متفاوت است، برای مثال نیروگاهی با ۵۵ سال قدمت وجود دارد و هم‌چنین نیروگاهی با یک ماه فعالیت که نیاز به تعمیرات دارد و فراوانی تعمیرات آن‌ها با هم متفاوت است.

 

 

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری ایسنا