اخبار برگزیده

کد خبر:101141
پ
روحانی

تاکید رئیس‌جمهور بر افزایش نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها

رئیس‌جمهور در نشست با مدیران وزارت امور اقتصاد و دارایی بر افزایش نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها در رابطه با اقدامات آمریکا تاکید کرد.

رئیس‌جمهور در نشست با مدیران وزارت امور اقتصاد و دارایی بر افزایش نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها در رابطه با اقدامات آمریکا تاکید کرد.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، رئیس‌جمهور در نشست با مدیران ارشد وزارت امور اقتصاد و دارایی اظهار کرد:

نظارت بانک مرکزی ما باید به مراتب افزایش یابد، نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها ضعیف است.

دیدیم که یک موسسه غیرمجاز چه بلایی سر کشور و سر مردم آورد و چه هزینه سنگینی بر دوش ما گذاشت.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی خاطرنشان کرد: ۲۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی امروز مربوط به موسسات غیرمجاز است.

اینها باعث شدند که از پایه پولی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پول پرداخت کنیم؛ چرا یک عده متخلف و یک عده افرادی که به مردم خیانت کردند باید باعث این کار شوند.

معمولا این خائنین آدم‌هایی دور و برشان دارند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: سیف یکی از کارهای بزرگی که در بانک مرکزی انجام داد بستن این موسسات غیرمجاز بود و همیشه در تاریخ نامش به نیکی یاد خواهد شد.

 

*** بانک‌های‌مان را اصلاح کنیم

 

حسن روحانی با بیان این‌که مدیران بانک‌ها رسالت سنگینی بردوش دارند، اظهار کرد: این مدیران بهتر از ما می‌توانند کمک کنند و بهتر از ما راهش را می‌دانند، بیایید بانک‌های‌مان را اصلاح کنیم و فعلا در شرایطی قرار داریم که فرصت خوبی برای اصلاح امور بانک‌ها است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در همین راستا اختیارات وسیعی به بانک مرکزی داده شده و در چند هفته گذشته دست بانک مرکزی را باز گذاشتیم تا امور بانک‌ها اصلاح شود، بعضی از بانک‌ها روزانه برای ما گرفتاری درست می‌کنند نه ماهانه و هر روز و هر ساعتی برای ما مشکل درست می‌کنند.

 

*** تولید ما بدون بانک راه نمی‌افتد

 

رئیس‌جمهور تاکید کرد: بحث بانک‌ها بسیار مهم است. تولید ما بدون بانک راه نمی‌افتد باید امور بانک‌ها اصلاح شود و روابط ما با دنیا چه بانک به صورت تابلودار و چه به صورت غیرتابلودار؛ در شرایط تحریم که ما در آن قرار داریم بانک‌ها باید فعالیت کنند ان‌شاءالله به کمک مردم و اتحاد و وحدتی که در جامعه است این اتفاق می‌افتد.

روحانی ادامه داد: باید به آمریکایی‌ها تفهیم کنیم که با زبان زور، فشار، تهدید و تحریم با ملت بزرگ ایران حرف نزنند.

باید برای همیشه تاریخ تنبیه شوند، باقلدرمآبی در برابر یک ملت بزرگ با سابقه کهن فرهنگی ایستاده‌اند و هر روز بهانه‌ای را درست می‌کنند که این برای ملت ما غیرقابل قبول است.

 

*** کاری که آمریکایی‌ها انجام می‌دهند فشار بر مردم است

 

رئیس‌جمهور تصریح کرد: امروز کاری که آمریکایی‌ها انجام می‌دهند فشار بر مردم است فشار به هیچ جایی نیست و امروز تنها ما نیستیم که از سیاست آمریکا عصبانی هستیم حتی دولت‌ها و شرکت‌های دیگر و اروپایی هم عصبانی هستند.

وی ادامه داد: فکر نمی‌کنم در تاریخ آمریکا کسانی به کاخ سفید آمده باشند که تا این حد ضد قوانین و معاهدات بین‌المللی باشند. البته شاید من به یاد ندارم اما همه آنها تخلفات قانونی داشتند و اینهای دیگر سرآمد تخلفات هستند.

ندیدم در کاخ سفید کسانی روی کار آیند که مثل این دوره نژادپرست بوده و توجهی به معاهدات بین‌المللی نداشته باشند.

این ما نیستیم که می‌خواهیم این دوره حکومت آمریکا کوتاه‌تر شود بلکه متحدین اروپایی خودشان هم این مساله یکی از آرزوهایشان است.

رئیس‌جمهور همچنین بیان کرد: بعد مرتب برای ما پیغام می‌دهند که که بیایید مذاکره کنیم، مذاکره برای چه؟ شما به مذاکره‌ای که انجام دادیم و به نتیجه رسید احترام بگذارید تا زمینه برای مذاکره بعدی فراهم شود.

 
*** در زمینه سهام عدالت، کاملاً موافق هستم

 

روحانی ادامه داد: در زمینه سهام عدالت، کاملاً موافق هستم که مردم هم سودش را بگیرند و هم بتوانند در بازار تبادل کنند، چون این سهام برای مردم است و آنها باید بتوانند هر وقت بخواهند استفاده و جابجا کنند و البته این حرکت خواص اقتصادی برای تولید کشور هم دارد و در واگذاری به بازار سرمایه و اقتصاد کمک می‌کند.

 

*** باید اقتصاد را به خود مردم واگذار کنیم

 

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: هر چه ما بتوانیم میان اقتصاد و بخش دولتی و شبه دولتی فاصله بیندازیم به نفع مردم است؛ باید اقتصاد را به خود مردم واگذار کنیم؛ خیلی چیزها را باید به مردم واگذار کنیم. اگر مردم و سازمان های مردم نهاد ، در کمک به اقشار آسیب‌پذیر درست فعال شوند، از دولت بهتر کار می‌کنند.

روحانی با بیان اینکه اگر بتوانیم بخش‌های فرهنگی مردمی را در جامعه سازماندهی کنیم، بهتر از بخش دولتی و شبه دولتی می‌توانند در فرهنگ جامعه تأثیرگذار باشند، تصریح کرد:

قبل از انقلاب چه کسانی بودند که دین مردم و قرآن را ترویج و تبیین می‌کردند؟ پایه‌های انقلاب در همین حسینه‌ها، مساجد، حوزه‌های علمیه و هیأت‌ها استقرار پیدا کرد و اینها هیچ‌کدام دولتی نبودند؛ همه مردمی بودند.

 

*** مردم بهتر از ما تلاش می‌کنند

 

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه بعد از انقلاب تلاش می‌کنیم که مردمی‌ها را دولتی کنیم و خیلی خاصیتی هم نمی‌بریم، گفت: هر چه بتوانیم امور را به مردم واگذار کنیم، حتماً به نفع ماست.

مردم بهتر از ما تلاش می‌کنند این روشن است و مثال ساده عوامانه‌ این است که بخش خصوصی مغازه‌اش را کی باز می‌کند؟ ما خیلی سر وقت باشیم ۸ کارمان را شروع می‌کنیم، اما آن مغازه‌دار گاهی ۵ صبح در مغازه‌اش را باز می‌کند.

این نشان کار مردم و کار دولت است. از آن طرف ساعت ۴ نشده کیف‌مان را بسته و آماده فرار هستیم نه آماده رفتن و اگر یک ثانیه بخواهید اینها را نگه دارید، برایشان یک ساعت طول می‌کشد.

از آن طرف مغازه‌دار تا مشتری است او هم است، هر ساعتی که می‌خواهد باشد.

روحانی اظهار داشت: اگر در دولت تا مراجعه کننده بود ما هم بودیم آن وقت بخش دولتی مثل بخش خصوصی می‌شود؛ ما ساعتی کار می‌کنیم، آنها هدفی کار می‌کنند و می‌خواهند زندگی و جامعه را رشد دهند؛ ولی ما می‌خواهیم ساعت‌مان را به نحوی پر کنیم.

 

*** برخی مسئولیت‌های حاکمیتی همه جای دنیا به عهده بخش خصوصی نیست

 

رئیس‌جمهور افزود: البته برخی مسئولیت‌های حاکمیتی همه جای دنیا به عهده بخش خصوصی نیست؛ نیروهای مسلح و بخشی از اقتصاد حالت های خاص خودشان را دارند؛ اما می‌توانیم بخش عمده‌ای را به مردم واگذار کنیم و این سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی به معنی واقعی کلمه باید اجرا و پیاده کنیم.

روحانی با اشاره به موضوع بانک‌ها در نظام اقتصادی کشور، گفت: به آقای دژپسند گفتم که در این دوران مسئولیت، بالاترین وظیفه او، بانک و اصلاح امور بانک‌ها است. بقیه مسئولیت‌ها با همه اهمیتی که دارند، درجه ۲ هستند. بانک‌ها باید به جایی برسند تا بتوانند به دولت کمک کنند.

 

*** بانک‌ها گاهی به ما کمک می‌کنند

 

رئیس‌جمهور افزود: در شرایط کنونی بانک‌ها گاهی به ما کمک می‌کنند، گاهی بار بر دوش ما می‌گذارند. همه این نقدینگی که ما از آن شکایت داریم و می‌گوییم غول نقدینگی و کجا خوابیده و کجا حرکت می‌کند.

چه کسی این نقدینگی را درست می‌کند؟ ممکن بود در زمانی دولت نقدینگی ایجاد و استقراض کرده و پایه پولی را بالا ببرد اما الان که اینگونه نیست و ما که پایه پولی را بالا نمی‌بریم.

 

رئیس‌جمهور ادامه داد: امام صادق(ع) به ما یاد داد که چگونه باید عمل کنیم و ما باید امروز آن راه و شیوه را مورد عمل قرار دهیم.

 

*** افتخار ما این است که پیرو مذهب شیعه جعفری اثنی عشری هستیم

 

روحانی با اشاره به اینکه در مکتب علمی و سیاسی امام صادق(ع) علوم و دانش‌های مختلف تدریس می شد، خاطرنشان کرد:

افتخار ما این است که پیرو مذهب شیعه جعفری اثنی عشری هستیم و این به صراحت در قانون اساسی کشور آمده و یکی از وظایفی که در قسم نامه برای رییس جمهور تعیین شده، پاسداری از این مذهب رسمی، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی است.

رئیس‌جمهور افزود: حراست از استقلال اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور هم بر اساس قسم نامه بر عهده رییس جمهور است.

 

*** نام امام صادق(ع) با انقلاب اسلامی عجین است

 

روحانی با بیان اینکه نام امام صادق(ع) با انقلاب اسلامی عجین است، گفت: روز شهادت امام صادق(ع) در سال های ۴۲ و ۵۶ از روزهای اوج نهضت و انقلاب اسلامی به شمار می رود و اولین خونی که در راه نهضت اسلامی بر زمین ریخته شد در مدرسه فیضیه در ایام شهادت امام صادق(ع) در سال ۴۲ بود.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه نام امام صادق(ع) همواره در انقلاب برای ما پیام داشته و راه را به سمت پیروزی گشوده است، تصریح کرد: امروز یاد، نام و مکتب امام صادق(ع) می‌تواند بهترین راهنما برای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های ما باشد.

 

به گزارش خبرگزاری سروش، رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما باید بتوانیم همان شیوه و سعه صدری که امام صادق(ع) نسبت به افکار و مذاهب دیگر داشتند را در جمهوری اسلامی داشته باشیم، گفت:

باید بیاموزیم که با هم به خوبی و با لحنی دوستانه و برادرانه سخن گفته و از هم فاصله نگیریم و اختلافات جزیی را که معمولا به خاطر اساس انقلاب، دین و منافع ملی نیست و بیشتر در راستای منافع حزبی، گروهی و جناحی است، فراموش کرده و در مسیر اهداف اصلی انقلاب تلاش کنیم و گام برداریم.

 

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع