کد خبر:100968
پ
رحمانی (۲)
در نمایشگاه بین‌المللی ایران کانمین؛

وزیر صنعت از اجرای نقشه راه معدن در آینده نزدیک خبر داد

وزیر صنعت ، معدن و تجارت در چهاردهمین نمیشگاه بین‌المللی ایران کانمین از اجرای نقشه راه معدن در آینده نزدیک خبر داد.

وزیر صنعت ، معدن و تجارت در چهاردهمین نمیشگاه بین‌المللی ایران کانمین از اجرای نقشه راه معدن در آینده نزدیک خبر داد.

 

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، وزیر صنعت ، معدن و تجارت در چهاردهمین نمیشگاه بین‌المللی معدن ، صنایع معدنی و ماشین آلات وابسته اضهار داشت:

معدن یکی از پتانسیل‌هایی است که اقتصاد را از وابستگی نجات می‌دهد و از آنجا که از بخش‌های پیشران به شمار می‌رود در صادرات نیز نقش اساسی دارد .

 

*** توضیحات وزیر صنعت در مورد نقشه راه معدن

 

رضا رحمانی در این مراسم از اجرای نقشه راه معدن در آینده نزدیک خبر داد و افزود:

همه ذینفعان از مجلس ، دولت و بخش خصوصی بر آن تفاهم داشتند و حتما دوباره با همه ذینفعان مطرح می کنیم تا همه پای کار باشند و از ظرفیت‌های موجود مجلس شورای اسلامی نیز به طور قطع استفاده می کنیم.

وی تصریح کرد: امروز درنمایشگاه معدن جدیتی در شرکت کنندگان دیدم که در آستانه ۱۳ ابان ، نوید عزم واراده و تلاش است وجهت گیری ما نیز برای مقابله با تحرمیهای ظالمانه همین تلاش‌هاست.

 

*** نقش تسهیل‌گری دولت و  وزارت صمت

 

رحمانی با تاکید بر اینکه کار را باید مردم انجام دهند، افزود: ما نیز باید تسهیل گر باشیم و موانع کمتری ایجاد کنیم و برای بهبود فضای کسب و کار تلاش کنیم و حتما یکی از کارهای اصولی بنده همفکری با صنعتگران و معدن کاران است و بدون مشورت با این بخش تصمیمات اساسی گرفته نخواهد شد.
وی ادامه داد : حتما همکاری دو طرفه خواهد بود و فعالیتهای قابل واگذاری را به تشکلها تفویض می‌کنیم ،نظارت برمعادن نیز از بخش های قابل واگذاری است تا مردم و تشکل‌ها کار را به پیش ببرند و این مدل را باید در حوزه بازرگانی و اصناف هم پیاده کنیم .

 

*** توجه به اکتشاف

 

رحمانی یادآور شد : بدون تردید کار معدن بدون توجه به اکتشاف بی معنی است و توسعه اکتشافات معدنی در کشوربرای مناطق محروم و کمتر برخوردار در اولویت است و این در حالی است که در ژئو فیزیک هوایی در ۶ سال اخیر معادل کل اکتشافات قبلی کار را پیش برده ایم و کار دولت این است که هزینه های ریسک را پوشش دهد تا مردم به فعالیت بپردازند .

وی با اشاره به طرح پهنه بندی یادآور شد: در این طرح اکتشافات ۱۳۳ پهنه تعریف شده و ۱۰۹ پهنه واگذار و ۴۰۰ محدوده امید بخش نیز شناسایی شده است.

 

*** ماموریت وزیر صنعت برای ایمیدرو

 

وزیر صنعت ، معدن و تجارت با تاکید بر انجام فعالیت و تمرکز بر معادن مگا سایز گفت:

پیشتر اکتشافات ما سطحی بوده و این در حالی است که دنیا هم به سمت اکتشاف عمقی پیش می‌رود و در این زمینه به سازمان زمین شناسی و نیز ایمیدرو ماموریت می‌دهم که بحث اکتشاف را جدی بگیرند ، در این زمینه منابع مالی خوبی هم داریم و باید درآمدها را به سمت اکتشاف زیر ساختها سوق بدهیم .
رحمانی اظهار کرد : اکتشاف سالیانه ۳۰۰ هزارکیلومتر خطی ژئوفیزیک را در برنامه می گذاریم چرا که باید از وضعیت فعلی خارج شده و این بخش متحول شود .

 

*** سامانه کاداستر

 

به گفته رحمانی سامانه کاداستر نیز کامل شده و جهت گیری اساسی ما در این سامانه شفافیت و مبارزه با فساد و رانت است.

با تکامل سامانه ها باید اطلاعات مساوی در اختیارهمگان قرار بگیرد واین ظرفیت باید در معدن کامل شود.

 

*** دو کار اساسی درحوزه بهره برداری از معادن

 

وی تصریح کرد :‌ درحوزه بهره برداری از معادن دو کار اساسی باید صورت گیرد که یکی فعال سازی معادن است که امسال در پروژه های ویژه تعریف شده و بحث دیگر توجه به جغرافیای کشور بخصوص در مناطق محروم است .
رحمانی گفت :‌توجه به معادن کوچک را با اختصاص منابع مالی در برنامه داریم و ۳۲ شرکت هم با ما جوینت شدند و با حضور بخش خصوصی و شرکت‌های معتبر خارجی به این بخش خواهیم پرداخت.

وی افزود : ارتقای سهم معدن از تولید ناخالص داخلی از ۱.۲ فعلی به ۱.۴ و تکمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی نظیر فولاد ، الومینیوم و مس با شناسایی گلوگاه‌ها از جمله هدف گذاری‌های ما در بخش معدن است .
رحمانی اضافه کرد :‌در زمینه مباحث مربوط به محیط زیست و منابع طبیعی چه در بخش بهره برداری و چه صنایع معدنی ، حتما تعامل خواهیم داشت .
استارت آپها و کسب و کارهای نوین معدنی دیگر مبحثی بود که رحمانی بدان پرداخت و گفت : اگر این بخش را جدی نگیریم فرصتهای معدنی از دست می رود .

 

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، وزیر صنعت در پایان تاکید کرد : میزان استخراج سالیانه معادن بسیار ناچیز است و باید آن را به ۴۰۰ میلیون تن برسانیم و همچنین صادرات ۸ میلیارد دلاری این بخش را می توانیم تا ۲ سال آینده به ۱۲ میلیارد دلار برسانیم و در این زمینه نیازمند بازسازی و نوسازی تکنولوژی و ماشین آلات و کاهش خام فروشی هستیم .

 

 

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع