وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه برای تامین مالی پروژهها از جمله مسکن باید منابع مردمی را جایگزین فاینانس کرد، از آمادگی برای تشکیل کارگروه مشترک با اتاق بازرگانی در همین زمینه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صنایع، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در نشست صبحانه کاری با روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران در خصوص برنامههای پیشنهادی خود برای وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت:
مهمترین برنامههای ما اجرای تکالیفی است که در برنامه ششم توسعه و دیگر قوانین مانند قانون رفع موانع کسب و کار دیده شده است. این برنامهها به خوبی در این قوانین ذکر شده و آنچه مهم است استراتژیها است که باید به طور جدی عملیاتی شوند.
*** سیاست پابرجا برای تولید مسکن به عنوان یک جریان دائمی و بخش مهمی از اقتصاد
وی افزود: یکی از کارهایی که پیگیر اجرای آن هستم، رها کردن هر گونه تصدیگری در وزارتخانه است. ما در حوزه دفاعی که یکی از امنیتیترین فعالیتها است بخشی از تصدیگریها را واگذار کردهایم.
اسلامی خاطرنشان کرد: باید ساختار وزارتخانه را بازمهندسی کرده و به سمت کوچکسازی حرکت کنیم. همچنین ایجاد پنجره واحد برای صدور مجوزها و کم کردن مجوزها به میزان اقتضای جامعه از دیگر اقدامات ما در وزارت راه و شهرسازی خواهد بود.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه باید برای تولید مسکن که یک جریان دائمی و بخش مهمی از اقتصاد است، سیاست پابرجا داشته باشیم، تصریح کرد: کسانی که برای حفظ منابع خود به ساخت و ساز روی میآورند را جزء فعالان صنعت ساختمان نمیدانم. از نظر من سرمایهگذاری که برای سرپناه مورد نیاز جامعه و برای اقتضای مصرف مسکن به ساخت و ساز رو میآورد جزئی از سند ساختمان است.
وی در خصوص بافت فرسوده نیز گفت: در این بخش در سالهای گذشته طرحهای زیادی اجرا شده است. در برنامه ششم نیز تکالیف زیادی در حوزه بازسازی بافتهای فرسوده شهری به عهده ما گذاشته شده که تنها سه سال از زمان اجرای آن باقیمانده است.
مهمترین کاری که ما میتوانیم در این بخش انجام دهیم این است که مسیر فعالیت انبوه سازان در بافت فرسوده را هموار کنیم. چرا که احیای این بخشها میتواند مهمترین تقاضای مسکن را که در حال حاضر از سوی قشر متوسط و ضعیف است، پاسخ دهد؛ ضمن اینکه باید برنامهریزی در این بخش به صورت استانی باشد تا مقامات استانها راحتتر پروژهها را عملیاتی کنند.
*** ترانزیت یکی از مولفههای برون رفت از مشکلات اقتصادی در شرایط تحریم
به گفته اسلامی، براساس قانون اساسی، تأمین مسکن وظیفه قانونی دولت است و بخش ساختمان اثرگذاری مهمی برای خروج بخش صنعت و تولید کنندگان از رکود برعهده دارد.
وی به حوزه حمل و نقل اشاره کرد و گفت: باید اجازه دهیم در این بخش انجمنها و تشکلهای صنفی، خودشان مشکلات خود را حل کنند. ضمن اینکه در بخش نوسازی ناوگان حمل ونقل باید به صورت جدی اجرای تعهدات قبل را دنبال کنیم.
اسلامی در خصوص توسعه ترانزیت به محور کریدور شمال به جنوب اشاره کرد و اظهار داشت: اولویت ما روانسازی مسیرهای ترانزیتی است و لازم است احداثات مورد نیاز در این محورها را تکمیل کنیم.
به گفته وی در شرایط تحریم، ترانزیت یکی از مولفههایی است که برای برون رفت از مشکلات اقتصادی، کمک حال ما خواهد بود.
*** منابع مردم را جایگزین فاینانس کنیم
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در باره روشهای تأمین مالی پروژههای عمرانی حوزه راه و شهرسازی، تأکید کرد:
من در مورد بودجه محدود و تخصیصهای غیرضروری پروژهها، دیدگاه خاصی دارم. به نظرم باید پروژههای عمرانی به بخش خصوصی واگذار شود. نه فقط آزادراهها بلکه سایر پروژههای عمرانی میتوانند با کمک منابع مالی مردمی اجرا شوند.
وی ادامه داد: مسیر فاینانس و سرمایهگذاری خارجی را باید با یک چرخش منطقی به فعالان اقتصادی داخلی و منابع مردمی واگذار کنیم تا پروژه های آزادراه و راه آهن به سهامی عام تبدیل شده و فعالان اقتصادی از ساخت احداثات جنبی مانند شهرکهای تفریحی در کنار این پروژهها سود ببرند.
*** پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک با اتاق بازرگانی،صنایع و معادن ایران
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی تصریح کرد: باید در رویههای تأمین مالی بازنگری شود. برای این منظور میتوانیم با کمک اتاق ایران کارگروه مشترک هم اندیشی در خصوص نظامهای تأمین مالی ایجاد کنیم.
اسلامی یادآور شد: در دنیا دیگر کسی با بودجه دولتی فرودگاه نمیسازد بلکه فرودگاهها با الگوی BLT ساخته میشوند.
وی با تأکید بر اینکه باید ایران را با هاب قدرتمند ترانزیتی منطقه تبدیل کنیم تا بازارهای ما و بازارهای بین المللی به یکدیگر دسترسی داشته باشند، گفت:
به عنوان مثال در آسیای میانه برای مسافرت به دنیا از دو کشور استفاده میکنند. اگر ما در شمال کشور هاب هوایی قدرتمند ایجاد کرده بودیم، میتوانستیم امکان عبور سفرهای مردم این منطقه را از ایران فراهم کنیم.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه دیگر دوران روابط مکانیکی و خشک بخش خصوصی و دولتی گذشته است، گفت:
باید با این روش که بخش دولتی با قیمت پایه مورد دلخواه خود، مناقصه برگزار کند و بخش خصوصی بگوید چون برای من به صرفه نیست انصراف دهد و نهایتاً دولت اوراق اسناد خزانه بخواهد پرداخت کند و پروژه نیمه کاره رها شود، خداحافظی کنیم. این شیوه به ۵۰-۶۰ سال گذشته اختصاص دارد. در حال حاضر الگوهای ساخت و ساز و توسعه زیرساختها متنوع شده است.
اسلامی دیگر برنامههای خود را شایسته سالاری، جوانگرایی، برنامهمحوری و متفاوت دیدن مسائل عنوان و خاطرنشان کرد:
حفظ پرچم و خاک و پول ملی، وظیفه تک تک آحاد جامعه است. کسی که جان خود را برای پرچم فدا نکند ایرانی نیست. پول ملی بخشی از هویت ماست و نباید ارزش آن کاهش یابد.
*** مسکن مهر باید تعیین تکلیف شود
اسلامی در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران در خصوص برنامههای مسکن مهر اظهار داشت:
اهتمام ما در این خصوص، تعیین تکلیف مسکن مهر باقیمانده است. در حال حاضر در سه حالت در مسکن مهر مشکل داریم که باید با ظرفیت مقامات استانی تعیین تکلیف شود.
وی افزود: بخشی از مسکن مهرهای باقیمانده مربوط به سایر دستگاهها است، برخی مشکل حقوقی دارند و برخی بدون متقاضی هستند که برای مسکن مهر بدون متقاضی، واگذاری آنها به بهزیستی و نهادهای حمایتی را در نظر گرفتهایم.
به گزارش خبرگزاری صنایع، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در خصوص آزادراه تهران- شمال در پایان گفت: این پروژه، قرارداد دارد و طبق برنامهریزی در حال انجام است. ما نیز پیگیری می کنیم تا تکمیل شود.
انتهای پیام///