مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از آمادگی این منطقه برای تکمیل پروژه اقتصادی چین – پاکستان خبر داد .
به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به نشست کریدور اقتصادی چین و پاکستان به منظور تکمیل پروژه سیپک (CPEC) اظهار کرد:
در این نشست اکثر مقامات پاکستانی و چینی حضور داشتند و در ارتباط با مناسبات سرمایهگذاری چینیها در مسیر کاشغر به گوادر مسائل مختلفی مطرح شد و مباحث حمایتی و پشتیبانی مدنظر قرار گرفت.
*** هدف پروژه اقتصادی چین – پاکستان دسترسی به منابع انرژی خاورمیانه
وی ادامه داد: کاشغر – گوادر یک کمربند جادهای است که به گوادر وصل میشود و هدف اصلی آن دسترسی به منابع انرژی خاورمیانه و نیز بازارهای منطقهای است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی ایران در این نشست، بیان کرد:
در ارتباط با همکاریهای چابهار – گوادر به عنوان حلقه مکمل پروژهCPEC ، ظرفیتها، پتانسیلها، امکانات و زیرساختهای چابهار تشریح شد و در این نشست اعلام کردیم که منطقه آزاد چابهار میتواند در جهت اقتصادی شدن پروژه اقتصادی چین – پاکستان گام بردارد که این مسئله هم از سوی پاکستانیها و هم از سوی چینیها مورد استقبال قرار گرفت و قرار بر این شد تا با مطالعات علمی بیشتر حرکت در مسیر اجرایی همکاری گوادر – چابهار به عنوان مکمل پروژه در دستور کار قرار گیرد.
*** دالان اقتصادی پاکستان–چین مجموعهای از پروژههای زیرساختی در سرتاسر پاکستان
کردی ادامه داد: علاوه بر این در نشست مذکور مباحث مربوط به شهرکهای صنعتی در کل این محور مدنظر قرار گرفت.
دغدغه اصلی پاکستانیها اشتغال و مشارکت جوامع محلی و نیز مباحث زیستمحیطی بوده و چینیها نیز مصمم برای توسعه سرمایهگذاری در این منطقه بودند.
دالان اقتصادی پاکستان–چین مجموعهای از پروژههای زیرساختی است که هماکنون در سرتاسر پاکستان در حال احداث است. ارزش اقتصادی آن در ابتدا ۴۶ میلیارد دلار بود اما اکنون به ۵۴ میلیارد دلار رسیدهاست.
این طرح اقتصادی قرار است با احداث شبکههای حملونقلی مدرن، تولید نیروگاههای انرژی، و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی، زیرساختهای کشور پاکستان را بهسرعت مدرن کند و اقتصاد آن کشور را قوت ببخشد.
در ۱۳ نوامبر ۲۰۱۶، محمولههای چینی از راه زمینی به بندر گوادر پاکستان حمل شدند و از آنجا از راه آبی به آفریقا و غرب آسیا فرستاده شدند، به این ترتیب این دالان اقتصادی تا اندازهای عملیاتی شد.
به گزارش خبرگزاری صنایع، طرح اجرای کریدور اقتصادی سیپک که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده است شامل احداث شبکههای حمل و نقل مدرن، احداث نیروگاههای انرژی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در سراسر پاکستان است.
چینیها قصد دارند با استفاده از بندر در دست احداث گوادر در جنوب ایالت پاکستان، مواد خام مورد نیاز کارخانههای خود را به چین منتقل کنند و در عوض از این طریق کالاهای خود را به کشورهای منطقهای و از آنجا به دیگر کشورهای جهان صادر کنند.
انتهای پیام///