اسحاق جهانگیری، بندر کاسپین را بزرگترین پروژه زیر ساختی مناطق آزاد کشور دانست.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه در مراسم افتتاح مجتمع بندری کاسپین در منطقه آزاد انزلی بیان داشت:
امروز نخستین محموله با راه اندازی کریدور حمل و نقل چین – قزاقستان – ایران، وارد منطقه آزاد انزلی شد و با بازگشایی این مسیر، چین ، بندر اکتائو قزاقستان و ایران به هم متصل شدند.
*** مجتمع بندری کاسپین بزرگترین پروژه زیرساختی مناطق آزاد ایران است
وی ادامه داد: این مسیر، بسیار مهم است و امیدواریم ارتباط و همبستگی ما با کشورهای همسایه و بویژه چین توسعه یابد چرا که این ارتباط، روابط راهبردی ما با سایر کشورها را نیز گسترش میدهد.
مجتمع بندری کاسپین بزرگترین پروژه زیرساختی مناطق آزاد ایران است که برای ساخت موج شکنها، حوضچه آرامش و پنج پست اسکله و سایر بخشهای زیرساختی آن تاکنون یک هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات سازمان منطقه آزاد انزلی و سرمایهگذاری بخش خصوصی هزینه صرف شده که حدود ۳۰۰ میلیارد تومان آن از سوی بخش خصوصی تامین شده است.
مجتمع بندری کاسپین که با هدف توسعه صادرات کشور به کشورهای حاشیه دریای خزر و به ویژه روسیه در مسیر خدمات رسانی به کشتیهای تجاری داخلی و خارجی قرار گرفت، نقش موثری در فعال سازی کریدور شمال جنوب دارد و مسیر تجاری جدید اروم چی، اکتائو، انزلی را که خط ترانزیتی جدیدی میان ایران و چین با طول زمان و هزینه تردد کمتر است، عملیاتی میکند.
*** کریدور ترکیبی چین، قزاقستان، ایران (بندر کاسپین)
ظرفیت حوضچه آرامش مجتمع بندری کاسپین ۲۰۰ هکتار بوده و پسکرانه آن در حدود ۵۰۰ هکتار است که عمق آبخور مناسب آن ۷٫۵ متر در فاز اول و ۹ متر در فاز دوم خواهد بود و با ۲۲ پست اسکله ای که در فاز نهایی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت، ظرفیت تخلیه و بارگیری ۱۵ میلیون تن کالا را خواهد داشت.
با ورود نخستین محموله تجاری از طریق کریدور ترکیبی چین، قزاقستان، ایران (بندر کاسپین) علاوه بر کوتاه تر شدن مدت زمان سفر هزینه انتقال کالا نیز کاهش مییابد.
بندر کاسپین بزرگترین پروژه زیر ساختی مناطق آزاد کشور است که با حضور حجت الاسلام روحانی رئیس جمهوری در سال ۹۶ به طور رسمی افتتاح شد و از زمستان سال گذشته نیز مرز رسمی آن توسط هیأت دولت به تصویب رسید و در روزهای پایانی اسفندماه سال گذشته، تفاهم نامه همکاری با سازمان بنادر و دریانوردی در ارتباط با این بندر منعقد شد تا علاوه بر تکمیل زیرساخت های مادی آن، تمامی الزامات و پروتکل های فعالیت داخلی و بین المللی آن نیز پیگیری و انجام شود.
منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه دریای خزر است.
به گزارش خبرگزاری صنایع، قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شمال – جنوب ، دارا بودن موقعیت ویژه در زمینه ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر ، همجواری با بنادر آستراخان و لاگان در روسیه ، کراسنودسک در ترکمنستان ، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربایجان ، دسترسی از طریق راههای مناسب به بازارهای مصرف کشورهای همسود (CIS) و نزدیکی به فرودگاه بین المللی سردارجنگل رشت از جمله مزایای منطقه آزاد انزلی است.
انتهای پیام///