بررسی شاخصهای آلودگی هوا در مناطق مختلف جهان بسیار مهم است. آیا میدانید پاکترین هوای دنیا متعلق به کدام کشور است؟
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا بر طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، میزان PM 2.5 به معنای ذرات معلق با قطری برابر ۲.۵ میکرون یا کوچکتر است که توسط احتراق مواد سوختنی وسایل نقلیه، نیروگاهها، آتشسوزی در جنگلها و برخی فرآیندهای صنعتی تولید میشود. در این مقاله میزان PM 2.5 به عنوان شاخص اصلی آلودگی شهرها و کشورهای مختلف استفاده شده است.
از جمله آلودهترین شهرهای دنیا میتوان به دهلی اشاره کرد که میانگین غلظت ذرات PM 2.5 در آن معادل ۱۵۰ میکروگرم در هر مترمکعب هوا است. این مقدار زمانی بسیار به چشم میآید که بدانیم این شاخص در شهر لندن برابر با ۱۶ است.
زمانی که بحث در مورد آلودهترین کشورهای دنیا میشود، این مقایسه کمی سختتر خواهد بود. سازمان بهداشت جهانی کیفیت هوا را در ۱۶۲۲ منطقهی شهری از ۹۲ کشور ارزیابی میکند. بنابراین، در حالی که پاکستان، مصر و مغولستان در میان آلودهترین کشورهای جهان قرار دارند، باید بدانیم که شاخص آلودگی تنها در شهرهای آنها بررسی شده است و کیفیت هوای مناطقی نظیر کوه کاراکورام یا کویر گوبی با این میزان شاخص تفاوت دارد. بهطور مشابه، به نظر میرسد روسیه جزو کشورهایی با هوای آلوده باشد؛ اما این نتیجه تنها از بررسی شهر مسکو بهدست آمده است.
*** استرالیا پاکترین هوای دنیا را دارد
بنابراین، اگر بزرگترین شهر یک کشور از وضعیت هوایی مناسب برخوردار باشد، اما تعداد انگشت شماری از شهرهای کوچکتر آلودگیهای شدید داشته باشند، در نهایت وضعیت هوای این کشور خوب گزارش خواهد شد. از جمله آلودهترین نقاط دنیا میتوان به مناطق شهری کشور پاکستان و پس از آن قطر و مغولستان اشاره کرد. آلودهترین شهرهای اروپا نیز در کشورهای ترکیه، بلغارستان و صربستان هستند.
از میان ۹۲ کشور دنیا، استرالیا دارای کمترین مناطق شهری آلوده است و پس از آن برونئی و نیوزیلند در جایگاه دوم و سوم هستند. پاکترین شهر اروپا از نظر کیفیت هوا نیز در کشور استونی قرار دارد. کشور انگلستان در جایگاه بیست و یکم قرار گرفته است.
۲۰ کشور دنیا که بیشترین میزان آلودگی را بر حسب میانگین غلظت PM 2.5 در مناطق شهری دارند:
- پاکستان – ۱۱۵.۷
- قطر – ۹۲.۴
- افغانستان – ۸۶
- بنگلادش – ۸۳.۳
- مصر – ۷۳
- امارات متحده عربی – ۶۴
- مغولستان – ۶۱.۸
- هند – ۶۰.۶
- بحرین – ۵۶.۱
- نپال – ۵۰
- غنا – ۴۹
- اردن – ۴۸
- چین – ۴۱.۴
- سنگال – ۴۰
- ترکیه – ۳۹.۱
- بلغارستان – ۳۸.۶
- موریس – ۳۸.۱
- پرو – ۳۸
- صربستان – ۳۵.۸
- ایران – ۳۴.۲
۲۰ کشور با کمترین مناطق آلودهی شهری:
متوسط غلظت PM 2.5:
- استرالیا – ۵.۷
- برونئی – ۶.۶
- نیوزیلند – ۶.۸
- استونی – ۷.۲
- فنلاند – ۷.۳
- کانادا – ۷.۵
- ایسلند – ۸.۲
- سوئد – ۸.۷
- ایرلند – ۸.۸
- لیبریا – ۹.۳
- ژاپن – ۱۰
- بوتان – ۱۰
- نروژ – ۱۰.۹
- مالت – ۱۲
- پرتغال – ۱۲.۳
- اسپانیا – ۱۲.۴
- ایالات متحده آمریکا – ۱۲.۹
- موناکو – ۱۳
- مالزی – ۱۳.۲
- لوکزامبورگ – ۱۴
انتهای پیام///