یک تحلیلگر ارشد بازار مسکن و مستغلات پیش بینی کرد رونق در بازار مسکن کم عرض تر از دوره های سابق خواهد بود.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، بهروز ملکی در همایش ملی تامین مالی و سرمایه گذاری برای مدیران گفت: میزان تقاضای مسکن رو به تزاید است و تعداد خانه های نوساز نزولی خواهد بود همچنین نرخ رشد قیمت مسکن و اجاره بیش از نرخ تورم خواهد بود ولی رونق در بازار مسکن کم عرض تر از دوره های سابق خواهد بود.
وی در مورد تاثیر متغیرهای اقتصادی بر قیمت مسکن در سال ۹۷ گفت: حجم بالای خانه های خالی، رشد اندک اقتصادی، نرخ بالای سود بانکی بر قیمت مسکن تاثیر منفی خواهد داشت در مقابل تسهیل وام خرید مسکن، نرخ بالای ارز، و افزایش هزینه نهاده های تولید بر رشد قیمت مسکن تاثیر گذار خواهد بود.
*** علل طولانی شدن رکود مسکن
این تحلیل گر در مورد وضعیت خانه های مسکونی تا سال ۱۴۰۵ گفت: در سال ۹۵ با داشتن ۲۴٫۲ میلیون خانوار، دارای ۲۲٫۸ میلیون مسکن غیرخالی و ۲٫۶ میلیون مسکن خالی هستیم.
تخمین زده میشود در سال ۱۴۰۵ با داشتن ۲۹ میلیون خانوار و همین مقدار مسکن غیر خالی دارای ۲ میلیون مسکن خالی خواهیم بود بدین ترتیب تا این سال ۵٫۶ میلیون مسکن اضافه خواهد شد.
ملکی با ذکر مهمترین علل طولانی شدن رکود مسکن در سالهای ۹۲ تا ۹۵ افزود: رکود اقتصادی با افت قدرت خرید متقاضیان، نرخهای بالای سود بانکی، حجم بالای خانههای خالی و کاهش قیمت نفت مهمترین علل طولانی شدن رکود مسکن در سالهای ۹۲ تا ۹۵ بود.
این رکود سبب کاهش پروانههای ساختمان شد به طوری که متوسط ماهانه تعداد واحد مسکونی در پروانههای ساختمانی از سال ۹۱ تا سال ۹۶ روند نزولی داشت و از ۶۰ هزار واحد در سال ۹۱ به ۳۰ هزار واحد در سال ۹۵ کاهش یافت.
*** جایگاه ایران در چرخه رونق و رکود بازار مسکن
وی در مورد رشد داراییها طی دوره یکساله منتهی به فروردین ۹۷ گفت: دلار ۵۹ درصد، سکه طلا ۵۲ درصد قیمت مسکن ۲۹ درصد، شاخص کل بورس تهران ۲۱ درصد و سپردههای رسمی بانکی و تورم عمومی ۹ درصد رشد داشتند .
آمار نشان میدهد متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در تهران از فروردین ۹۱ به مقدار ۲٫۳ به ۵٫۵ میلیون تومان در فروردین ۹۶ افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صنایع ایران، این تحلیلگر ارشد بازار مسکن و مستغلات درخصوص اینکه کجای چرخه رونق و رکود بازار مسکن تهران ایستاده ایم،گفت : در نیمه اول سال ۹۲ گذار به رکود را آغاز کردیم، در نیمه دوم سال ۹۲ تا اوایل ۹۵ به دوره رکود وارد شدیم، در سال ۹۵ گذار به رونق داشتیم و در سال ۹۶ و ۹۷ به دوره رونق وارد شدیم .
انتهای پیام///