کد خبر:78951
پ
آب
یک نماینده مجلس خبر داد

رتبه ۲۳۱ ایران در مدیریت اکوسیستم‌های آبی !

ایران در زمینه مدیریت اکوسیستم‌های آبی در میان ۲۳۲ کشور، رتبه ۲۳۱ را بدست آورده است.

ایران در زمینه مدیریت اکوسیستم‌های آبی در میان ۲۳۲ کشور، رتبه ۲۳۱ را بدست آورده است. 

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری صنایع ایران، احمدعلی کیخا نماینده مجلس و عضو شورای عالی آب در مراسم گرامیداشت روز تنوع زیستی که در سازمان محیط زیست در حال برگزاری است با اشاره به نتایج یک گزارش و مطالعات سال ۲۰۱۳ در این زمینه گفت: مدیریت اکوسیستم های آبی ایران در میان ۲۳۲ کشور رتبه ۲۳۱ را به دست آورده است.

 

 

وی گفت: استان پرآبی همانند خوزستان با آورده آبی ۲۰ تا ۳۰ میلیارد متر مکعب آب و در گیلان با متوسط بارندگی ۲ هزار میلی متری دچار مشکل مدیریت آب هستیم.

 

 

کیخا اظهار داشت: با این شرایط ما تنها توانایی تامین آب شرب روستاهای سیستان را تا پایان شهریورماه داریم.

 

 

 

*** مهاجرت بیش از ۱ میلیون نفر از جمعیت سیستان و بلوچستان به علت عدم مدیریت اکوسیستم‌های آبی

 

 

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: در صورت عدم مدیریت صحیح آب و عدم حمایت دولت شاهد مهاجرت ۱ میلیون ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت سیستان و بلوچستان خواهیم بود.

 

 

کیخا با تاکید بر اینکه سازمان محیط زیست جایگاه مطالبه و احیای ارکان محیط زیست است گفت: کار این سازمان اجرایی نیست که بخواهد برای مقابله با ریزگردها درختکاری کند به دنبال ارائه برنامه باشید.

 

 

حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست هم در این همایش با بیان اینکه ایران در میان ۲۰ کشور دارای تنوع زیستی بالا قرار دارد، گفت: ما بیش از ۸۶۰۰ گونه گیاهی داریم که نشان‌دهنده تنوع زیستی بالای کشور است.

 

 

وی در ادامه افزود: ۱۸۱۰ گونه بومی ایران این کشور را به عنوان چهارراه تنوع زیستی جهان شناسانده است.

 

 

*** به علت عدم مدیریت اکوسیستم‌های آبی برخی شهرستان‌های سیستان تا پایان شهریور آب دارند

 

 

ظهرابی با اشاره به اینکه در ایران ۳۰ پارک ملی، ۳۷ اثر طبیعی، ۴۵ پناهگاه حیات وحش و ۱۷۰ منطقه حفاظت شده وجود دارد، اظهار داشت: مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست ۱۱ درصد از کل خاک کشور را تشکیل می‌دهند و ما از جمله کشورهایی هستیم که در زمینه ذخیره‌گاه زیست‌ کره پیشتاز بوده‌‌ایم.

 

 

معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست با بیان اینکه، ۴ راهبرد اصلی به منظور اقدام ملی در حوزه تنوع زیستی وجود دارد اظهار داشت: جریان‌سازی تنوع زیستی میان مردم و دولت و سیستم جامع پایش ارزیابی، گزارش‌های ملی و کاهش فشار بر تنوع زیستی همچنین حفاظت یکپارچه از تنوع زیستی از جمله این راهبردهاست.

 

 

وی ادامه داد: به همین منظور به تدوین ۵ گزارش ملی تنوع زیستی اقدام کرده و این گزارش‌ها به کنوانسیون تنوع زیستی ارسال شده است و در حال تدوین گزارش ششم ملی در این زمینه هستیم.

 

 

ظهرابی از مهمترین تهدیدهای تنوع زیستی به توسعه بدون توجه به پایه‌های توسعه پایدار، عدم مدیریت منابع آب و فرسایش خاک اشاره کرد و گفت: هر چند آمایش سرزمین از دهه ۴۰ در کشورمان مورد بحث بوده اما تا به امروز خبری از آن نیست و با درخواست توسعه‌گران محور توسعه شکل می‌گیرد نه آمایش سرزمینی.

 

 

 

*** براساس نتایج یک گزارش و مطالعات سال ۲۰۱۳ ایران رتبه ۲۳۱ را در مدیریت اکوسیستم‌های آبی بدست آورد!!!

 

 

 

معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست با تأکید بر اینکه ما در کشور به شدت با محدودیت منابع آب مواجه هستیم ابراز داشت: با این وجود هنوز به دنبال توسعه کشاورزی هستیم که بخش عمده‌ای از مصارف آب را شامل می‌شود.

 

 

وی اظهار داشت: در دنیا برای تنوع زیستی و ساماندهی آن ظرفیت‌ها و منافع افراد به خصوص جوامع محلی مدنظر قرار می‌گیرد ما هم به همین منظور به دنبال طراحی سازوکار صدور پروانه شکار هستیم که منافع جوامع محلی مدنظر قرار گیرد.

 

 

اعظم خوش خلق سیما مشاور فناوری و بیوتکنولوژی رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به تاثیر گسترش جمعیت در تنوع زیستی گفت: تا سال ۲۰۵۰ ۳۰ تا ۳۵ درصد بر جمعیت جهان افزوده می‌شود که برای تامین غذایی این جمعیت باید ۶۰ درصد به تولید محصولات کشاورزی افزوده شود.

 

 

وی ادامه داد: باید ۱۰۰ میلیون هکتار بر عرصه‌های کشاورزی دنیا افزوده شود تا این حجم تولید را داشته باشیم.

 

 

مشاور فناوری و بیوتکنولوژی رئیس سازمان محیط زیست راهکار این مساله را شناسایی ذخایر زیستی و حفظ آن عنوان کرد و گفت: طراحی کیت های تشخیص مولوکولی به ثبت ذخایر ژنتیکی  و حفظ تنوع زیستی کمک می کند.

 

 

خوش خلق سیما بهره‌برداری و اصلاح، مدیریت با روش‌های مولکولی و مهندسی ژنتیکی را برای حفظ تنوع زیستی مفید دانست.

 

 

مسعود پزشکیان نائب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد تا زمانیکه داده نداشته باشیم هر کار ستادی برای حفظ محیط زیست بی‌فایده است.

 

 

 نائب رئیس مجلس وجود تخلفات در زمینه محیط زیست را به دلیل نبود داده ها و اطلاعات لازم سرزمینی عنوان کرد و اظهار داشت: طرح کاداستر می تواند به مدیریت منابع ما کمک کند.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری فارس
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید