استاد اقتصاد دانشگاه تهران: افزایش ۶۵ درصدی واردات کالاهای مصرفی فاجعه است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران،آلبرت بغزیان، استاد اقتصاد دانشگاه تهران درباره افزایش آمار واردات در سال گذشته به خبرنگاران گفت: در سال ۹۶ سامانه ثبت سفارش خودرو بسته شد و قبل از آن اطلاعات این موضوع از طریق افراد دارای رانت درز کرد و میزان واردات خودرو افزایش یافت.
از سوی دیگر کالاهای دیگر نیز به دلیل ترس از بسته شدن سامانه ثبت سفارش کالاهای مصرفی بالا رفت و فاجعهای که اکنون اتفاق افتاده به وجود آمد.
وی به نام سال ۹۷ (حمایت از کالای ایرانی) اشاره کرد و افزود: با توجه به شعار سال و توجه به تولید داخل کالاهایی باید وارد کشور شود که منجر به تولید کالا در کشور شود.
به اصطلاح اقتصادی کالاهای واسطهای و سرمایهای باید وارد شود که مشاهده رشد آن با میزان کالاهای مصرفی قابل مقایسه نیست.
این اقتصاددان در ادامه صحبتهای خود به نقش گمرک برای ورود کالا اشاره کرد و گفت: متاسفانه گمرک ایران هنوز از نقش خود در اقتصاد کشور با خبر نیست و تنها به انتشار آمار ورود و خروج کالا بسنده میکند در حالی که باید میزان نیاز کالاهای وارداتی را از دستگاههای مختلف دریافت کند و در زمان تکمیل نیاز حتی اگر ثبت سفارش شده باشد اجازه ورود ندهد.
وی با بیان اینکه پایش اطلاعات تجارت باید روزانه انجام شود، تصریح کرد: اگر پایش اطلاعات تجارت به صورت مداوم از سوی گمرکات انجام شود، کالاهای مصرفی به این حجم وارد کشور نخواهد شد و نتیجه انجام ندادن این کار از بین رفتن تولید داخل است.
*** افراد بدون برنامه با دریافت کارت بازرگانی اقدام به واردات میکنند
بغزیان با تاکید بر این که اقتصاد ایران در شرایطی ویژه قرار دارد و باید برای اشتغال و تولید برنامه خاصی در نظر داشت، گفت: ارتقای توان تولید داخل تنها با ممانعت از ورود کالاهای مشابه به نتیجه خواهد رسید اما اکنون بدون برنامه افراد با دریافت کارت بازرگانی اقدام به واردات میکنند.
وی با انتقاد از سیاستهای ارزی کشور، تصریح کرد: ارز ایران بیشتر از فروش نفت تأمین میشود اما متاسفانه به جای اینکه صرف کالاهای واسطهای برای ارتقای توان تولید شود کالای مصرفی وارد میشود. ارز حاصل از فروش نفت باید در اختیار کالاهای واسطهای و سرمایهای و ارز حاصل از صادرات غیرنفتی نیز توسط بخش خصوصی تعیین تکلیف شود.
به گزارش خبرگزاری صنایع، این کارشناس اقتصادی با اشاره به رشد ۸ درصدی اقتصاد در قانون برنامه ششم توسعه گفت: در قانون برنامه ششم توسعه آمده است که میانگین رشد اقتصادی ایران تا پایان اجرای برنامه ششم باید ۸ درصد باشد اما با واردات کالاهای مصرفی قطعا به این هدف نخواهیم رسید. درنتیجه مسئولان باید رویه خود را در بحث واردات تغییر دهند.
انتهای پیام///