کد خبر:74267
پ
چرم

ضرورت توجه حداکثری به صنعت چرم تبریز

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم آذربایجان شرقی: سال ۱۳۸۵ حدود ۲۷۰ واحد تولیدی در صنعت چرم تبریز فعال بود اما سال ۱۳۹۶ این میزان به ۱۲۰ واحد و آن هم با بخشی از ظرفیت فعالیت می کنند.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم آذربایجان شرقی: سال ۱۳۸۵ حدود ۲۷۰ واحد تولیدی در صنعت چرم تبریز فعال بود اما سال ۱۳۹۶ این میزان به ۱۲۰ واحد و آن هم با بخشی از ظرفیت فعالیت می‌کنند.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری صنایع ایران، مسعود بنابیان روز چهارشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگاران افزود: کمبود مواد اولیه (پوست خام) به دلیل محدودیت واردات و پایین بودن کیفیت پوست خام داخلی و طولانی بودن مدت بازگشت سرمایه، بخشی از مشکلات تولیدکنندگان چرم تبریز به شمار می‌رود.  

 

وی ادامه داد: از یک سو پوست خام به دلیل مسایل شرعی، با محدودیت واردات مواجه است و از کشورهای محدودی وارد می‌شود و از سوی دیگر سازمان دامپزشکی شرایط بسیار پیچیده و طولانی در این خصوص ایجاد کرده است. 

 

وی با تاکید بر اینکه پوست خام در همه کشورها ارزشمند بوده و تولید آن محدود است، اضافه کرد: پوست خام داخلی کیفیت پایینی دارد اما ارتقای سطح کیفی آن با برخی از سیاست‌ها و اقدامات نهادهای مسوول امکان پذیر است.

 

 

*** کمبود مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت چرم تبریز و واردات از کشورهای خارجی

 

 

 

وی همچنین کمبود مواد شیمیایی مورد استفاده در صنعت چرم را از دیگر مشکلات این بخش عنوان کرد و گفت: برای تبدیل پوست خام به چرم حدود ۱۲۰ نوع مواد شیمیایی وارداتی از کشورهای ایتالیا، آلمان و هلند مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 

وی با اشاره به اینکه فرآیند تولید چرم ۲۱ روز به طول می‌انجامد، ادامه داد: پوست خام در واحدهای چرم سازی از ۲۷ دستگاه مختلف عبور می‌کند اما کیفیت منحصربفردی در مقایسه با محصولات خارجی دارد. 

 

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم آذربایجان شرقی ادامه داد: در سال ۱۳۸۵ حدود ۲۷۰ واحد تولیدی در صنعت چرم تبریز فعال بود اما در زمان حاضر تنها ۱۲۰ واحد و آن هم با بخشی از ظرفیت فعالیت می‌کنند. 

 

وی ادامه داد: بازگشت سرمایه در بخش فروش چرم نیز طولانی است و تولیدکنندگان چرم تبریز برای وصول مطالبه‌های خود از کفاشان باید مدت‌های طولانی صبر کنند. 

 

وی افزود: ۸۵ درصد از چرم مورد نیاز کفش ایران در تبریز تولید می‌شود و حدود ۶ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این بخش فعالیت دارند. 

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، بازدید سرزده رییس جمهوری از بازار عرضه چرم و کفش در بازار تبریز و صدور دستور ویژه به وزیر صنعت، معدن و تجارت برای رسیدگی به مشکلات کارگران و تولیدکنندگان این بخش بارقه امید را در میان بسیاری از آنان روشن ایجاد کرده است. 

 

انتهای پیام///

منبع
پایگاه خبری جماران