عضو هیاتعامل ایمیدرو: ۳۴۰ هزار تن آلومینیوم در سال ۹۶ تولید شد و این در حالی است که ظرفیت آلومینیوم کشور ۴۳۰ هزار تن است. که این میزان تولید در سال قبل کمتر از ظرفیت واقعی واحدها است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، در نخستین روز، پنجمین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی آلومینیوم که از دیروز آغاز به کارکرده و تا روز پنجشنبه ادامه خواهد یافت.
*** ظرفیت آلومینیوم کشور ۴۳۰ هزار تن است
اردشیر سعدمحمدی در ادامه بازدید از نمایشگاه بینالمللی آلومینیوم با بیان این که میزان تولیدآلومینیوم کشور در سال قبل را کمتر از ظرفیت واقعی واحدها عنوان کرد و گفت:
۳۴۰ هزار تن آلومینیوم در سال ۹۶ تولید شد و این در حالی است که ظرفیت آلومینیوم کشور ۴۳۰ هزار تن است.
وی گفت: همچنین آلومینیوم جاجرم ۲۴۰ هزار تن پودر آلومینا تولید کرد که بیشتر، صرف کارخانههای داخلی شد.
سعدمحمدی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۱۷۶ هزار تن صادرات آلومینیوم داشتیم، اعلام کرد: ۲۲۰ هزار تن مصرف داخلی کشور در سال گذشته بود.
با وجود انرژی ارزان، هزینه تمامشده تولیدآلومینیوم در ایران به ازای هر تن حدود ۲ هزار دلار برآورد میشود.
این هزینه نسبت به استانداردهای بینالمللی بالاتر است و باید با بهبود تکنولوژیهای تولید کاهش یابد.
عضو هیاتعامل ایمیدرو گفت: او این در حالی است که متوسط رشد جهانی این محصول ۵ درصد است.
*** نیاز کشور به این فلز حدود ۹۴۰ هزار تن برآورد میشود
وی تصریح کرد: براساس آمار USGS، میزان سرانه مصرف آلومینیوم ایران در سال ۲۰۲۵ به ازای هر نفر به ۱۰ کیلوگرم میرسد. درنتیجه نیاز کشور به این فلز حدود ۹۴۰ هزار تن برآورد میشود.
وی افزود: یکی از پروژههای در حال اجرا طرح آلومینیوم جنوب است که تا ابتدای امسال ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
سعدمحمدی اعلام کرد: در این طرح ۲/ ۱ میلیارد دلار سرمایهگذاری صورت میگیرد که انشاءالله در اوایل سال ۹۸ فاز اول تولید آن راهاندازی میشود.
وی ادامه داد: در طرح آلومینیوم جاجرم ۴۰ هزار تن ظرفیت جدید تولید شمش در حال نهایی شدن است.
وی تصریح کرد: پیشبینی میشود در ۲ سال آینده به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن شمش برسیم؛ اگرچه برنامه ریزی بلند مدت ما برای ظرفیت تولید ۵/ ۱ میلیون تن است.
این عضو هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساختهای لازم برای تولید پودر آلومینا در کشور گفت:
به ازای تولید هر تن آلومینیوم، حدود ۲ برابر آن نیاز به استفاده از پودر آلومینا است بنابراین ایجاد کارخانه پودر آلومینا ضروری است.
*** احداث کارخانه ۸۰۰ هزارتنی آلومینا
وی افزود: در این زمینه احداث کارخانه ۸۰۰ هزارتنی آلومینا در دستور کار قرار دارد که نیاز به ۶۰۰ میلیون یوروسرمایهگذاری دارد.
وی ادامه داد: در فاز اول تولید ۸۰۰ هزار تن و در فاز دوم نیز ۸۰۰ هزار تن پودرآلومینا تولید میشود.
سعدمحمدی گفت: یکی از مواد اولیه راهبردی در این صنعت پترولیوم کک است.
با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۴ به ظرفیت بالای یک میلیون تن میرسیم؛ نیاز به ۶۰۰ هزار تن پترولیوم کک داریم.
وی اعلام کرد: پیشبینیها، گویای این است که تا سال ۱۴۰۰ قیمت پترولیوم کک به ۵۱۹ دلار برسد.
*** اکتشافات انواع مواد معدنی در اولویت برنامههای ایمیدرو
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو با اشاره به برنامههای ایمیدرو در بخش اکتشاف گفت: امسال علاوه بر برنامه ایمیدرو در استخراج بوکسیت توسعه اکتشافات انواع مواد معدنی در اولویت برنامهها قرار گرفته است.
ذاکری، رئیس دانشگاه علم و صنعت و نماینده شرکت NFC چین از دیگر سخنرانان این کنفرانس بودند.
ارائه جدیدترین تکنولوژیهای این صنعت، انتخاب برند برتر صنعت آلومینیوم، برگزاری کارگاههای آموزشی از جمله برنامههای این کنفرانس بود.
در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاه آلومینیوم و صنایع وابسته نیز با حضور شرکتهای داخلی و خارجی برگزار میشود.
برگزارکننده این کنفرانس مرکز تحقیقات آلومینیوم ایران (IARC) و ایمیدرو (IMIDRO) هستند.
از جمله موضوعاتی که در این رویداد مطرح شد میتوان به «فرصتهای سرمایهگذاری خارجی در صنعت آلومینیوم ایران،آلومینیوم و بازار مرتبط با آن، پیشرفتهای آتی در تولیدآلومینیوم و کاربردهای آن، تکنولوژی احیای آلومینیوم(اسملتینگ)، مواد اولیه صنعت آلومینیوم(نسوزهای کاربردی – بوکسیت و آلومینا – محتویات دیگ احیا و…)، ریختهگری و انجماد، کار سرد و گرم بر روی آلومینیوم، خواص مکانیکی و شکلدهی، بازیافت آلومینیوم و محیط زیست، متالورژی پودر، نانوتکنولوژی، عملیات حرارتی، اتصالات و جوشکاری، مواد کامپوزیتی، مواد دیرگداز، خوردگی و مهندسی سطح، شبیهسازی و اتوماسیون و مدیریت مصرف انرژی در صنایع آلومینیوم» اشاره کرد.
انتهای پیام///