عضو انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با اشاره به اینکه بخش عمده صادرات غیرنفتی کشور مربوط به پتروشیمی است، تاکید کرد، پتروشیمیها در نوسانات کنونی بازار ارز دخیل نیستند و تمامی صادرکنندگان بر اساس دستورالمعل بانک مرکزی ارز صادراتی خود را عرضه میکنند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، پرویز صحاف زاده درباره نقش پتروشیمیها در تلاطمات اخیر بازار ارز اظهار داشت:
پتروشیمیها طبق روال قبلی ارز حاصل از صادرات را به صرافیها ارائه میکنند و هیچ تغییری در روند عرضه حاصل نشده است.
*** پتروشیمیها طبق دستور بانک مرکزی عمل میکنند
وی افزود: طبق دستورالعمل بانک مرکزی، پتروشیمیها ارز حاصل از صادرات خود را به بانکها و چند صرافی مورد تایید بانک مرکزی، عرضه میکنند.
عضو انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با بیان اینکه پتروشیمیها ارز را هفتگی تزریق میکنند، خاطرنشان کرد:
پتروشیمیها نیاز به نقدینگی ریالی دارند و نمیتوانند ارز را نزد خود نگه دارند، بنابراین به طور مرتب ارز ناشی از صادرات را به صرافیها عرضه میکنند.
*** پتروشیمیها در نوسانات کنونی بازار ارز دخیل نیستند
به گزارش خبرگزاری صنایع، عضو انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی در ادامه یادآور شد:
بخش عمده صادرات غیرنفتی کشور مربوط به پتروشیمی است اما در نوسانات کنونی بازار ارز دخیل نیستند و تمامی صادرکنندگان بر اساس دستورالمعل بانک مرکزی ارز صادراتی خود را عرضه میکنند.
*** همکاری پتروشیمیها با بانک مرکزی دو برابر شده است
قائم مقام انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی نیز در این خصوص گفت:
شرکتهای پتروشیمی بیش از ۳ تا ۴ سال است که در خصوص عرضه ارز با بانک مرکزی همکاری دارند، این شرکتها هر آنچه ارز مازاد داشته باشند همه روزه به بازار عرضه می کنند. البته ناگفته نماند که نگه داشتن ارز، ریسک هم دارد.
کریمایی در ادامه تاکید کرد: از شروع هیجانات قیمتهای ارز نیز همکاری پتروشیمیها با بانک مرکزی دو چندان شد و دائما در حال فروش ارز بودیم.
روش عرضه ارز پتروشیمی ها توسط بانک مرکزی طراحی شده و آنها مطابق با فرمول این نهاد مالی، ارز مازاد خود را به بازار ارز عرضه می کنند.
*** پتروشیمیها گزارش هر روزه به بانک مرکزی میدهد
وی افزود: قیمتهای عرضه پتروشیمیها کمی پایین تر از بازار بوده و آنها تماما سیاست بانک مرکزی را اجرایی می کنند. پتروشیمیها حتی در ایام تعطیلات با عرضه ارز به بانک مرکزی کمک کرده اند. ما هر روشی که بانک مرکزی برای عرضه اعلام نماید را اجرایی می کنیم.
کریمایی تصریح کرد: روند و دستورالعمل عرضه ارز توسط پتروشیمیها به دستور بانک مرکزی در ابتدای شروع سال جدید تغییر کرده و ما نیز از آن تبعیت کرده ایم.
در اوضاع و احوال این روزهای بازار ارز انجمن صنفی پتروشیمی گزارش هر روزه به بانک مرکزی می دهد و این عرضه تحت کنترل این نهاد ناظر بازار پول است.
*** علاوه بر پتروشیمیها بقیه صنایع هم در کنترل بازار ارز مشارکت کنند
وی تاکید کرد: انجمن صنفی پتروشیمیها همکاری خود را با بانک مرکزی برای عرضه ارز، ثابت کرده اما برای کنترل بازار ارز این تنها پتروشیمیها نیستند که صادرات غیر نفتی می کنند.
پتروشیمیها حدودا به طور میانگین سالانه ۱۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی دارند و مابقی صادرات غیر نفتی از طریق سایر صنایع صورت می گیرد که باید به آنها نیز توجه کرد.
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع پتروشیمی خاطر نشان کرد: با اینکه در بازار این روزهای ارز ما به کمک بانک مرکزی آمده ایم و هر دستورالعملی را اجرایی کردیم، اما صادرات غیر نفتی ایران بالا بوده و باید مابقی صنایع هم در کنترل بازار ارز همانند پتروشیمیها سهیم شوند.
*** افزایش نرخ ارز به معنای سود واقعی برای پتروشیمیها نیست
این مقام مسئول در خصوص افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر شرکتهای پتروشیمی در سال ۹۷ گفت:
با افزایش نرخ ارز سودآوری ریالی شرکتها افزایش خواهد یافت اما این به معنای سود واقعی نیست چراکه ارزش پول ملی کاهش می یابد و در نتیجه قدرت خرید نیز افت می کند. این سودآوری ناشی از افزایش نرخ ارز سودآوری اسمی بوده و تنها از نظر مالی و حسابرسی می تواند مثبت تلقی شود.
*** نوسانات ارزی بیش از افزایش به صنایع ضربه میزند
کریمایی تاکید کرد: بالارفتن ارز مهم نیست. آنچه که مهم بوده نوسانات است. نوسانات بیش از افزایش به صنایع ضربه می زند. باید بگذاریم نرخ ارز نیز متناسب با تورم جامعه رشد کند و خودش مسیرش را بیابد. اگر در سالهای گذشته این کار را می کردیم فنر رشد قیمت دلار به این شدت رها نمی شد.
به گزارش خبرگزاری صنایع، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع پتروشیمی در پایان، گفت:
به نظر قیمت ۴۵۰۰ تا ۴۶۰۰ تومان برای دلار مناسب بوده و مابقی رشد قیمتها سفته بازی به حساب می آید. این افزایش نرخ باید کنترل شود و بگذاریم دلار هم همانند سایر کالا همگام با نرخ تورم رشد کند.
انتهای پیام///