اخبار برگزیده

کد خبر:73273
پ
فولاد

دستیابی به بالاترین میزان تولید فولاد خام

تلاشگران ناحیۀ فولادسازی و ریخته گری مداوم فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۶ با تلاش بی وقفۀ خود و به کارگیری تکنیک‌های کار گروهی و حس تعلق سازمانی، به رکوردهای بی سابقه‌ای در تولید فولاد خام دست یافتند.

تلاشگران ناحیۀ فولادسازی و ریخته گری مداوم فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۶ با تلاش بی وقفۀ خود و به کارگیری تکنیک‌های کار گروهی و حس تعلق سازمانی، به رکوردهای بی سابقه‌ای در تولید فولاد خام دست یافتند.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری صنایع ایران، محمدرضا بنائیان مفرد، مدیر ناحیۀ فولادسازی و ریخته گری مداوم فولاد مبارکه، سال ۱۳۹۶ را پربارترین سال در طول عمر بهره‌برداری از این شرکت دانست و گفت: برنامۀ تولید در این سال ۶میلیون و ۲۰۰هزار تن در نظر گرفته شده بود که با تلاش مستمر همۀ کارکنان و پشتیبانی سایر نواحی رکورد بی سابقۀ تولید ۶میلیون و ۴۵۰هزار و ۸۰۷ تن محقق شد که این میزان تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل (۵میلیون و ۶۵۰هزار تن) ۱۴درصد رشد نشان می‌دهد.

وی دستیابی به تولید فراتر از برنامۀ سالانه را نتیجۀ تلاش مجدانه و تعلق سازمانی و ملی همکاران سخت کوش این ناحیه، درک متقابل و راهبریهای مدبرانۀ مدیریت عالی و معاونت های سازمان، همکاری مدیریت‌های پشتیبان و سرویس دهندۀ صف و ستاد دانست و اظهار امیدواری کرد: با تداوم موارد فوق و به کارگیری شیوه‌های کار گروهی و هدف گذاری‌ها و تلاش مضاعف، در سال جدید نیز شاهد ثبت این‌گونه موفقیت‌ها و رسیدن به ظرفیت اسمی ۷/۲میلیون تن تختال در شرکت فولاد مبارکه خواهیم بود.

در همین زمینه خبرنگار خبرنامۀ فولاد در گفتوگو با برخی از مدیران، کارشناسان و کارکنان ناحیۀ فولادسازی دلایل دستیابی به این موفقیت ارزشمند را جویا شده است که در ادامه می‌خوانید:

ایرج مختارپور – مدیر تعمیرات نسوز

ضمن عرض تبریک سال نو و آرزوی شادکامی برای همکاران در فولاد مبارکه و امید به تداوم این موفقیتها در سال جدید، باید اذعان داشت که مرکز تعمیرات نسوز با انجام تعمیرات مؤثر و ایمن در تمامی نواحی تولیدی نقش بسزایی در آماده به کاری تجهیزات و کاهش توقفات در راستای دستیابی به اهداف فوق داشت و در همین راستا از زحمات کارکنان زحمتکش آن شرکت و پیمانکاران عزیز تشکر و قدردانی میکنیم.

علاوه بر این، باید در نظر داشته باشیم حمایت‌های مدیریت عالی سازمان، درزمینۀ ایجاد انگیزه و دستیابی به این اهداف بسیار مؤثر بوده است. ضمن قدردانی از این حمایتها، امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

غلامرضا سلیمی – رئیس کورههای قوس الکتریکی

یکی از شاخصهای مهم هر واحد فولادسازی Tap to Tap Time )T.T.T) است. در سال ۹۵ این شاخص بیشتر از ۱۲۰ دقیقه به ازای هر ذوب بود و در سال ۹۶، به لطف خداوند متعال و با به ثمر نشستن ظرفیت‌های تولید که حاصل دوراندیشی مدیریت کلان فولاد مبارکه بود، این میزان به ۱۰۷ دقیقه رسید. این عدد به معنای افزایش تولیدی معادل یک واحد فولادسازی است.

این افزایش تولید گام بلندی در جهت تحقق تولید ۷/۲ میلیون تن در آیندۀ نزدیک در فولادسازی خواهد بود. بدیهی است رسیدن به ظرفیتهای تولید، حاصل دانش، مهارت، خواست و تلاش کارکنان فولادسازی بوده است. به هرحال آنچه انجام شد برای تحقق اهداف سال ۹۶ بود.

برای سال ۹۷ و سالهای پیشرو ارادهای قوی، عزمی راسخ و برنامه ریزی جامع نیاز است که به لطف خداوند تمامی این‌ها در مدیریت و کارکنان فولادسازی و ریخته گری مداوم وجود دارد؛ البته باید در کنار آن، موضوع ایمنی ملکۀ ذهن همۀ ما باشد.

میر قاسم سیدی تاجی- رئیس دفتر فنی نسوز

سال ۱۳۹۶ را باید سالی سرشار از تلاش و کوشش مضاعف و همچنین تعامل و همکاری بین مرکز تعمیرات نسوز و تمامی نواحی تولیدی دانست. ضمن تبریک سال جدید و رکوردهای کسبشده باید گفت دفتر فنی نسوز با نگرش تأمین باکیفیت و به موقع مواد نسوز و کنترل هرچه بیشتر فرایند نظارت بر فعالیتهای کارکنان اجرایی، سعی در بهبود عملکرد و کسب نتایج موفقیت آمیز در بهره‌وری سازمان دارد.

محمدمهدی مرندی-رئیس کنترل کیفی فولادسازی و ریخته گری مداوم

با تلاش و همت کارکنان سخت‌کوش و زحمتکش ناحیۀ فولادسازی و ریخته گری مداوم و با تکیه بر روحیۀ جهادی نهادینه شده در این ناحیه، رشد چشمگیر ۸۰۰ هزار تنی نسبت به سال ۹۵ حاصل شد که موفقیت بزرگی به شمار می‌آید.

واحد کنترل کیفیت نیز همراه و همگام با تمامی واحدهای ناحیه، نقش کلیدی خود را جهت انجام بازرسیهای دقیق تختال‌ها ازنظر عیوب و ابعاد در حالت گرم و سرد و همچنین تأیید ذوب‌ها مطابق با کارت آنالیز ساخت گریدها و نیز انجام بازرسی کیفیت قراضه های ارسالی به فولاد مبارکه ایفا کرده است.

 

روح اله بیران وند – رئیس تعمیرگاه ریخته گری

تولید فراتر از اهداف سال ۹۶ دستاوردی بسیار بزرگ بود که با همکاری و همدلی تمام فولادمردان فولاد مبارکه به دست آمد. رسیدن به این میزان از تولید مرهون تلاش و پشتکار تمام همکاران ناحیۀ فولادسازی در تمام رده‌های شغلی و نیز حمایتهای همکاران مختلف در نواحی پشتیبانی است که توانستند دست در دست هم، به این هدف بزرگ نائل شوند. بی شک مهیا کردن زیرساخت‌ها و نیازمندیهای این حجم از تولید مستلزم مدیریتی توانمند است که با حضور مدیران توانمند ناحیه، این مهم نیز حاصل شده است.

امیدواریم در سایۀ لطف پروردگار این ارتقای تولید، در سال جدید نیز روند خود را در کیفیت و کمیت حفظ کند و کماکان شاهد سربلندی و اقتدار فولاد مبارکه در کشور و دنیا باشیم.

قاسم خوشدلپور – رئیس تولید ریخته گری مداوم

ثبت این میزان تولید در سال گذشته مرهون همکاری، همدلی، تعامل و تلاشهای شبانه روزی همکاران ناحیه بوده است. در این راستا نقش پشتیبانی و ارائۀ به موقع خدمات سایر قسمتها و بخشهای تولیدی و سرویس دهندۀ شرکت و حمایتهای انگیزشی مدیریت ارشد سازمان که شرکت را درراه تعالی و همترازی با سایر شرکتهای جهان تراز قرار داده، بسیار حائز اهمیت است.

عباس ابراهیمیان – سرپرست تعمیرات پیشگیری جرثقیلهای سقفی ریخته گری

واحد راهبری و تعمیرات جرثقیلهای سقفی ریخته گری مداوم با داشتن ۸۳ جرثقیل در تناژها و انواع مختلف، نقش مهمی در فرایند جابه‌جایی متریال تولید و محصولات و هندلینگ فرایند تولید به عهده دارد و در سال ۹۶ با برنامه ریزی جامع در جهت انجام تعمیرات پیشگیرانۀ مؤثر و رفع خرابیهای مزمن، کاهش ۶۰ درصدی زمان توقفات اضطراری، انجام اپراتوری ایمن و با سیکل کاری بالای جرثقیلها، گام مؤثری در تولید سال ۹۶ برداشت.

سجاد دهقان – شیفت فورمن سرویس پاتیل فولادسازی

با عرض تبریک به مناسبت سال جدید و دستیابی به رکوردهای متعدد و اهداف سالانه؛ واحد سرویس پاتیل باهدف آماده سازی ایمن پاتیل، ارسال به موقع پاتیل جهت تخلیۀ مذاب و راهبری و حمل پاتیل مذاب بین واحدهای مختلف ازجمله کوره‌های قوس الکتریکی، کوره‌های پاتیلی (LF) و ریخته گری در فولادسازی احداث شد.

سال گذشــــته، در راستای افزایــــش تولیــــد قسمتهای فولادسازی مانند کورههای قوس، عملیات ثانویه و ریخته گری طرحهای توسعه تکمیل و از آنها بهره برداری شد؛ اما واحد LTS با همان ظرفیتهای قبلی، همراستا با تمامی واحدها وظیفۀ آماده سازی و ارسال به موقع و ایمن پاتیل را انجام داد و نقش بسزایی در تحقق اهداف و کسب رکوردها داشت. این امر با مدیریت شایسته و تلاش نامحدود کارکنان و با کاهش توقفات واحد میسر شده و نیاز است از تمامی همکاران و افرادی که در این راستا تلاش کرده‌اند تشکر و قدردانی کرد.

جواد سهیلیان – شیفت فورمن تولید متالورژی ثانویه

کورههای پاتیلی باهدف کاهش زمان آماده سازی ذوب در کورههای قوس الکتریکی، بهبود کیفیت و تولید انواع گریدهای فولادی در فولادسازی احداث شد.

در سال گذشته، در راستای افزایش تولید و اجرای طرحهای توسعه و با همت و تلاش کارکنان تولید و تعمیرات، از کورۀ پاتیلی شمارۀ ۷ بهره برداری شد و با تکمیل واحد سولفورزدایی و آماده به کاری واحد RH.TOP امکان تولید و صادرات انواع گریدهای کیفی فولادی با استاندارد API، بدنۀ خودرو، فولادهای کم گوگرد و هیدروژن جهت تولید لوله‌های انتقال گاز و میعانات گازی فراهم گردید.

گفتنی است افزایش کیفیت ذوب‌های آماده شده، بیانگر تخصص و دانش همکاران به ویژه کارکنان واحد متالورژی ثانویه است.

هدایت الله میرزایی – فورمن تولید ریخته گری مداوم

ضمن عرض تبریک سال نو به همۀ همکاران، باید گفت ماهیت صنعت فولاد به گونه‌ای است که موفقیت های آن نمی تواند اتفاقی باشد و بی تردید رکورد جدید تولید تختال در فولادسازی نیز نتیجۀ عواملی چون برنامه ریزی دقیق، هماهنگی همۀ واحدهای درگیر در ناحیه، استفادۀ بهینه از ظرفیتهای ایجاد شده و تلاش بی وقفۀ همه همکاران است.

امیرحسین مرادی – هماهنگ کنندۀ ناحیۀ فولادسازی و ریخته گری مداوم

دستیابی به اهداف تولید در ناحیۀ فولادسازی در سال ۱۳۹۶ مرهون هماهنگی، برنامه ریزی، تعامل و همدلی بین تمامی واحدهای فولادسازی و ریخته گری مداوم است و امید است این خط مشی به صورت الگو در تمامی قسمتهای فولاد مبارکه نهادینه شود.

علیرضا خرمی – کارشناس تعمیرات مکانیک سیستم شارژ آب و دود

میزان تولید ناحیۀ فولادسازی در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ افزایش چشمگیری در حد یک کارخانه جدید داشته است.

از مهمترین عوامل کسب این موفقیتهای پی‌درپی، استفادۀ بهینه از ظرفیت توسعه‌های انجام شده در ناحیه است.

با توجه به نصب و راه‌اندازی ماشین ۵ ریخته گری و لزوم تأمین مواد اولیۀ موردنیاز کوره‌ها از طریق نوار نقاله های متریال هندلینگ به کوره‌ها و درنهایت ارسال به ریخته گری، آماده به کاری این تجهیزات و رفع عیوب آنها به ویژه در قسمت نوار نقاله‌های جدید حمل مواد از اهمیت بسزایی برخوردار است و این امر با تلاش و همدلی کارکنان تعمیرات و تولید و حمایت مدیریت محترم میسر شد.

محمودرضا عقیلی – مهندس فرایند فولادسازی و ریخته گری مداوم

دستیابی به اهداف کمی و کیفی تولیدی در واحد ریخته گری مداوم و فولادسازی در سایۀ تلاش بی وقفه و کار تیمی کارکنان واحد و در جهت کاهش ضایعات تولیدی و همکاری با دفاتر فنی جهت ارتقای سطح دانش کارکنان و کنترل مستمر پارامترهای تولیدی به دست آمد. همچنین انجام باکیفیت تعمیرات و افزایش آماده به کاری تجهیزات و افزایش تولید در قسمتهای توسعه یافته نظیر ماشین ۵ ریختهگری و همکاری ناحیه با واحدهای بالادست و پایین دست فرایند، نقش مؤثری در این راستا داشت.

فرشاد داوودی – اپراتور خط حمل پاتیل مذاب

وظیفۀ اصلی جرثقیل‌های حمل پاتیل مذاب جابه‌جایی این پاتیل ها جهت تغذیه ماشین‌های ریخته گری است. از نکات مهم در تحقق اهداف فولادسازی این است که تمامی کارکنان خود را در قبال تجهیزاتی که در اختیار دارند مسئول می دانند و سعی می کنند در نهایت ایمنی و با حداکثر توانایی به گونه‌ای کار کنند که خرابیها و توقفات ناشی از آن بسیار کم شود؛

درعین حال تلاش می کنند با سرعت عمل مناسب و حضور به موقع در محل کار خود و انجام امور محوله به بهترین شکل ممکن گام‌های مؤثری برای نیل به اهداف سازمان بردارند؛ این در حالی است که با استفادۀ بهینه از وقت، آماده به کاری جرثقیلهای سقفی ارتقا یافته و در این مسیر ظرفیت حمل ذوب و در نهایت تولید تختال بیشتر شده است.

 

 

انتهای پیام///

منبع
فولاد مبارکه اصفهان