خطر یکجانبه گرایی آمریکا، بحران فلسطین و خلع سلاح هسته ای محورهای اصلی، اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در باکو، خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صنایع به نقل از خبرنگار خبرگزاری سروش از باکو، محمدجواد ظریف که برای حضور در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد وارد باکو شده است، با حضور در جمع خبرنگاران، گفت:
اصراربیش از پیش دولت امریکا بر سیاست یکجانبه گرایی زنگ خطری برای صلح و امنیت بین المللی و جنبش عدم تعهد است.
*** چندجانبهگرایی در مقابل یکجانبهگرایی
وزیرامور خارجه ادامه داد:
چند جانبه گرایی یکی از موضوعاتی است که در جنبش عدم تعهد همواره بر روی آن تاکید شده اما این روزها شاهد هستیم که دولت آمریکا سیاست یکجانبهگرایی را با اصرار بیشتری دارد دنبال میکند.
وی با تاکید بر اینکه ،جنبش عدم تعهد همواره طرفدار چندجانبهگرایی بوده است، افزود: در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو جنبش که فردا و پس فردا در باکو برگزار می شود ، اصرار امریکا بر یکجانبه گرایی از موضوعاتی است که باید مطرح شود .
*** بحران فلسطین یکی از محورهای اصلی اجلاس
ظریف در ادامه گفت :اجلاس جنبش عدم تعهد در فاصله دو اجلاس سران یک اجلاس وزیران خارجه تشکیل می دهد که فرصتی خوبی برای کشورهای عضو این جنبش است که آخرین تحولات بین المللی را بررسی کنند.
وزیر خارجه کشورمان ، با اشاره به بحران اخیر فلسطین، افزود: اقدامات رژیم صهیونیستی علیه تظاهرات صلح آمیز در غزه تا دیشب موجب شهادت ۲۰ فلسطینی شده است که این اقدامات از موضوعات مهمی است که در اجلاس جنبش باید پیگیری شود .
وی افزود: اقدام دولت امریکا در زمینه شناسایی قدس شریف بعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی بحث دیگری است که باید در جنبش عدم تعهد باید بررسی شود.
*** پرداختن به موضوع خلع سلاح هستهای در اجلاس پیشرو
ظریف گفت : نکته دیگری که جنبش عدم تعهد همواره دنبال کرده ، خلع سلاح هستهای است ، باز هم ما مشاهده می کنیم که دولت ترامپ با تخصیص مبلغ هنگفتی برای بازسازی سلاح هستهای و تاکید بر استفاده از سلاح هستهای، تمام دستاوردهای چند سال اخیر دراین زمینه را نابود می کند، اینها موضوعات مهمی است که جنبش عدم تعهد باید به آنها بپردازد.
وی افزود: امیدواریم طی فردا و پس فردا نظرات سایر اعضای جنبش را بشنویم و فرصتی برای ملاقات با انها داشته باشیم.
*** دستاوردهای اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه در آنکارا
ظریف، در مورد دستاوردهای اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه در آنکارا گفت: این اجلاس فرصت خیلی خوبی برای سه رئیس جمهوری بود و علاوه برآن دکتر روحانی ملاقات دو جانبه ای با رئیس جمهوری ترکیه و روسیه در مورد مسائل منطقه ای و دو جانبه داشتند .
وزیر خارجه افزود: در اجلاس آنکارا، یکبار دیگر روند آستانه و مذاکراتی که از آستانه شروع و باعث کاهش تشنج و تنش در سوریه شده است و همچنین دستاوردهای اجلاس سوچی و نشست پس از سوچی با شرکت گروههای طرفدار و مخالف دولت سوریه، بررسی شد .
ظریف گفت: در این اجلاس ،همکاری سه کشور ایران ، روسیه و ترکیه برای کمک های انساندوستانه به سوریه نیز مطرح شد.
*** اشتراک نظر ایران، روسیه و ترکیه در خصوص استقلال سوریه
وزیر امور خارجه گفت: در مورد سیاستهایی که از سوی سه کشور ایران ، روسیه و ترکیه در رابطه با سوریه دنبال میشود، ممکن است اختلاف نظرهایی هم باشد ولی در این هدف که هر سه کشور بدنبال راهحل صلح آمیز هستند و بر تمامیت ارضی و استقلال و حاکمیت ملی سوریه اصرار دارند، اشتراک نظر وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صنایع به نقل خبرگزاری سروش، ظریف در پایان، گفت: سیاستهایی که به دنبال ایجاد اختلافات قومی در سوریه هستند و به ویژه از سوی امریکا دنبال میشود، از سوی هر سه کشور، ایران ، روسیه و ترکیه، مردود شناخته میشود.
انتهای پیام///